Plastic Guide
Броят на пластичните операции нараства
Текст: Стефания ди Вита

Броят на пластичните операции нараства с всяка изминала година. Кои са плюсовете и минусите им и какво още трябва да знаем за тях...


Увеличаване на бюста
Кога е време за него? Когато искате да имате впечатляващо деколте, а установявате, че размерът на гърдите ви не ви задоволява, формата им не ви харесва или че са асиметрични.
Какво да изберете? Протези от твърд силикон, пълни със силиконов гел. С тях гърдите изглеждат естествено, оставят приятно усещане при допир и си осигурявате дълготраен резултат.
Какво трябва да знаете? Когато зърното е много малко, разрезът не бива да е над него, защото ще се вижда. Тъй като за слагането на имплантите необходимият разрез е 4 сантиметра, в гореспоменатия случай е по-добре той да се направи в гънката под гърдата.   
Какво да очаквате? Поне две седмици преди операцията трябва да спрете цигарите, алкохола и приема на аспирин и мултивитамини.
Какво да избягвате? Увеличаването на много отпуснати и меки гърди, освен ако не се  съчетае с повдигане (което обаче оставя много белези).
Какво да не правите? Ако сте много слаба, не поставяйте имплантите над големия гръден мускул, защото има опасност релефът и движенията на гърдите да не изглеждат естествено.
Едно наум: Силиконовите импланти не пречат на жените при мамологични прегледи или мамографии.

Липосукция на корема
Кога е време за нея? Когато искате атлетично коремче, но предварително знаете, че това е една от най-болезнените пластични операции.
Какво да изберете? Класическа операция с разрез от порядъка на 20 сантиметра, при която мускулите се регулират, пъпът се премества и се изсмуква излишната мазнина. »
Какво трябва да знаете? Ако държите да носите панталони с ниска талия, тази операция не е подходяща за вас, защото белегът няма да може да се скрие. В такъв случай можете да прибегнете до по-лека коремна пластика, при която мазнината се изсмуква, без да се 
третират мускулите и пъпът. Тогава разрезът е значително по-малък.
Едно наум: Болката, която ще изпитвате, напомня на болката след много интензивна тренировка във фитнеса.

Лифтинг
Кога е време за него? Когато вече сте абсолютно пристрастени към почистванията на лицето, хидратациите и неоперативните методи (като филърите например) и най-вече когато го правите заради себе си, а не защото някой ви го налага.
Какво да изберете? Класически лифтинг на лицето, с опъване на мускулната тъкан и отстраняване на излишната кожа, без да прекалявате.
Какво трябва да знаете? Опитният хирург гарантира стабилни основи (по-силните тъкани поемат по-сериозните интервенции, а кожата – по-леките), при които лифтингът запазва трайността си поне 7-10 години. За още по-добри резултати приложете метода върху шията, деколтето и ръцете.
Какво да очаквате? Отоци, подутини и синини по лицето за около две седмици и тъпа болка в областта на тила, която може да се заглуши с болкоуспокояващи.
Какво да избягвате? Аеробика за един месец, излагане на слънце, стоене в близост до камини или печки, задимени помещения – всичко това забавя заздравяването.
Какво да не правите? Лифтинг с конци, защото те са само временно решение на проблема.
Едно наум: Филърите (или пълнители) с хиалуронова киселина, които стимулират производството на колаген, са добро решение, преди да се решите на оперативен лифтинг.

Ботокс
Кога е време за него? Когато искате за 10-20 минути да се освободите от следите на времето и от мимическите бръчки.
Какво да изберете? Vistabel (новото търговско наименование на познатия ботокс), естествено преработен протеин, който отслабва мускулната реакция и по този начин предотвратява бръчките.
Какво трябва да знаете? Не се прилага за бръчките около устата, защото не може да деактивира мускулите. Трябва да се внимава и с дозировката, тъй като желаният ефект не се постига с по-голяма или с по-малка от небходимата доза.
Какво да очаквате? Обездвижване на мускулите, предизвикващи малки или средно големи бръчки между веждите, на челото, около очите (пачи крак) и на шията.
Какво да избягвате? Прекалено честата употреба (по-рано от 4-7 месеца след предишното инжектиране), защото това може да доведе до алергична реакция.
Какво да не правите? Ако се подлагате и на други терапии на лицето – инжекционни вещества, пилинги – не ги съчетавайте с ботокса. И най-добре се консултирайте с лекаря си. 
Едно наум: Ботоксът не подобрява състоянието на кожата. Така че ако кожата ви е суха и нееластична, изберете химически пилинг, пилинг с микрокристали или мезотерапия. n


Как се променя тялото, когато спрете тренировките...още>>

Спортът  променя характера...още>>

Раз, два, триДвижението носи не само здраве, но и радостна емоция...още>>

Секси по време на кризаКак да постигнем визия на суперзвезда...още>>

Новата мода Аеро йогаНе, не, приятели. Това не е нов фитнес център на летище...още>>

Тренировка по... стриптийзДълъг мистериозен коридор. Светлини. Огромна зала...още>>

Голо оръжиеБамбуковите пръчки и бързите реакции са в основата...още>>

МезотерапияБъдещето на красотата...още>>

Хайде на босу!„Моята програма за тренировки никога не е била...още>>

Енергиен потокВ един от горещите августовски дни, когато повечето...още>>

Частни уроциОткакто професионалните спортисти и холивуд-ските...още>>

Step by StepОще преди приближаването на Коледа и Нова година...още>>

Феята на зъбкитеЗабравете за филърите и лифтинга. Новият начин да...още>>