Диамантът на династия Дъглас
Играе в суперуспешни холивудски филми

Играе в суперуспешни холивудски филми, има един от най-сполучливите бракове в света на шоубизнеса и е в списъка на най-желаните жени в света. Катрин Зита-Джоунс е от онези хора, на които има защо да завиждаме. Разбира се, добронамерено


Паола Аниезе

Кариера, Оскар, пари, брак, деца. И всичко това само за няколко години. Звучи като приказка. Но е реалност. Едва ли сексапилната брюнетка, родена в малко рибарско селце в Уелс, е вярвала, че някога ще бъде една от най-известните актриси в света. Първите й опити на лондонската театрална сцена не са много обещаващи. Но магнетичният й поглед и чувственото й тяло вещаят предстоящия успех. Трябва само да бъдат забелязани от точните хора. И това скоро се случва... Особено след като Катрин започва да се среща с Майкъл Дъглас през 1998-а. Тогава тя е само на 29 години, а бъдещият й съпруг я предупреждава за нездравото отношение на медиите към хората от техния ранг. Младата британка обаче не се притеснява. Тя вече има опит с таблоидите – още от времето на сериала, който я прави известна в родината й – The Darling Buds of May. Животът й се променя за една нощ. А тя се научава как да разделя професионалния от личния си живот. Издига “бариера” между тези два свята и ревниво я защитава. Прави го вече повече от пет години и с опитността на истински бизнесмен търгува с онези части от неприкосновеността си, които могат да бъдат продадени изгодно. Като например снимките на новородения й син Карис, които семейство Дъглас продаде за 800 000 долара на британското списание OK!
Често я описват като “желязната лейди” или като “съпруга трофей”, но най-новото попълнение в небезизвестната династия Дъглас съвсем не е такава – Катрин е топла и чувствена, а кариерата й в момента е доста по-успешна от тази на популярния й съпруг. Прибавете към това любовта й към домакинските задължения, и особено към готвенето, и ще получите един съвършен образ на модерна и преуспяла жена, която умело съчетава две на пръв поглед несъвместими неща – работата и семейството.

Притеснява ли ви, че хората често имат погрешна представа за вас?
- Знам какво имате предвид. Много хора смятат, че по цял ден се разхождам с лъскаво кимоно и пия шампанско. Но това изобщо не е така.

Къде живеете?

- На Бермудите.

Защо точно на Бермудите?

- Защото ги обожавам. Майката на съпруга ми е родена там. На Бермудите се чувствам у дома си. Напомнят ми на родината. Нали са британска колония? Ако се разходите по някоя главна улица, ще забележите, че всяка кръчма има на вратата си лика на кралицата. Подобни гледки ме изпълват с умиление.

Колко предложения за брак сте получили през живота си?

- Само едно.

Не може да бъде!

- Но е истина. Дори някой да ми е казвал, че иска да се оженим, не го е мислел сериозно.

Или просто това единствено предложение е било най-важно за вас?

- Разбира се. Това беше най-щастливият момент в живота ми. Пожелавам на всички да го преживеят. 

Как посрещате славата?

- Много е странно, в един момент се принуждаваш да я приемеш като неразделна част от всекидневието. От едната страна е публичността, образът, който представяш пред хората, а от другата – личният ти живот. Трябва много да пазиш личното си пространство, ако не искаш да полудееш. Но аз се справям.

Какво е за вас професията ви?

- Обожавам я. Ние, актьорите, сме щастливи хора, защото получаваме пари за нещо, което обичаме безкрайно. Бих могла да върша тази работа абсолютно безвъзмездно, само заради удоволствието. Но не бива да казвате това на агента ми. (Смее се.)

Какво правите в паузата между два филма?

- Нищо. Мия си зъбите, защото няма как. (Смее се.)

А не готвите ли?

- Изобщо. Аз съм ужасна домакиня. Шегувам се, разбира се, готвя доста добре. Поне така казват.

Бихте ли се снимали във филм заедно със съпруга си?

- Да, и двамата сме много изкушени от тази идея. Чакаме да ни се удаде удобен случай. В известен смисъл това стана в “Трафик” на Стивън Содербърг, но истината е, че изобщо не се засякохме на снимачната площадка.

