Вариации на тема йога
Ако традиционните занимания по йога

Ако традиционните занимания по йога вече са ви доскучали, може да опитате с някой от “ъпгрейднатите” варианти, които със сигурност ще ви се сторят по-интересни. Ето някои от тях:


МУЗИКАЛНА ЙОГА. Тя прилага традиционната форма на ориенталска медитация на фона на... оглушителна музика, при това далеч от класиката – музикалният фон варира от изпълнения на Мерилин Менсън до Rage Against the Machine. Вече излезе на пазара и първото DVD с всички подробни инструкции – Yoga for indie rockers.

ИН-ЯН ЙОГА. Този вид йога е път за повишаване на енергията и постигане на максимална хармония между духа и тялото: базира се на техниката на китайската (даоистка) йога. Плавните движения и работата над дишането и над съзнанието действат разтоварващо и обещават в кратки срокове тялото ви да стане пластично като каучук. Скоро след началото на заниманията ви с този тип йога всички стави са раздвижени до такава степен, че с лекота можете да изпълнявате спираловидните движения от тай чи – дисциплината, която завладя цяла Европа.
Леките за изпълнение упражнения и техниката на дишане в нея се препоръчват дори на хора със смущения в кръвното налягане, сърдечната или белодробната дейност.

ЙОГА НА СМЕХА. Индийският медик, който я е измислил, се казва Медан Катариа. Той използва смеха като генератор на положителна енергия за организма. Смехът укрепва имунната система, сърцето, понижава кръвното налягане, намалява стресовите хормони и увеличава хормона на щастието – ендорфина, който притъпява чувството за болка. Освен това смехът и специфичен масаж, способстващ за отпускането на повече от 80 мускула. Най-много мимическите мускули се напрягат, когато човек се усмихва или се смее. Тринайсет различни вида смях, последвани от 3 дълбоки вдишвания: освен психофизично здраве тази техника води и до освежаване на кожата на лицето, защото заниманията с този вид йога улесняват прилива на кръв в главата.

ТАНЦОВА ЙОГА. Нарича се yoga booty ballet и е любимата техника за динамичен релакс на звездите от Холивуд поради две причини: първата – разтоварва от стреса, а втората – освобождава от излишните килограми. Танцът в комбинация с основните позиции от йогата дава учудващо добри резултати още след първите 30 дни: мускулите на тялото са тонизирани, натрупаните в проблемните зони килограми видимо намаляват, а самочувствието ви нараства. Удоволствието от танците е зареждащо за душата и доброто настроение.

Текст: Ива де Санти
Фотография: Red Dot


Как се променя тялото, когато спрете тренировките...още>>

Спортът  променя характера...още>>

Раз, два, триДвижението носи не само здраве, но и радостна емоция...още>>

Секси по време на кризаКак да постигнем визия на суперзвезда...още>>

Новата мода Аеро йогаНе, не, приятели. Това не е нов фитнес център на летище...още>>

Тренировка по... стриптийзДълъг мистериозен коридор. Светлини. Огромна зала...още>>

Голо оръжиеБамбуковите пръчки и бързите реакции са в основата...още>>

МезотерапияБъдещето на красотата...още>>

Хайде на босу!„Моята програма за тренировки никога не е била...още>>

Енергиен потокВ един от горещите августовски дни, когато повечето...още>>

Частни уроциОткакто професионалните спортисти и холивуд-ските...още>>

Step by StepОще преди приближаването на Коледа и Нова година...още>>

Феята на зъбкитеЗабравете за филърите и лифтинга. Новият начин да...още>>