ОБЛЕЧЕТЕ ДЕФЕКТИТЕ СИ
Минирокли, дълбоки деколтета... Модата

Минирокли, дълбоки деколтета...
Модата е безжалостна. Но има изход, дори и да не сте с фигура на топмодел - превърнете дефекта в ефект!

Текст: Симона Сири

ВСИЧКИ ЖЕНИ, КОИТО НЯМАТ ЩАСТИЕТО ДА ПРИТЕЖАВАТ ПЕРФЕКТНИТЕ КРАКА НА ЖИЗЕЛ БЮНДХЕН,
могат да „надхитрят” модата, която по принцип винаги е нетолерантна към несъвършенствата на фигурата. Достатъчно е да се спазват някои правила.

Широкият ханш
Пълните бедра и широкият ханш са проблем на повечето жени. Но помнете, че има и по-лош вариант – прекалено слабите бедра. И в двата случая на помощ идва широката права рокля с дължина над коляното и с деколте тип лодка. Тя е идеалното решение и ако не се отличавате с особено голяма разлика между талията и ханша. Критичните зони може да прикриете и с тесен панталон, комбиниран с дълга до средата на бедрата широка блуза.

Пищното деколте
Само малка част от жените могат да се похвалят с 4-и размер на сутиена. Но независимо, че останалите им завиждат, въпросните дами си знаят какво бреме е това! Защото, съгласете се, много по-лесно е да замаскирате отсъствието на голям бюст – с помощта на подходящ сутиен, рокли без ръкави, бюстиета, джувки и рюшове, които придават повече обем – отколкото да прикриете огромните си форми. Основният съюзник в този случай са дълбоките V-деколтета, както и едноцветните сака и блузи. Не са за пренебрегване и дългите разкроени рокли – задължително с голямо деколте.

Заоблената талия
Мечтата на всяка дама е да има “тънко кръстче” и затова всяка от нас се стреми да подчертае тази най-женска черта – талията. Определено може да се каже, че липсата на оформена талия е може би дори по-неприятен дефект и от широкия ханш. Но и тук има изход: специално за тази цел е била създадена роклята, известна като bubble dress – роклята тип балон, която е изключително актуална и през този сезон. Другият вариант вече ви е известен – правата широка рокля с дължина над коляното.

Крака на показ
Парадоксално, но факт: дългите до глезените поли отиват на високи (над 170 см) жени. Ако имате добре оформен глезен, не се притеснявайте да носите пола над коляното. Тази дължина определно е много по-сполучлива от варианта до средата на прасеца. По-късото оптически издължава фигурата, прави я да изглежда по-стройна. Перфектно е както за жените с по-мъжка конструкция (като Камерън Диас например), така и за дамите със силует “круша” (с малък бюст и широк ханш – като Миша Бартън). Но важно условие е да носите обувки на ток. Комбинациите мини пола и пантофки тип балерина, както и ултракъсите шорти оставете на момичетата с крака като на Жизел Бюндхен. Намирате го за дискриминация? Но нали с това започнахме – уточнихме, че модата никога не е била демократична...

Flash!
  • Не носете прекалено тесни, нито прекалено широки дрехи. Тесните подчертават несъвършенствата, а широките може и да прикриват някои недостатъци, но обезформят тялото.
  • Джобовете на джинсите са по-важни, отколкото предполагате. Малките джобове правят ханша да изглежда по-голям, затова изберете джинси с джобове тип сафари или с големи издължени надолу джобове.
  • Ако искате да прикриете коремчето, избягвайте големите колани и полите на ластик.
  • Висящите обеци издължават лицето и прикриват бузите.
  • Късото колие привлича вниманието към лицето и шията (затова не се препоръчва при по-къса и пълна шия), докато дългото подхожда при всички случаи.
  • Хванете косата си високо – на опашка или небрежен кок. Лицето ви ще изглежда много по-слабо.


Изящен поглед IIсъветите на топ гримьора - Ева Серева...още>>

Опасното момичена българската модна сцена...още>>

Умна козметикаФормули за красота по поръчка...още>>

Кожа в ремонт -веднага след лятото...още>>

Бронзов тен -  устойчив на времето...още>>

Най-трудната раздяла е с целулита...още>>

Чисто  ново начало...още>>

Bашата вечерс Boss Nuit pour femme...още>>

Тайните на гримьора:Мегa фатални очи...още>>

Бронзов паспортпътя до здравословния тен...още>>

Деси Бакърджиевачаровната актриса споделя с GRAZIA...още>>

Lumene Sensitive TouchМицеларна вода за почистване 3в1...още>>

Защо е толкова труднода отслабнем...още>>