Домът на Missoni
Светът на Отавио и Розита Мисони. Любов

Светът на Отавио и Розита Мисони. Любов, въплътена в дом на мечтите, цветовете и стила


Разнообразие от цветове и форми, фантазия и стил се допълват в съвършена цялост. И още символи и гласове от различни култури в един космополитен диалог. Абсолютната хармония. Магическата атмосфера разказва историята на една от най-известните двойки в света на модата – Мисони. Разкошният дом разкрива богатството на цветовете, а домакините разказват кой е цветът на богатството, щастието и любовта. Най-важен е полъхът на вятъра в клоните на дърветата от гората до Варезе.
Само на една крачка от прага е градината, където всеки сезон се отличава със собствено цвете и аромат. Това е семейното гнездо на Отавио (Тай) и Розита. „Лабораторията“ на любовна история, която продължава повече от петдесет години и която от 1953-а е преплетена с  историята на италианската мода, се превръща в емблема на креативност и елегантност, в пространство на неограничените възможности. За да влезе природата в дома или домът да влезе в природата, архитектът е проектирал огромни прозорци, които гледат към парка. Прозрачните стени позволяват общуването на външния и вътрешния свят.
Къщата е построена през 1974-а, а от нея лъха топлина, мекота и уют от многоцветните килими и текстилните аксесоари. В известен смисъл домът е автобиографичната история на марката Missoni, където материи и цветове от обзавеждането се появяват на подиума и обратното. Началото поставя Розита, която със страстта на откривател събира и подрежда всеки фрагмент, всеки детайл в личния си калейдоскоп. „Обичаме да пътуваме. По време на нашите пътешествия Тай винаги открива екзотиката около нас, независимо дали сме в Индия или Гватемала. Носи керамични изделия или опитваме местните специалитети,“ споделя дамата. Снимките и скиците са по стените на цялата къща. Най-любима им е черно-бялата фотография на „голямата крачка на Тай“, който е италиански шампион на 400 метра през 1939 г.
80-годишната Розита пък със своите обаяние, чар и сияйна усмивка е най-голямото вдъхновение за творбите на съпруга си. Знаци, усукани проводници, четка и драскотини са в основата на художническия талант на Тай. „Тези обици ми ги купи от една галерия в Париж.“ В този дом всеки предмет разказва собствена история, историята на една любов, на едно семейство и на много мечти.

Flash!
Марката Missoni се прочу по цял свят с пъстрите си тъкани и ефектни декорации.
Вдъхновени от източните култури, Розита и Тай превръщат дома си в умалено копие на пътуванията, модата и живота, в място за общуване с природата.

Стайлинг: Francesca Santambrogio
Фотография: Adriano Brusaferri
Текст: Laura Leonelli


Арт-деко магия- Thistle Marble Arch Hotel...още>>

ХелоуинИли изкуството да плашиш с красота...още>>

Париж както никога до сега! ...още>>

ФлоренцияРенесансов портрет...още>>

Предпочитан от звездитеОбичан от известните личности и защитен от посегателствата...още>>

Симфония на уютаПървото нещо, което прави впечатление в DD724, е абсолютната...още>>

Модерен аристократизъмЯрки цветове, ексцентрични детайли, вдъхновяваща...още>>

Изкуство в небетоНамиращ се в сърцето на финансовия квартал Шинджуку...още>>

Летящият холандецРазположен в сърцето на Амстердам, дизайнерският...още>>

Около басейнаПредложенията за комфортното ни прекарване през...още>>

Design Week в СофияNext Identity е мотото на седмицата на дизайна...още>>

МинисиестаБРИТАНСКИЯТ ИНТЕРИОРЕН ДИЗАЙНЕР ДЕЙВИД КАРТЪР СЪЗДАДЕ...още>>

БЯЛА ТИШИНАИзисканост, модернизъм и бяла тишина излъчва това...още>>