Трябваше да го направите във “Войната на семейство Роуз”.

- Аз много исках. За съжаление, Катлийн Търнър ме изпревари. Полудявам, като се сетя! От друга страна, тогава бях само на 20 години.

Как се отрази на живота ви полученият Оскар за ролята ви в “Чикаго”?

- Честно казано, още не мога да повярвам, че съм го спечелила. Когато помисля за всички хубави неща, които ми се случиха в последните години, си казвам, че съм истинска късметлийка. Но признанието не може да ме откаже да работя. Имам още какво да покажа.

В най-новия филм на Стивън Спилбърг – “Терминалът”, партнирате на чаровния Том Хенкс. Изпълнявате ролята на стюардеса, която постоянно е на път, но не се отказва да търси любовта. Героинята ви Амелия прилича ли на вас в истинския живот?

- Определено. Самият Спилбърг ми каза, че за пръв път изглеждам толкова освободена пред камерата. Вярвам му, защото той е този, който ме откри за Америка. Видял ме в телевизионния сериал “Титаник” и ме препоръчал на режисьора на “Маската на Зоро”. Останалото се подреди от само себе си.

Амелия е идеалистка. Това качество може ли да бъде приписано и на вас?

- Много хора ме смятат за кариеристка. В действителност с Майкъл сме истински домошари и страним от активния социален живот.   Доста съм притеснителна. Цял живот се опитвам да го преодолея, но не се получава. Първите ми години на сцената в Лондон бяха истински ад.

Как решихте да опитате шанса си в Холивуд?

- Вече бях постигнала всичко в Лондон. Мюзикъли, театралната сцена, телевизията. В един момент си дадох шестмесечен срок, за да пробия в Холивуд. Наложи се да започна от нулата – първо трябваше да се науча да шофирам и да опозная многобройните магистрали на Ел Ей. После трябваше да свикна с чувството да тропам по вратите на хора, които си нямаха никаква представа коя съм всъщност. Бях една от най-известните актриси във Великобритания, но в “Уорнър Брос.” например ми се наложи да обяснявам какво съм постигнала.

Има ли нещо, което хората не знаят за вас?

- Да. Не знаят, че съм изключително неспокоен човек. Винаги съчинявам най-лошите сценарии. Особено когато става въпрос за децата ми Дилън и Карис. Трябва да съм се подсигурила 100 процента преди да ги заведа в някой парк например. Не обичам да летя сама, имам страх от самолети. Ужасявам се и от мисълта, че някой ден мога да изгубя съпруга си Майкъл. Ако ви изброя всичко, от което се страхувам в този живот, ще си помислите, че трябва да посетя психиатър. Засега обаче не ми се е налагало. (Смее се.)

7 ИСТИНИ ЗА КАТРИН
1. Родена е в малкото уелско градче Суонси.
2. Сватбеният й пръстен също е изработен в Западен Уелс.
3. Оглавява класацията за 100-те най-известни личности в Уелс.
4. Второто си име Зита наследява от баба си, която пък била кръстена на лодка от пристанището в Суонси.
5. Сред гостите на сватбата й с Майкъл Дъглас са Шон Конъри, Антъни Хопкинс и Майкъл Кейн.
6. През 2002 година Катрин Зита-Джоунс става лице на козметичната компания “Елизабет Арден”.
7. През същата година Катрин застава на втора позиция в класацията на “Сънди Таймс” за най-богатите хора във Великобритания.

Снимки:  GRAZIA


Елена ПетроваЖената, която не се страхува от високото...още>>

Опитай с Инаурок по сбъдване на мечти...още>>

Красива безкрайностКристина Несторова...още>>

Никол в света на телевизията винаги си мисля, че мога да свърша нещо и по-добре...още>>

Къде е ЕВА?всички се питат къде е Маги...още>>

Станимира Колевапред GRAZIA...още>>

Blonde ambitionИва Янкулова...още>>

Момичетопорасна...още>>

Габи100% истинска...още>>

Скорост 2012Ивет Лалова...още>>

Ах, тази Викимного добра в киното...още>>

Front RowFollow The Step...още>>

Една влюбена женаЖана разбира от щастие...още>>