Джордж Клуни съсипаният
Има славата на плейбой, но предпочита
Има славата на плейбой, но предпочита мъжки компании. Наричат го секссимвол, а той за втори път приема роля на откачалка във филм на братята Коен. Доволен е от кариерата си и очевидно се чувства добре в кожата си

Паола Аниезе

Често те наричат плейбой. Това разстройва ли те?
- Какво да се прави. Когато си на 43 години и все още си ерген, не можеш да избягаш от такива определения. Просто не им обръщам внимание.
В “О, братко, къде си” си обсебен от вида на косата си, докато в последния си филм “Непоносима жестокост” имаш мания за избелване на зъбите си. Защо братята Коен правят всичко това с теб?
- Мисля, че отчаяно се опитват да съсипят имиджа ми на секссимвол (смее се). Казаха ми го в прав текст: “Този път ще се занимаем със зъбите ти.” Дори доведоха на снимачната площадка екип зъболекари, които специално се заеха с избелването на ченето ми. Нямам идея каква част от тялото ми ще изберат следващия път.
Бракоразводният адвокат Майлс Маси в “Непоносима жестокост” е вторият “идиот” на братя Коен, в чиято кожа влизаш.
- О, Джоел и Итън планират още един филм, в който искат да участвам. Там ще съм Хейл Сийзър – “идиот” е истински комплимент за него. Братята Коен се надяват да направят трилогия – триумф на идиотизма, което одобрявам напълно. Късметлия съм, че работя с тях.
Имаш личен опит с разводите. Раздялата със съпругата ти през 1992 г. приличаше ли по нещо на тези, които се опитваш да “уредиш” на екрана?
- Не. С бившата ми съпруга имахме споразумение. Никой от нас нямаше пари, така че не се наложи да делим имуществото си по съдебен път. Нещата протекоха изключително гладко.
Предбрачните договори практика ли са в Холивуд днес?
- Да, определено. Всички го правят, макар никой да не говори открито за това. Едва ли ще срещнеш човек, който да ти зададе директно въпроса: “Хей, уреди ли си предбрачен договор?” Катрин Зита-Джоунс и Майкъл Дъглас просто се ожениха, не мисля, че са се занимавали с подписването на каквито и да е било договори. Пък и не вярвам да го споделят публично. Зависи кой се жени и за кого. Пол Нюман и Джоан Удуърд са женени от 1958 г. и нямат договор.
След този филм замисляш ли се да си направиш “предбрачен договор на Клуни”?
- Естествено. Вече имам такъв, а дори не планирам женитба. Когато каня някоя дама на вечеря, я карам да го подписва, за всеки случай. (Смее се.) Не звучи никак романтично, нали?
Каква е представата ти за хубава вечер?
- Италианска вечер в мъжка компания, в която задължително има шофьор-трезвеник, за да могат другите да се отпуснат. После всички заедно се придвижваме до бара на приятеля ми Ранди и там продължаваме. Обикновено се чувствам най-добре сред приятелите си, техните половинки и деца. Рядко излизам с непознати.
Имаш ли приятели сред звездите в шоубизнеса?
- Не. От приятелите ми по-известен е Ричард Кайнд, който е звезда на Бродуей. Бях кум на сватбата му. Но останалите са обикновени хора. Заедно сме вече повече от 20 години, много преди да стана известен.
Все още ли се грижиш за прасето Макс?
- Да, той е в отлично здраве. Неотдавна го блъсна кола, но вече се възстанови. Все още сме добри приятели. Тази сутрин, на излизане от вкъщи, го почесах по главичката.
Какво е най-шантавото нещо, което си правил напоследък?
- Купих си вила край езерото Комо в Италия. Имам лодка, с която обикновено се придвижвам до един ресторант на брега. Усещането да обядваш на открито е невероятно. Мястото е просто прекрасно. Там мога да си позволя живот, различен от този, който водя в Сан Франциско. Но фактът, че този стил на живот ми харесва, не означава, че ще мога да го превърна в ежедневие. Веднъж си купих пиано, защото винаги съм си мечтал да изсвиря “As Time Goes By”,  докато голо момиче с чаша мартини в ръка се подпира на него. Нищо от това не се случи в действителност.
Носи се слух, че парите не са това, което те вълнува най-много. Така ли е?
- Да, филмите, които направих напоследък – “О, братко, къде си?”, “Добре дошли в Колинуд” и “Признанията на опасния ум”, не ми донесоха пари. Участието ми в “Бандата на Оушън” беше уговорено срещу процент от печалбата, така че не получих никакви пари предварително. Но филмът се оказа истински касоразбивач, така че в крайна сметка хонорарите на всички ни бяха доста обемисти. Заплащането от последната продукция покри напълно разходите ми по предишните три.
Какво е последното разточителство, което си си позволил?
- Къщата в Комо. Дадох за нея 8 милиона долара, макар всички да разправяха, че струва 20 милиона.
Някои от филмите ти са в така наречената рискова категория. Обичаш ли да  рискуваш?
- Определено. Забелязал съм, че нещата се случват най-добре, когато има известен риск. Обичам да поемам риск, дори и когато е очевидно, че не всичко ще се подреди точно така, както съм планирал, но поне не ми е скучно. В момента се намирам в добър период от кариерата си, експериментирам и докато мога да си го позволя, ще продължа да го правя.


На вечеря с Хилфигърпо време на филмовия фестивал в Цюрих...още>>

Алисия Викандер - за киното като любов...още>>

В света на:Алис Симеонова...още>>

В света на:Kатерина Евро...още>>

В света на:Константина Живова от Try with Ina...още>>

Айрис Апфел -Стил отвъд годините ...още>>

Вречени на модата средиземноморската сватба на Ерика и Луис...още>>

Гореща точка -„50 нюанса сиво“...още>>

ЗавръщанетоЛюба от X Factor отново е на голямата сцена...още>>

Pазлична, вдъхновяваща, FKA Twigs...още>>

GRAZIA Блиц: Рут Колева...още>>

Всички  мои лица...още>>

Aве ДжулияЗа модата в наследство...още>>