Никол Кидман на пълни обороти
Тя жертва френския си нос, за да изживее
Тя жертва френския си нос, за да изживее най-златните си “часове” на екрана, доказа, че любовта не умира на война в “Студената планина” и се гмурна в мрачното минало на потаен професор в “The Human Stain”. Добре дошли в променящия се свят на Никол Кидман

Клаудио Амелоти

В залата за пресконференции Никол Кидман показва, че е абсолютна господарка на своето известно, впечатляващо, холивудско аз. Висока, но крехка, с ретро очила, с руси  къдрици. Елегантна, но оригинална, тя е облечена в рокля с викторианска яка, а на ушите й - дълги етно обици, подчертаващи индивидуалния й стил в модата.
“Когато бях малка, усещах, че съм различна от другите деца - споделя актрисата. - Майка ми беше феминистка, баща ми – социалист, а в квартала, в който живеехме, господстваха крайно консервативни нагласи. Родителите ми бяха католици, съучениците ми – протестанти. Винаги се отличавах с ръста си и буйната къдрава коса, на която вече се опитвам да придавам по-прибран вид. Кожата ми беше толкова бяла и чувствителна, че докато всичките ми приятели се забавляваха навън или се плискаха с вълните, аз трябваше да стоя затворена в стаята си и да се крия от живота, заровена в някой роман. След като прочетох “Война и мир”, бях решена на всичко, за да бъда като Наташа Ростова, и осъзнах, че единственият начин да го постигна е да стана актриса.”
Никол вече е оставила зад гърба си тежките моменти от живота си -  развода с Том Круз и реакциите на пресата. Всички си спомняме как тя не прие нито за миг да позира пред обективите с греещо от престорено щастие лице, за да се покаже победителка в двубоя. Нито пък се съгласи да разиграва сцени на съдебен трилър, за да увери всички, че най-сладкото отмъщение е да отмъкнеш някоя уникална чиния от семейната колекция, оценена на стотици хиляди долари. Хеликоптери с папараци кръжаха над покрива на къщата й в Австралия, почти винаги пълна с хора (майка й, сестра й, приятелите й Ръсел Кроу и Наоми Уотс). А Никол не се побоя да демонстрира тъгата, несигурността и страховете си и накрая заяви:
      
“Ще оцелея!”

“Прилича ми на Спящата красавица - каза преди време за нея режисьорът на “Мулен Руж” Баз Лурман, малко преди да я изведе за пръв път на арената на Оскарите с номинация, която обаче не й донесе бленуваната награда (Никол я получи една година по-късно след брилянтното си изпълнение в “Часовете”.) - Изглежда сякаш току-що се е събудила от дълъг сън и е преизпълнена с желание за живот. Отърсила се е от болезнените си преживявания и е свободна да разгърне с пълна сила таланта, сексапила и личността си.”
“За него бих отишла на края на света!” - заяви тя преди десет години, когато публиката (след “Гръмотевична буря”) вече я разпознаваше като г-жа Том Круз. Висока блондинка с мерки на манекенка и дизайнерски дрехи, която се превръща в сянка на съпруга си не само на светските събития, но и на екрана. “Далече, далече” бе търговски провал, “Широко затворени очи” раздели мненията на две, докато таблоидите положиха неимоверни усилия да ни убедят в свръхамбициите на Никол и очевидната хомосексуалност на Том.
“Бракът ми беше истински и се основаваше само на любов - настоява и до днес Никол Кидман. - Не казвам, че още обичам Том, но двете ни деца, Изабела и Конър, свързаха съдбите ни завинаги. Разбира се, признавам, че понякога ми е крайно неприятно да научавам за личния му живот от списанията, но Том прекрасно знае, че каквото и да се случи, аз винаги ще бъда до него. След един развод можеш или да станеш язвителна и избухлива, или да мобилизираш най-доброто от себе си. Аз избрах второто.” И успява да мобилизира най-доброто от себе си на екрана.
     
“Може би е дошло време отново да срещна своя принц”

заяви публично Никол, след което папараците я уловиха в интимна сцена с един от кралете на рока Лени Кравиц. Двамата дори обявиха плановете си да сключат брак. Новината обаче не се прие добре от Том Круз, който не крие, че все още я обича, и на всичко отгоре неотдавна скъса с жената, причинила раздялата им – Пенелопе Крус. Преди да се обвърже сериозно с Лени, Никол имаше кратки афери с Роби Уилямс и партьнора си в “Студена планина” – Джуд Лоу. Последната премина в шумен скандал поради статута на Джуд (женен) и едва не я лиши от шанса да получи своя Оскар...
Предстоят й снимки в новия филм на Сидни Полак “The Interpreter” в Ню Йорк, където ще партнира на Шон Пен. Двамата се засякоха на тазгодишната церемония на Оскарите - тя като миналогодишна носителка на наградата връчи статуетка на Шон. Колкото до продължението на “Догвил”, неотдавна стана ясно, че тя и Ларс Фон Триер няма да работят заедно. Датският режисьор продължава да търси заместничка за Никол за ролята на Грейс в неговата драма за Америка в епохата след голямата депресия.
Говори се, че Кидман вече се е съгласила да участва и в екранната адаптация на телевизионния сериал от 60-те години “Bewitched”, където ще бъде редом с легендарните Шърли Маклейн и Майкъл Кейн. Ще я видим и като майка на Леонардо Ди Каприо във филм за живота на Александър Велики, предвиден за 2005 г. Сред очакваните заглавия в бъдещата й филмография е и екранният музикъл “American Darlings”, където ще я чуем да пее отново, за първи път след “Мулен Руж”. А до нея ще бъде латинозвездата Дженифър Лопес.
     
Когато не е пред камера
Никол често пътува до Австралия. Неотдавна тя беше обявена за най-богатата жена в родината си. Но освен, че е богата, знае как да харчи парите си. Голяма част от тях отиват за благотворителност, в частност за борба с рака на гърдата. Преди години майка й успява да оцелее след тежка битка с коварната болест, а и самата Никол винаги се е страхувала да не я сполети подобна съдба. През януари личният й лекар заподозря, че актрисата има рак, но 48 часа по-късно съмненията бяха отхвърлени.
Светските хроникьори резюмират събитията в живота на Никол Кидман така: “Приключи един от най-романтичните бракове в Холивуд, но се роди нова звезда!”


Елена ПетроваЖената, която не се страхува от високото...още>>

Опитай с Инаурок по сбъдване на мечти...още>>

Красива безкрайностКристина Несторова...още>>

Никол в света на телевизията винаги си мисля, че мога да свърша нещо и по-добре...още>>

Къде е ЕВА?всички се питат къде е Маги...още>>

Станимира Колевапред GRAZIA...още>>

Blonde ambitionИва Янкулова...още>>

Момичетопорасна...още>>

Габи100% истинска...още>>

Скорост 2012Ивет Лалова...още>>

Ах, тази Викимного добра в киното...още>>

Front RowFollow The Step...още>>

Една влюбена женаЖана разбира от щастие...още>>