Радост от огледала
Имам малки и големи мечти

Какво мисли чаровната телевизионна водеща за семейството, за България, за Микеланджело и за това как трябва да изглежда съвременната жена

      
Поля Александрова

Срещаме се в заведение, за което и двете знаем, че е тихо, но се оказва, че точно сега там са решили да направят шумно музикално парти в стил “края на 80-те”. На фона на “Ню Кидс Он Дъ Блок” и ранната Кайли Миноуг Радост отговаря на въпросите съвсем импровизирано – подход, който не си позволява в живота си, протичащ  по стриктен график.

Как започна авантюрата ти с “Огледала”?
- Съвсем случайно. Харесвах предаването. Срещнах мой познат, който ми каза, че “Огледала” търси нови лица. Предложи ми да се срещна с продуцентката. Прозвуча ми абсурдно, но се обадих и веднага ми възложиха задача - да интервюирам почетния председател на Форума на българската мода в резиденция “Бояна”. Беше неочаквано, не бях подготвена, но взех интервюто и то беше излъчено. Направиха ми пробни снимки. Предполагам, че много са се двоумили, но ми гласуваха доверие.

Промени ли се животът ти покрай предаването?
- Да, налага се да съм по-организирана. Всяка секунда е важна и не мога да си позволя да се излежавам или да отлагам важни неща. Никога не оставям недовършена работа за следващия ден. Станала съм доста по-подредена.

Има ли разлика между Радост на екрана и Радост в живота?
- Основната препоръка към мен, когато започвах в “Огледала”, беше да се държа естествено на сцената. Влезеш ли в роля, която не е твоя, фалшът веднага ще изпъкне.

Успя ли да се излекуваш от сценичната треска?
- Надявам се. Усещането, че ще съм на сцената, че ще бъде весело, че ще съм сред приятели, хора, с които имам желание да разговарям, е невероятно.  

Завършила си право, в момента работиш в Столична община. Как съчетаваш толкова различни професии - на юрист и на телевизионна водеща?
- И двете са насочени към хората. И двете трябва да бъдат работени с прецизност и внимание. Не мисля, че има голяма разлика.

А по отношение на подготовката ти?
- Всичко над осемте часа работен ден е за сметка на личното ми време.

В “Огледала” специален екип се грижи за стила ти. А как би определила личния си стил?
- Изцяло се доверявам на нашия стилист Роди. Хубавото при нея е, че съобразява визията с вкуса на всеки от нас. Облича ме така, че да се чувствам добре. По съвсем различен начин облича Нели, гримьорката Диди и стилиста Гого. В “Огледала” излизам така, както бих искала да изглеждам по принцип, но в общината трябва да бъда малко по-консервативна. Мога да си позволя повече екстравагантност единствено през уикендите. Ето например днес полата ми е малко по-дълга – до средата на коляното. Няма голо коремче или други волности, които ще се възприемат зле на работното място.

Каква трябва да бъде съвременната жена според теб?
- Трябва да знае, че е фактор, че е значима. Че няма нищо, с което да не може да се справи. За да бъде уважавана от останалите, тя трябва преди всичко да уважава себе си. Да има достойнство, да си вярва, да опитва нови идеи...

А какъв трябва да бъде мъжът до жената, която описваш?
- Представям си го като солидна и стабилна фигура, в същото време нежен и грижовен. А когато имаш нужда, да можеш да разчиташ на него.

Често казваме “елегантна като италианка” и “свободолюбива като американка”. А за българката какво може да се каже?
- Бих казала “темпераментна като българка”.

По колко време на ден прекарваш в грижи за себе си?
- Сутрин - половин час за хигиенизация, след работа - два часа за спорт. Ходя на фитнес задължително, а когато мога – плувам.

Като романтична или като практична се самоопределяш?
- Практична, с елементи на романтика (смее се). Понякога ми се иска да ми се случи нещо много романтично, но при положение че денят ми е разграфен до минута, не остава време. Имам чувството, че графикът ми плаши останалите хора и не им позволява дори да си помислят да ме изненадат приятно.

А какво правиш през уикендите?
- Занимавам се с “Огледала”. Това е времето, в което мога по-подробно да се запозная със сценариите. Остават ми и часове, в които да се срещна с родителите си, със сестра ми, да се разходя, да се видя с приятели, да изпия по едно кафе с тях.

Обичаш ли да ти правят подаръци?
- Много. Ах, колко много обичам да ми правят подаръци!

А кой е най-хубавият подарък, който си получавала напоследък?
- Една разкошна рокля от мъжа ми. На нея има надпис, който гласи: “Ще се видим скоро”.

Ако ти се предостави възможност да прочетеш хубава книга, да се срещнеш с интересен човек или да прекараш няколко часа в планината – кое ще предпочетеш?
- Интересен човек. Обичам да общувам с хората. Това е нещо, което никога няма да ме измори. Смятам, че от всеки човек можеш да научиш нещо.

Къде би била най-щастлива?
- Нямо по-хубаво място от България, но ако трябва да избирам къде да почивам, това определено е Испания. Имала съм възможността да бъда почти навсякъде в Европа, но смятам, че Испания е моето място, защото там е топло, хората са горещи и се усмихват много.

Какво сънуваш най-често?
- Не сънувам.

Къде свършват мечтите ти?
- Имам малки и големи мечти. Малката ми мечта е да плувам с делфини в естествена среда. Големите ми мечти са свързани с бъдещето ми. Имаше един филм с Джоди Фостър, “Контакт”, където тя пътува в пространството. Искам и аз да видя подобни картини, да срещна много хора, да обиколя няколко пъти света и да имам хубави спомени от местата, където съм била.

Ако беше...

Политик:
Стефан Стамболов, защото е бил целеустремен, смел в проектите си и новатор за България.
Музикант:
Мадона, защото нищо при нея не е случайно, знае какво иска и как да го постигне.
Актриса:
Анджелина Джоли, защото е красива.
Архитект:
Микеланджело, защото е гениален и е направил невъзможното за времето си.
Художник:
отново Микеланджело, заради смелостта, с която е отстоявал собствената си позиция.
Фотограф:
Хелмут Нютън, защото е успял да улови най-красивото в жената.
Спортист:
Стефка Костадинова, заради спортния й хъс, който не беше пречупен от нищо.
Режисьор:
Гай Ричи, заради различния му подход.
Поет:
Яворов, защото е истински и помага на хората да откриват себе си.
Учен:
Алберт Айнщайн, защото е успявал да улови невидимото за останалите.


Елена ПетроваЖената, която не се страхува от високото...още>>

Опитай с Инаурок по сбъдване на мечти...още>>

Красива безкрайностКристина Несторова...още>>

Никол в света на телевизията винаги си мисля, че мога да свърша нещо и по-добре...още>>

Къде е ЕВА?всички се питат къде е Маги...още>>

Станимира Колевапред GRAZIA...още>>

Blonde ambitionИва Янкулова...още>>

Момичетопорасна...още>>

Габи100% истинска...още>>

Скорост 2012Ивет Лалова...още>>

Ах, тази Викимного добра в киното...още>>

Front RowFollow The Step...още>>

Една влюбена женаЖана разбира от щастие...още>>