Очите на една щастлива жена

Галена живее мечтите си.., какво по-красиво от това?

Силвия Канин
Силвия Канин 07 май 2019

За жена като нея вярвам, че високопарните думи нямат никакво значение, затова и няма да ги използвам, а най-простичко ще обясня защо я харесваме. Защото е щастлива, защото определя адаптивността за най-силното си оръжие, защото с отношението и усмивката, която раздава винаги на всички, има присъствието и осанката на истинска звезда. Малко ли причини са това да поискаме Галена да бъде нашата корица? След 15 години на сцената, тя не звучи въвлечена от славата във вихрушка от его и аплодисменти, а точно обратното – по някакъв начин в думите ù се усеща смирение и най-важното: удовлетворение. Последвахме я до Венеция, където всичко е като от прекрасен филм, за да разберем кое я прави толкова щастлива и защо трябва да подчертаваме очите си?

Корицата е заснета в Италия, родината на философията La Dolce Vita. Как си представяш ти лекотата на битието? Какво за теб е La Dolce Vita?

Отдавна не ми се налага да си я представям. Постигнала съм най-важното в живота , за което съм мечтала. Имам прекрасно семейство и професия , за която винаги съм казвала, че е моето призвание и хоби. Разковничето не е в лекотата, а в постигането на хармония.



Кое е мястото извън България, което най-много те привлича?

Обичам да посещавам локации, на които не съм била. Като ярък представител на зодия Близнаци съм любопитна за новото и непознато.

Вярваш ли в минали животи?

Да, вярвам. Убедена съм, че ако съдбата ми изпрати човек или момент от предишен живот, винаги ще го разпозная.


Италианската икона София Лорен казва, че очите ти няма как да са красиви, ако не си ги изплакал много пъти. Вярваш ли, че преживяните трудни моменти и мъка ни правят по прекрасни същества?

Вярвам, че в изплаканите сълзи се крият най-важните уроци. Те са израз на човещината във всеки един от нас, а тя сама по себе си е нещо прекрасно. Философията ми е, че Бог не ни праща нищо, през което да не можем да преминем. Гледам на трудните моменти като крачка в изграждането ми като личност. Като знаци, които ми показват правилният път за истинските неща от живота.



В какво се изразява твоята сила?

Преди всичко в семейството! Ако ме питаш за моите силни страни ще замълча. Не обичам да говоря за личните ми качества като човек.



Как изглеждаше за теб любовта, когато беше на 18 и как изглежда тя днес?


Връщаш ме много години назад. Макар, че като се замисля образът на любовта за мен винаги е бил в грижата и себераздаването. Днес тя има очите на трима мъже -Галин, Стефан и Александър.


С годините и опита тръпката видоизменя ли се?

Времето променя всичко. Една връзка преминава през толкова много етапи... От сляпата любов, идеализирането и силното вълнение през недостатъците и дразнещите навици, за да се стигне до пълното приемане на партньора, доверието и онази истинската обич, пред която всяка тръпка бледнее.


Смея да твърдя, че ти си една от малкото популярни личности у нас, които изглеждат като истински звезди. Колко часа на ден отнема твоята бюти рутина?

Знаеш ли, че отговаряйки на този въпрос мога да бъда полезна на много жени, майки и съпруги? Опитвайки се толкова години да балансирам между семейството и кариерата, в един момент усетих, че лишавам себе си. Няма как да бъдеш полезен на околните, ако сам не помислиш и не правиш нещо за себе си. Затова измежду всички задачи, които никога не свършват, защото на жената й е отредено да носи много дини под една мишница, е нужно, събуждайки се да се погледне и да си каже, че е красива и щастлива. А това няма как да стане, ако не полага грижи за себе си. Професията ми изисква малко повече висене по салоните, но съм много щастлива в моментите, когато не се чувствам толкова "красива” и съм по пижама с разчорлена коса да чуя от Галин да казва: "момчета, я вижте мама... не е ли най-хубавата на света?”

Повече от откровенията на Галена четете в новия брой на "Грация", който вече е на пазара.

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA