Summertime
Ястия, леки като плуващо във вода въздушно

Ястия, леки като плуващо във вода въздушно мехурче, и подходящи за най-любимия сезон – лятото


Фотография: Paolo Nobile
Редактор: Marilia Ribeira
Стайлинг: Ornella Rota
 

ЗЕЛЕНЧУКОВИ ПРЪЧИЦИ


ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ: 20-25 минути

ЗА 4 ПОРЦИИ: Обелете и нарежете на тънки резени 1 зелено манго и 1 бяла ряпа, а на тънки “сламки” - два моркова. Измийте 100 г рукола, прибавете шепа соеви кълнове и няколко стръкчета мента и кориандър. Разбъркайте компонентите в салатиера и овкусете с дресинг, приготвен от сок от 1 лайм, 3 с.л. зехтин, сол и черен пипер на вкус. По желание може да резпределите зеленчуците във фунийки от оризови кори, топнати за секунди в студена вода. Сервирайте с лайм.

МОРСКИ БУХТИЧКИ


ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ: 30 минути и 2 часа за втасване

ЗА 4 ПОРЦИИ:
Разтворете 12 г бирена мая в 150 мл хладка вода, прибавете 200 г брашно и бъркайте, докато се получи гладка смес – оставете я да втаса за около 2 часа. Междувременно подгответе 100 г почистени малки сепии (може да замените с калмари) и 100 г белени опашки от скариди. Накълцайте на ситно 1 стрък праз и по няколко стръкчета магданоз, копър и естрагон. В 2-3 с.л. зехтин запържете праза и подправките за няколко минути, после прибавете морските дарове, сол и пипер на вкус и пържете още 5-6 минути. Извадете ги от мазнината и ги накълцайте на ситно. Прибавете изпържените вече морски дарове към втасалото тесто, разбъркайте и с помощта на лъжица пуснете в силно сгорещен зехтин топки от тестото. Когато бухтичките се изпържат от всички страни, ги извадете върху хартия да се отцедят от мазнината. Сервирайте ги топли, с гарнитура от зелена или доматена салата.

КОКОСОВ КРЕМ


ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ: 40 минути

ЗА 4 ПОРЦИИ: Сварете 350 мл прясно мляко с 1 ванилия. Карамелизирайте 3 с.л. кафява захар и я разтопете с горещото мляко. Разбъркайте 40 г оризово брашно в 400 мл кокосово мляко и ги прибавете към карамеленото мляко - оставете сместа да заври и да се посгъсти. Разпределете крема в купички и го оставете да изстине в хладилника. Сервирайте го с резени кокосов орех или с кокосови стърготини.


Чаша настроение Как да си приготвим зимен коктейл...още>>

Закуска на треватаВ парка, в гората, на морския бряг...още>>

Италианска аферакласически италиански ястия...още>>

Пикантни кюфтенца със сос от къри...още>>

Разцъфнал артишок...още>>

Пържени пачи яйца...още>>

Лук, печен на сол...още>>

Лазаня с артишок и крабВреме за приготвяне: 2 часа...още>>

Студено пилешко с желиран нарВреме за приготвяне: 15 минути (+ за стягане)...още>>

Салата от бял боб и пилеВреме за приготвяне: 30 минути...още>>

Свежа закуска...още>>

Свежа салата картофи и риба тонВреме за проготвяне: 10 минути...още>>

Заешка яхния по средиземноморскиВреме за приготвяне: 40 минути...още>>