SHINING
Декември разпалва страстта по пайетите

Декември разпалва страстта по пайетите, кристалчетата и всичко, което искри. Пък било то и съчетано с чифт джинси. Звездите дават пример – и желанието за блясък става заразно.


Вероятно виновен е сезонът на празниците. Няма друго обяснение. Празничните светлини и блясъкът на заледените повърхности карат всичко да изглежда още по-ослепително. Иначе как да оправдаем това необяснимо желание да сияем. И то след месеци наред, през които се стремяхме да избягваме ексцесиите и залагахме на добре премерения шик. Но ето че сега най-ненадейно се оказахме накичени като коледни елхи, ослепителни като коледни свещници. При това не просто с лъскава чанта или колан.
Всъщност този феномен се повтаря всяка година. Наближаването на коледните празници разпалва у всички ни неудържима страст към блясъка – към пайетите, кристалчетата, мънистата, метализираните повърхности. И точно в този период всичко е позволено: фалшиви камъни, злато, сребро, ярки цветове и лъскави материи. Онова, което през останалата част на годината би изглеждало като проява на лош вкус и залитане по кича, през декември придобива нов смисъл. И става неустоимо привлекателно. Желанието ни да напълним гардероба си с ослепителни дрехи и аксесоари се отприщва с пълна сила. И дори и най-малкото съмнение е пометено от модните тенденции. Защото през тази година на модните подиуми ексцентричните декорации и блясъкът са навсякъде. Не става дума само за аксесоари: рокли, якета, блузи и панталони – всичко е метализирано и блести. Което пък ги прави великолепни предложения за коледно-новогодишната поредица от празнични вечери. »
И наистина: какъв по-подходящ повод от този, за да се облечем в светлина и блясък?!
Желанието ни да сияем е типично коледно и в този смисъл преходно. Може да зарази и младите момичета, и улегналите дами, и спортните жени, и жертвите на модата. Заразно е особено много за звездите от шоубизнеса, които, очевидно свикнали да са ослепителни в светлината на прожекторите, имат нужда от по-висока доза блясък. Сред известните почитателки на този стил напоследък се открояват Кайли Миноуг, Петра Немцова и Дита фон Тийс.
Разбира се, да се дозира правилно брилянтният ефект е особено важно. Със сигурност няма да сгрешите, ако комбинирате чифт обувки, обшити с мъниста и пайети, с джинси и сако. Може да си позволите и костюм, богато декориран с пайети, или пък рокля от бляскава материя – в тези случаи избягвайте масивните бижута. Това е едно от основните правила. Не се страхувайте към бляскавия тоалет да прибавите метализирани аксесоари. Желанието да се чувствате по-различно и блестящо на празника е добро алиби. Това желание е като коледния подарък – без него Коледата не би била същата.Есента на 2014  връща класиката ...още>>

Слънчеви очила за зима 2014...още>>

Индустрията на лукса  разчита на мъжете...още>>

Границата на нормалното  в модата...още>>

Модата среща  изкуството в Instagram...още>>

Стилът  Малефисънт ...още>>

Гащеризонът през лятотое от кожа ...още>>

Black Tie Новите правила за дрескода ...още>>

Аксесоарза зимата...още>>

Нашето credo!Удобство, функционалност и качество...още>>

Ретро привкуселегантно, но комфортно лято...още>>

The girlfrom ipanema...още>>

Мода на квадратЕдна история от Шотландия с много цветове идва, за...още>>