Фатално привличане
Тя е всичко, за което си мечтае съвременната

Тя е всичко, за което си мечтае съвременната и независима млада жена. Безупречна красота, успешна кариера и топло семейно огнище – няма причина Гергана Полежанова да не е щастлива и тази Коледа


От Гергана Димитрова
Фотография: Александър Нишков

Сивият ноемврийски следобед виновно наднича през прозорците във фоайето на сградата на Националната опера. Между едрогабаритните огледала и мраморните колони лежат кабели, усукани като отровни влечуги. По пода са пръснати чанти с гримове, дрехи и стилизиращи продукти. В средата на този творчески хаос, върху шестоъгълна маса, се е разположила най-успешната българска манекенка – Гергана Полежанова. Тя е подвила небрежно под себе си крака и кротко се е оставила в ръцете на гримьора Кирил Чалъков. Двамата бъбрят приятелски, докато винено-розовите сенки постепенно покриват клепачите на красавицата.

Макиажът следва последните ретро тенденции - кадифено-матов тен, акцент върху очите и наситено винени устни.
Неочаквано Гергана вади малък албум със снимки и започва да разгръща пред погледа на Чалъков безкрайни кадри, запечатали растежа на нейната дъщеричка Никол. “Тя е съкровище. Гарджето на мама! Доскоро следвах строга линия на възпитание според един много хубав сайт - бих го препоръчала на всички майки - www.amerikanbaby.com. Сега следвам инстинктите си”, разказва Гергана. Без да роптае, тя изтърпява почти едночасовото гримиране, въпреки че от време на време се шегува с това. След като е нанесен последният щрих върху лицето й, идва ред на стилиста Йордан... Той довършва ретро прическата в стил 20-те години на миналия век. Косата е на вълни и стилно обгръща черепа, като придава изискана линия на лицето. Оформя се само с пръсти и гребен плюс силно фиксираща пяна.

Триумфално се завръща стилът на джазпевиците от 60-те

Така топстилистът обяснява последните тенденции в прическите.
А как Гергана поддържа лицето си като на гръцка статуя? “Никога не съм била маниачка на тема козметични процедури. Проблемът е, че напоследък имам много малко време за сън.” И пак връща темата за малката Никол: “Дъщеря ми е абсолютна кипра, види ли огледало - отива право там. Оглежда се от всички страни. Наскоро поиска да й купя червило, замазах положението, като й взех гланц.” Съпругът на Полежанова е бизнесмен. Работи много, но тримата са заедно във всяка свободна минута.
Идва време да започне фотосесията. Гергана е професионалист, затова няма нужда фотографът Александър Нишков да режисира изящните й движения. Към лицето й са насочени прожектори, обективи и светкавици, а стилистката Цвети Бранкова следи всеки неин жест и мимика. Сменят се картина след картина. Гергана се превъплъщава ту във фатална жена с малка черна рокля, ту в бляскава холивудска звезда в скъпи кожи. Неизменно обаче от нея струи чувствена нега и драматизъм като във филма “Великият Гетсби”.


Елена ПетроваЖената, която не се страхува от високото...още>>

Опитай с Инаурок по сбъдване на мечти...още>>

Красива безкрайностКристина Несторова...още>>

Никол в света на телевизията винаги си мисля, че мога да свърша нещо и по-добре...още>>

Къде е ЕВА?всички се питат къде е Маги...още>>

Станимира Колевапред GRAZIA...още>>

Blonde ambitionИва Янкулова...още>>

Момичетопорасна...още>>

Габи100% истинска...още>>

Скорост 2012Ивет Лалова...още>>

Ах, тази Викимного добра в киното...още>>

Front RowFollow The Step...още>>

Една влюбена женаЖана разбира от щастие...още>>