Всеки летен кожен проблем си има маска

Много от летните кожни проблеми можем буквално да изтрием от кожата си с помощта на маска, но подбрана според индивидуалния случай

Люба Вангелова
Люба Вангелова 02 август 2019

Охлаждаща и почистваща маска с матиращ ефект Masques de Beaute на Galenic

100% натурална лист маска с алое вера и зелен чай за експресно възстановяване на кожата на Народни рецепти

Ексфолираща маска с цинков глюконат и салицилова киселина срещу разширени пори, пъпки, черни точки, лъщене Sebologie на Lierac

Охлаждаща и освежаваща хидратираща лист маска за успокояване и блясък на кожата Coolsheet No-Drip Hydrating Mask на Glamglow

Интензивно успокояваща и хидратираща маска за чувствителна и нетолерантна кожа Sensibio на Bioderma

Стресиращо работно време, горещина, липса на сън, нездравословен начин на живот – особеностите на летния ритъм се отразяват веднага върху лицето ни и кожата му ни се „отплаща" с уморен вид и неравномерен тен. Следва козметична „бомба" в салон за красота, която хвърляме върху времето и финансите си с надеждата, че ще върнем блясъка на кожата си. Но се случва въпреки усилията, очакваните резултати да не се разкрият. Понякога козметиката може дори до причинят някои проблеми по кожата, дължащи се на съставките в нея.

Много от летните кожни проблеми обаче можем буквално да изтрием от кожата си с помощта на маски, но според индивидуалния случай. Друга важна особеност са съставките на маските. А в краен случай може да прибегнете и до добрата стара кухня, в която са налични повечето хранителни продукти с лечебно за кожата ни действие.

За светла и сияеща кожа

Домати и кокосово мляко са ценните съставки, които добавят светлина в тена моментално. Доматът съдържа съединения, които помагат за избистрянето на тена и за стягането на порите. А кокосовото мляко подхранва и хидратира, като премахва тъмните петна и излишния себум по кожата на лицето.

Контрол на акнето

Това е сред най-често обострените проблеми с кожата през летния сезон. Причина за това са предимно фактори като високи температури, прах, замърсявания, изпотяване. Затова е важно да поддържате кожата си чиста и хидратирана постоянно. Лимонов сок и канела са съставките, които ще ви помогнат да контролирате появата на пъпки и акне.

Киселината в лимоновия сок действа стягащо и балансира отделянето на себум, както и зачервяванията по кожата, причинени от възпаления. Антисептичните свойства на лимоновия сок помагат за намаляване на бактериите. Противовъзпалителните и антимикробните свойства на канелата също помагат за предотвратяване на бактериалните инфекции.

За балансиране на себума

Прекомерното отделяне на себум може да причини поява на черни точки, на милиуми или до увеличаване на порите по кожата на лицето. Маските за лице са важна част от лятната грижата за мазната кожа – без тях тя ще се сдобие с още повече проблеми. Търсете маски, които съдържат алое вера и куркума. Те намаляват възпалението и успокояват кожата. Куркумата е богата на антиоксиданти и помага за отстраняването на мъртвите клетки, добавя блясък и заличава бръчките и фините линиии по естествен начин.

Снимка: Wendy Stephan; Грим: Susanna Helen H.;  Модел: Winnie @A Managment

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA