Моника Белучи
15 Тайни на Моника Белучи
Абсолютен секссимвол, прототип на средизeмноморската красота, силна и изключително интелигентна жена с буен темперамент. Неустоима комбинация.
По думите й “Красотата не е достатъчна, за да достигнеш върха”. Но пък е убедителна причина целият свят да затаява дъх само при споменаването на името Моника Белучи

Интервю на Йоргос Сацидис

Родена преди 34 години в малко градче, недалеч от Перуджа, Моника се отказва от правото по средата на следването си, защото Долче и Габана я откриват като модел. В лицето й те най-после виждат съвършения прототип на прелъстителната средиземноморска жена. Още преди да се осъзнае, Моника вече е супермодел, а скоро след това – и холивудска звезда. Заради шеметния водовъртеж на новия си живот тя не може да остане в Италия и се мести в Париж. След огромния успех на филма “Малена” на Торнаторе, изстрелял я към Холивуд, следват роли  в “Матрицата” заедно с Киану Рийвс, в “Плачът на слънцето” с Брус Уилис, в “Страстите Христови” с Мел Гибсън и в “Green Brothers” с Мат Деймън. Важна стъпка в кариерата й е  филмът “Необратимо”, нашумял с горещите сексуални сцени, които снима със съпруга си  Венсан Касел.
Загадъчна жена, femme fatale, новата София Лорен? “Не отговарям на нито едно от тези определения”, отрича тя. Но дали някой й вярва?
Красиви ли са родителите ви? Трябва да имате невероятни гени, за да изглеждате по този начин.
Много са хубави, наистина (смее се). Но преди всичко са прекрасни хора. Въпреки че израснах като единствено дете в малко провинциално градче близо до Перуджа – Чита ди Кастело, съм възпитавана в много свободен дух. За съжаление, сега съм толкова заета, че почти не успявам да ги видя. Но непрекъснато си говорим по телефона.
Трудно ли е да се “преквалифицираш”от супермодел в актриса?
Да, особено в началото. Когато всички те познават като красив модел, е почти невъзможно да приемат, че можеш  да бъдеш и добра актриса. Не ги упреквам. На подиума просто позираш - съвсем различно е от киното, където трябва да се движиш уверено и да говориш убедително. За съжаление, в Италия няма големи възможности за реализация. Прословутата филмова компания “Чинечита” вече не съществува. Затова се наложи да замина за Париж.
Първият ви успех беше именно във Франция, с филма “Апартаментът”. Но световна известност ви донесе друга роля: тази на пламенната италианка в “Малена”. Как Холивуд прие една толкова взривоопасна жена със средиземноморски темперамент?
Много добре. Говорите за мен така сякаш съм атомна бомба (смее се).
Според мен сте!
Така ли? Е, с американците съм доста по-сдържана, особено когато ми предлагат роли в Холивуд. Не ми харесва там. Чувствам се твърде много европейка. Радвам се, че станах известна като италианка в ролята на Малена, една фатална жена от 40-те години. От друга страна, струва ми се, че независимо от големия успех на филма в Америка, подобни сюжети отдавна не вълнуват хората там. Звездите в САЩ не са представяни от медиите като “олимпийски богове”, а като обикновени хора, които можеш да срещнеш в супермаркета или в парка. Фактът, че си хубава жена, не те превръща автоматично в звезда. В Европа сме по-големи романтици. Може би затова предпочитам да снимам американско кино в Европа. “Страсти те Христови”, в който играя Мария Магдалена, е сниман в Рим. Неотдавна завършихме и новия филм на Тери Гилиъм в Прага. Там играя заедно с Мат Деймън.
Остава ли ви време да виждате мъжа си?
И двамата полагаме големи усилия, за да се виждаме редовно. Съвсем  скоро приключиха снимките за един нов филм на френския канал TF1, в който отново участвахме заедно. В продължение на четири месеца бяхме неразделни.
Може би съвместните ви филми са идеалното алиби, за да можете да прекарвате повече време заедно?
