12 сериала, които ще ви закотвят пред телевизора през февруари

Този месец има изобилие от нови продукции, за всекиго по нещо.

Ася Иванова
Ася Иванова 05 февруари 2024

The Lovers (Sky ShowTime)

Любовна история между двама души, които изглеждат напълно и изцяло неподходящи един за друг – но може ли да се окаже, че е точно обратното? Джанет (Ройсън Галахър) е цинична продавачка в супермаркет, която очевидно не се вълнува от нищо, включително и от собствения си живот. Шеймъс (Джони Флин) е политически коментатор, който изглежда, че води перфектен живот в Лондон заедно с известната си приятелка. И когато Шеймъс буквално пада в света на Джанет (през стената в задния ѝ двор), между тях незабавно се поражда конфликт. Но след това, макар и изненадани, откриват, че са привлечени един от друг, а съвсем скоро става ясно, че започват и да се влюбват. Първият епизод ще се излъчи на 8 февруари.
 

"Ангелът на смъртта" (HBO Max)

Ангелът на смъртта е полски криминален драматичен телевизионен сериал, базиран на романа Szadź от Игор Брейдигант. Интересен момент в тази история е, че не самоличността на убиеца е мистерията, а неговите мотиви и какво свързва извършителя с разследващия комисар? Седемте серии от сериала са налични в платформата.

"Ирационално" (STAR Channel)

Всеки четвъртък ще се потопим в света на световноизвестен професор по поведенчески науки Алек Мърсър (познат още като детектив Джо Уест от култовия сериал „Закон и ред“). Той ще предоставя експертния си опит в редица случаи с високи залози, в които участват правителства, съдебни органи и корпорации, с уникалния си и неочакван подход към разбирането на човешкото поведение.

HALO (Sky ShowTime)

Действието на сериала, създаден от шоурънъра и изпълнителен продуцент Дейвид Уайнър (Brave New World), се развива във вселена, чието първо представяне е през 2001 г. със стартирането на играта HALO на Xbox®. В драматизираната история на епичен конфликт, който се развива през 26-и век, между човечеството и извънземна заплаха, позната под името Covenant, в сериала HALO се преплитат вълнуващи човешки истории, екшън, приключения и завладяващ образ на бъдещето.
Сериалът ще е наличен от 9 февруари.

"Пороците на Токио" (HBO Max)

Този месец (от 8 февруари) ще гледаме и втори сезон на криминалната драма, продуцирана от Майкъл Ман. Историята е базирана на биографичната книга "Пороците на Токио" на американския журналист Джейк Аделстийн. Тя разказва за работата му като репортер в Япония през 1999 г., когато като единственият чуждестранен служител на най-големия вестник в страната, той е назначен в криминалния отдел. Желанието му да работи по сериозни истории обаче е постоянно възпрепятствано от тромавата журналистическа практика или от замесените в престъпленията хора. 

"Мистър и мисис Смит" (Amazon Prime Video)

Култовата екшън комедия от "Мистър и мисис Смит" с Брад Пит и Анджелина Джоли, намира своето продължение със сериал. В ролите на дуета шпиони влизат Доналд Глоувър и Мая Ърскин. И макар да носи същото заглавие, историята се различава. Двамата агенти не се познават, но трябва да се правят на семейство.

"Д-р Смърт"  (STAR Channel)

Втори сезон на „Д-р Смърт“, базиран на подкаста Wondery, проследява историята на „Човекът-чудо“ Паоло Макиарини. Той е чаровен хирург, известен с иновативните си операции. Когато разследващата журналистка Бенита Александър (Манди Мур) се свързва с него, за да го интервюира, границата между личното и професионалното започва да се размива, променяйки живота ѝ завинаги. Докато тя научава докъде ще стигне Паоло, за да защити тайните си, група лекари от другия край на света правят собствени шокиращи открития, които поставят под въпрос всичко, свързано с работата му и него като почитан специалист в медицината.
Сериалът стартира на 5 февруари.

Фотография: TM and © 2023 Peacock TV LLC. All Rights Reserved 

 

"Осъдена" (HBO Max)

Стрийминг платформата HBO Max предлага още един полски криминален драматичен сериал, наречен “Осъдена”. Той ни среща с успешния съдия Алисия Мазур, която е осъдена за убийство, което не е извършила. Тя иска да си отмъсти и трябва да оцелее сред жени, които самата тя е пратила зад решетките. Историята, създаден от Ева Орнацка и базиран на нейната книга Skazane na potępienie. Всичките 8 епизода са налични.

"Квантов скок" (STAR Channel)

От 6 февруари ще се срещнем с екипа на физика Бен Сонг (Реймънд Лий), който е събран, за да рестартира проекта „Квантов скок“ с надеждата да разбере тайните зад машината и човека, който я е създал. Всичко обаче се променя, когато Бен прави неразрешен скок в миналото, оставяйки екипа зад себе си, за да разреши загадката. По време на скоковете до Бен стои Адисън (Кейтлин Басет), която се появява под формата на холограма, видима само за Бен.

"Черна писта" (STAR Crime)

Първи сезон на „Черна писта“ ни среща с Емили Карас, полицейски следовател от Лион,която заминава за най-красивият хотел в ски курорта Clairie, за да си сътрудничи с майор Сервоз, песимистично настроен местен жандармерист. Докато в общността назряват сериозни разногласия, свързани с луксозен проект за недвижими имоти, детективите започват да откриват тъмни тайни, скрити зад лъскавата фасада на курорта.
Първият епизод на първи сезон е на 6 февруари.

"Любов (почти) перфектна" (STAR Life)

В навечерието на Свети Валентин, на 13 февруари стартира сериалът „Любов (почти) перфектна“. Той ни запознава с 36-годишната Жул, която има чувството, че животът ѝ е свършил, след като наскоро е била изоставена от приятеля си и уволнена от шефа си. Когато по време на пътуване с такси от сватбата на сестра си, тя намира изгубен телефон с най-прекрасното съобщение с предложение за брак, нещата коренно се променят. Тя решава да погази всички принципи и да се впусне в приключението на живота си: да намери, съблазни и да се омъжи за този перфектен мъж!

"Успокой топката" (HBO Max)

Награждаваният комедиен сериал "Успокой топката", чийто създател и изпълнител на главната роля е комикът Лари Дейвид, приключва след 24 години. Дванадесетият сезон на поредицата е последен. Комедията, чиято премиера е през 2000 г. и в която Дейвид играе измислена версия на самия себе си, е най-дълго излъчваният комедиен сериал на HBO. Финалът на поредицата включва 10 епизода.

Фотография: Pexels.com; PR

Февруари е месецът, който всички очакваме, защото това е моментът, в който излизат повечето нови сериали.

А сега определено има с какво да се изненадаме и нямаме търпение да видим поредната интригуваща история, която да ни пренесе в един съвсем различен свят. Изморени от работа, вечер се сгушваме под топлото одеало и с дистанционно в ръка „потегляме" на следващото си интересно пътешествие в света на сериалите. А ето и какво ни предлагат този месец телевизионните канали и стийминг платформите.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA