Raising Kate
Преди година Кейт Хъдсън дари съпруга

Преди година Кейт Хъдсън дари съпруга си музикант Крис Робинсън със син, Райдър. Скоро след раждането тя беше готова за поредната филмова атака. Не напомня ли това донякъде и за живота на майка й Голди Хоун?


От Бери Дрейтън

Във филма на Гари Маршал, Raising Helen, героинята на Кейт, Хелън, се грижи за трите хлапета на сестра си. Тя е толкова непохватна в ролята си на настойник, че изпада от една комична ситуация в друга. На помощ й се притичва млад мъж, който променя представите й за света. Изведнъж Хелън се озовава в необичайната ситуация да избира между живота, който винаги е обичала, и новата любов на живота си. Трудна задача, нали?

Изглеждаш великолепно, Кейт!
- Благодаря!

Как успя да се възстановиш толкова бързо след раждането? Сигурно си работила с личния си треньор поне по шест часа дневно?
- Ако трябва да съм по-точна – тренирах по три часа всеки ден. Спрях да се занимавам с това, когато започнаха снимките на Raising Helen. В момента правя упражнения само когато ми остане свободно време. Загубих доста от натрупаните по време на бременността килограми, докато се снимах - работата беше много изтощителна. Все пак внимавах, защото трябваше да изглеждам по един същ начин в началото и в края на филма, иначе хората щяха да се питат: “Коя е тази?” (Смее се.)

С малко бебе у дома, успяваш ли да се наспиш през нощта?

- Райдър е изключително спокойно бебе. Спи непробудно поне по 4-5 часа всяка нощ.

А между 3 и 6 сутринта?

-  Обикновено Райдър заспива към девет вечерта, събужда се в един през нощта, а после отново чак в пет сутринта. Междувременно аз успявам да си открадна няколко часа сън.

Как съчетаваш работата със задълженията си на майка?

- Отивам на филмовата площадка и се провиквам: “Току-що накърмих Райдър. Следващото хранене е след три часа. Някой да има нещо против?” Всички ме разбират и ми помагат.

Промени ли те майчинството?

- Това е риторичен въпрос. (Смее се.) Само помислете. Всеки би дал същия отговор. Майчинството променя всичко! Невероятно е! Не може да се обясни с думи!

По-малко егоист ли си сега?

- Не смятам, че изобщо някога съм била егоист. Но със сигурност приоритетите ми се промениха. Изведнъж в света ти се появява едно беззащитно същество, което отчаяно се нуждае от теб. Бебето се превръща в твой пръв и последен приоритет. Като неочакван подарък е, като нещо, което никога не си се надявал да ти се случи.

Добре, представи си, че е събота и искаш да си починеш. Какво правиш?

- Един път седмично за Райдър се грижи моя добра приятелка. Тя обаче в момента подготвя сватбата си, така че когато искам да си почина, Крис остава с бебето. Той е невероятен баща!

За първи път ли му е?

- Да! И се справя повече от добре.

Майка ти Голди дава ли ти съвети за това как да се грижиш за детето си?

- И двамата ми родители са изключително подготвени, когато става въпрос за отглеждане на деца. Зная го, защото с мен се справиха като истински професионалисти.  В началото си мислех, че няма да имам нужда от помощта им, но сега постоянно им се обаждам за съвети.

Ти самата трудно дете ли беше?

- Често задавам на майка си този въпрос, защото смятам, че съм била трудно дете, но тя винаги ми казва, че всъщност съм била най-лесна от всички в семейството. Никога не съм била злояда, винаги съм си изяждала всичко от чинията. Бях независима и комуникативна. Когато се губех по време на някоя ваканция, майка ми винаги знаеше, че ще намеря пътя обратно към дома.

Давали ли са родителите ти съвет за цял живот?

- Не един, а много. Научиха ме как да съм човек с приоритети. Накараха ме да повярвам, че съм изключителна късметлийка. Едно от най-важните неща в нашето семейство е разбирането ни за това какъв голям късмет имаме. Никога не съм си купувала скъпи неща, без преди това да съм заработила сама парите за тях.

Родителите ли ти купиха първата кола?

- Шегувате ли се? Ходех на училище с деца, които караха BMW и Range Rover, докато майка ми и баща ми бяха категорични, че ми е рано за подобна кола. Те бяха убедени, че ако искам скъп автомобил, трябва да работя изключително здраво, за да си го осигуря. Израснала съм с убеждението, че нещата се случват само след като съм положила достатъчно усилия за тях.

Какви са страховете ти за сина ти?

- Не бих ги нарекла страхове, а по-скоро надежди. Искам да съм добра майка, каквато беше и моята. Искам щастливо семейство. Искам синът ми да расте здрав.

Има ли нещо, от което би се отказала, за да бъдеш по-добър родител?

- Не, не мисля. Единственото нещо, от което се отказвам всеки ден, е порцията си сън. Но нямам друг избор. Отказах се и от безгрижието. Сега планирам разходите си, спестявам за бъдещето на детето си.

Веднъж каза: “Толкова съм млада. Имам време да изиграя и по-сложни роли. “Какви са тези по-сложни роли?

- Ще видим. Само на 25 години съм, а сложните роли обикновено идват, когато си по-опитен. Очаквам това да ми се случи около 35-ата ми година. Не можеш да си добър актьор, ако не си живял достатъчно време, за да разбираш добре ролята си.

Коя от ролите, които по-възрастните от теб актриси изпълняват, би искала да направиш?

- Чувствам се горда и със сегашните си роли. Не завиждам на кариерата на други хора, защото съм сигурна, че и аз ще имам шанса да изпълня качествени роли някой ден. В момента съм в процес на завършване на магистърската си степен, не мисля още за докторат. (Смее се.)

Как се справяш с известността и с всички тези папараци наоколо?

- Не искам да се оплаквам, но тези хора са способни на всичко. Дори да се втурнат след мен на червено и да рискуват живота на невинен човек, само защото искат да ме снимат, докато си купувам чаша кафе. Не го приемам!

Фотография: Visages/Keystone, GRAZIAЕлена ПетроваЖената, която не се страхува от високото...още>>

Опитай с Инаурок по сбъдване на мечти...още>>

Красива безкрайностКристина Несторова...още>>

Никол в света на телевизията винаги си мисля, че мога да свърша нещо и по-добре...още>>

Къде е ЕВА?всички се питат къде е Маги...още>>

Станимира Колевапред GRAZIA...още>>

Blonde ambitionИва Янкулова...още>>

Момичетопорасна...още>>

Габи100% истинска...още>>

Скорост 2012Ивет Лалова...още>>

Ах, тази Викимного добра в киното...още>>

Front RowFollow The Step...още>>

Една влюбена женаЖана разбира от щастие...още>>