Не, уверявам ви, не го правим нарочно. Случвало се е два пъти, защото сценарият ни развълнува и  харесахме ролите. Знаете ли, когато снимам филм със съпруга си, го гледам с други очи, преставам да му бъда жена. И се влюбвам в него отново и отново.
Предполагам, че горещите секс-сцени с него не ви затрудняват особено.
Да, не е никак трудно да снимаш такива сцени с мъжа на живота си.
Защо ви спечели точно Венсан Касел, а не някой друг?
С него никога не скучая! Освен това, не се налага много да му обяснявам какво мисля и как се чувствам, разбира ме напълно.
Как ли се чувства до жена, бленувана от  всички мъже по света?
Както се чувствам и аз до мъж, който се смята за неустоим и има хиляди почитателки. Намираме се в едно и също положение. Когато се видяхме за пръв път, и двамата вече бяхме известни, бяхме част от света на “звездите”. Това много ни помогна - лесно съумяхме да разрушим мита около имената си.
Кое е онова у Моника Белучи, което остава скрито за хората? Какво не знаем за вас?
Нищо не знаете (смее се)!
Нищо? Не е възможно, все трябва да има нещо общо между Малена или Персефона от “Матрицата” и Моника.
Не, не, филмите и кориците на списанията не са достатъчни, за да се каже, че хората ме познават. Аз съм много по-отворен човек от фаталната, сексапилна и винаги малко мрачна жена от киното. Имам много приятели, на които мога да разчитам. Не живея под стъклен похлупак в постоянен страх. Пък и всичко това е толкова относително! Ако направиш два неуспешни избора в киното, повече никой няма да ти обърне внимание. Мисля, че единственият начин да опознаеш света е да си отворен към хората, към идеите, към нещата, които  се случват около теб. Защото винаги се учим от другите.
Вярвате ли в предопределеността, в това, че нещата се случват в някакъв точно определен  момент от живота ни?
Не знам дали вярвам в съдбата. Животът ни поднася изненади всеки ден. Едно телефонно обаждане може да промени живота ти. Започнах да уча право, работех като модел само за да печеля пари, а сега играя в киното. Не знам дали вярвам в съдбата, но определено вярвам в късмета. Може цял живот да работиш много упорито – без особен резултат – и изведнъж късметът да ти предложи  нова възможност. Трябва да бъдеш смел и да я сграбчиш, да направиш онова, което наричаме правилен избор. 
Мислите ли, че сте късметлийка?
Да, голяма. 
Каква е тайната?
Много са. Оптимизъм, любов, желание за живот и нови неща. Винаги съм била такава.
Вие ли бяхте кралицата на красотата в гимназията?
Да, и това преживях!
Как се поддържате във форма?
Каква форма? Живея в постоянен ужас, че нямам достатъчно време, за да ходя на фитнес. Истината е, че съм доста мързелива. Освен това обожавам хубавата кухня – това върховно житейско удоволствие. Пък и не съм от най-слабичките, както виждате. Свалям килограми само когато го изисква някоя роля.
Как се обличате, когато не се налага да дефилирате по червения килим?
Най-много обичам италианската мода. Dolce&Gabbana са дизайнерите, които ме откриха и ме направиха известна, дължа им много. А в обикновения си живот ходя по дънки и тениска. Изобщо не съм ослепителна.
Какво е усещането да събираш погледите на хората, и то без усилие?
А защо мислите, че за това не са нужни усилия? Уверявам ви, че в днешно време, с всички ангажименти, които има човек, дори един хубав, благотворен сън изисква усилия!


Елена ПетроваЖената, която не се страхува от високото...още>>

Опитай с Инаурок по сбъдване на мечти...още>>

Красива безкрайностКристина Несторова...още>>

Никол в света на телевизията винаги си мисля, че мога да свърша нещо и по-добре...още>>

Къде е ЕВА?всички се питат къде е Маги...още>>

Станимира Колевапред GRAZIA...още>>

Blonde ambitionИва Янкулова...още>>

Момичетопорасна...още>>

Габи100% истинска...още>>

Скорост 2012Ивет Лалова...още>>

Ах, тази Викимного добра в киното...още>>

Front RowFollow The Step...още>>

Една влюбена женаЖана разбира от щастие...още>>