5 причини да правите секс
Прекалено сте заети, чувствате се стресирани
Текст: Моника Маджи
Фотография: Guliver Photos/Getty Images

Прекалено сте заети, чувствате се стресирани и рутината в секса ви отегчава... С една дума, рядко ви се иска да правите любов. Но много грешите. Защото има много сериозни мотиви в полза на секса. Освен удоволствието, разбира се. Ето някои от тях.


Поддържате мозъка си свеж

Еротичното привличане активира зоните на мозъка с висока концентрация на допамин – химическия посланик на еуфорията и зависимостите. Състоянието на сексуална възбуда може да бъде сравнено с тръпката, която ще изпитате, ако се качите на увеселително влакче на ужасите.

По-рядко ще ходите на зъболекар
Колкото по-често правите секс, толкова по-блестяща ще е усмивката ви. Заслугата за това е на елемента с почти вълшебно въздействие върху красотата – цинка. Организмът ни съдържа всичко на всичко 2-3 г цинк, от който 60% са в мускулите, 30% – в костите, и около 5% – в кожата. Но най-висока концентрация на цинк се наблюдава в простатната жлеза и съответно в семенната течност.

Ще сте защитени от настинка
Ако правите любов поне два пъти седмично, нивото на антителата igA, които предпазват от настинка, се увеличава значително. Оргазмът стимулира производството на ендорфин, чието действие може да се сравнява с лечебната сила на два аспирина.

Ще забравите алергията
Японски имунолози и алерголози доказаха, че веднага след сексуален контакт хората, страдащи от алергии, чувстват значително облекчение. Обяснението на този факт е в резкия спад на антителата, провокиращи алергията. Освен това сексът е великолепен начин да се освободите от токсините, особено ако правите любов във вана с топла вода.

Със сигурност ще отслабнете
Сексът може да замени успешно физическите упражнения във фитнес залата. Но само ако правите любов със страст! Силното сексуално желание намалява апетита към храната (45% при мъжете и 55% при жените). Една пламенна любовна нощ гори поне 200 калории – същото количество ще изгорите при 15 минути джогинг или партия скуош. nКакво знаете за Терезиенойл?.Еликсирът срещу рани и изгаряния...още>>

Сияние и младост- формулите за лице...още>>

От любов към животаAvon стартира поредната мащабна кампания...още>>

За младостта днеси в дните напред...още>>

Био  купидон...още>>

Lumene Sensitive Touch SOSSOS грижа за твоята кожа...още>>

Защо ни боли?Много жени изпитват болки и спазми по време на менструалния...още>>

Митове и легенди за бременносттаВ този брой продължавам да разбулвам многобройните...още>>

Митове и легенди за бременносттаважните теми, свързани с бременността и раждането...още>>

Повече българчета за българияза осма поредна година...още>>

Целите на новата година Неврологът д-р Неделя Щонова, който се занимава...още>>

Яж, мама,за двама“приеманите храни по време на бременност трябва...още>>

“Яж, мама, за двама”Крилата фраза...още>>