Елфически свят – колекцията пролет 2019 на Marchesa

Marchesa

Marchesa

Marchesa

Marchesa

Marchesa

Marchesa

Marchesa

Marchesa

Marchesa

Marchesa

Marchesa

Marchesa

Marchesa

Marchesa

Marchesa

Marchesa

Marchesa

Marchesa

Една единствена дума не би могла да опише новата колекция на Marchesa за пролет 2019. И все пак, ако трябва да я назовем, тя би била „женственост”. Женственост, която извира сякаш от един вълшебен елфически свят, обагрен в нежно розово, виолетово, бяло, бледосиньо - свят на призрачна красота, танцуваща в горските дебри, струяща от тишината на сенките. Няма жена, която не би желала поне за ден, за миг да облече такава рокля и да се превърне в приказна древна магьосница.

Marchesa е американска модна марка, специализирана в дамските облекла и базирана в Ню Йорк. Тя е създадена през 2004 г. от Джорджина Чапман и Керен Крейг.

През ноември 2004 г. Рене Зелуегър пристига в Лондон за премиерата на филма „Бриджит Джоунс: на ръба на разума”. Тя току-що е спечелила Оскар за ролята си в „Студената планина” и не може да се отърве от дизайнерите, които мечтаят да облекат актрисата за важното събитие. Преди това Зелуегър се облича в тоалети на Carolina Herrera и Prada, но този път е решила да избере рокля от неизвестна марка. „Това са нови британски дизайнери, Marchesa”, обяснява тя пред репортерите на червения килим. „Бродерията е шита ръчно, наистина ми харесва.” Това е дебютът на марката, която вече облича много звезди на Холивуд.

Малко преди тази премиера, дизайнерката и една от основателките на Marchesa - Джорджина Чапман - започва да се среща с Харви Уайнстийн - неговата компания Miramax продуцира филма на Рене Зелуегър. На въпроса дали това е повлияло на избора на роклята на Зелуегър, Харви отговаря през 2013 г.: „Може би, но в много малка степен. Две-три години по-късно актрисите сами ми се обаждаха и ме питаха дали е възможно да се организира среща с Джорджина, за да купят рокля от нея. В един момент дори спрях да вдигам телефона, когато виждах, че ми звъни поредната звезда.”

Много скоро роклите на Marchesa стават желани и търсени от всички големи звезди. Кейт Бланшет носи рокля на марката на римската премиера на „Авиатор”, Пенелопе Крус - по време на промоцията на „Вики, Кристина, Барселона”, Даян Крюгер - на церемонията „Златен глобус” през 2005 година. Тогава се появяват слухове, че звездите избират рокли на марката, само за да угодят на властния холивудски продуцент. „Конкурентите се оплакват, че звездите просто искат да се харесат на Уайнстийн”, се казва в статия в Los Angeles Times от 2006 г.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA