Вярвам в съдбата
Двете части на “Професия блондинка”
От Джон Сейлс
Фотография: Herb Ritts / Keystone


Двете части на “Професия блондинка” изстреляха Лора Джийн Рийс Уидърспун директно във висшата лига на Холивуд. В истинския живот обаче Рийс е домошарка и обича да прекарва времето си в компанията на съпруга си Райън и двете си деца, Ава Елизабет и Дийкън


На 28-годишна възраст Рийс Уидърспун може да се похвали, че е оставила много зад гърба си – няколко мегауспешни роли, успешен брак и две симпатични деца. След отличното си представяне във филма “Панаир на суетата” на режисьорката Мира Наир миналата година Рийс се подготвя за следващото си предизвикателство – тя ще партнира на Марк Ръфало в Just Like Heaven, както и на Хоакин Финикс в биографичната лента за кънтрилегендата Джони Кеш – Walk The Line. Но най-важното за нея винаги ще бъде семейството й.

Вярваш ли в това, че всеки си има половинка?
- Абсолютно. Вярвам в съдбата. Странно е, но съм убедена, че всичко се случва с някаква конкретна причина.

Романтичка ли си?
- Определено. Омъжена съм за най-прекрасния човек на света и се чувствам късметлийка, че той е избрал точно мен.

Още от самото начало ли знаеше, че Райън ще бъде човекът, с когото ще прекараш живота си?
- Да. От самото начало се разбирахме много добре и скоро след това вече бяхме добри приятели.

Всички говорят за големите ти хонорари и обсъждат красивия ти съпруг. Как се справяш с любопитството на феновете?
- Опитвам се да поддържам нормален, обикновен живот. Прибирам се вкъщи всяка вечер, готвя, сутрин водя дъщеря си на училище. Убедена съм, че човек сам избира начина си на живот. Моят е съвсем спокоен.

Когато ти се налага да взимаш решения, как подхождаш – с разума си или със сърцето си?
      - Що се отнася до работата ми – работя с разума си, защото ми се налага внимателно да анализирам нещата. Колкото до личния ми живот – определено разчитам на сърцето си.

В семейството ти сте двама актьори. Усеща ли се някаква конкуренция между вас?
- Райън се опита да получи роля в “Професия блондинка”, но просто не беше достатъчно рус. (Смее се.) Разбира се, че не се конкурираме. Райън уважава всяко мое решение и винаги ме подкрепя. Освен това неговата кариера е точно толкова успешна, колкото и моята.

Би ли се снимала с него в още един филм след “Секс игри”?
- Разбира се. Просто чакаме подходящо предложение.

Неотдавна ти сподели, че ходиш на психоаналитик.
- Според мен всеки се нуждае от терапия. Всички имаме проблеми и се опитваме да се справяме с тях по някакъв начин. Понякога си казваме: “Ако имах много пари, всичко щеше да бъде наред!” Но истината е съвсем друга. В определени моменти се чувстваме несигурни. Не е лесно да се живее днес. Единственият начин да оцелеем е да се познаваме достатъчно добре – да можем да предвиждаме как бихме реагирали в дадена ситуация. Важно е да опознаем сами себе си. Терапията е един от доказаните методи на себеопознаването.

Не всички са способни да говорят открито за проблемите си...
- А защо не. Ние сме обикновени хора. И аз съм като другите – хъркам, когато спя, спъвам се, когато ходя, капя се, когато ям. Не съм принцеса, но дори и да бях – нима принцесите са съвършени?

Как те промени майчинството?
- Определено не ми остава време да се тревожа за глупави неща като това дали прическата ми е хубава днес или дали маникюрът ми е в изрядно състояние. Стига да си здраво стъпил на земята, всичко останало ще е наред.

Как си поделяте родителските задължения с Райън?
- Когато той е на работа, аз съм главният отговорник, и обратното. Винаги сме заедно, за да може, когато единият е зает, другият да го замести. Нямаме гледачка, предпочитаме сами да се грижим за децата си. Опитваме се да внесем колкото се може повече нормална атмосфера в ежедневието си. Когато пътуваме, наемаме апартамент с кухня, за да може вечер да сготвим нещо на децата. Държим се като най-обикновено семейство.

Добре ли готвиш?
- Да, и ставам все по-добра!

Хората казват, че щастливите двойки не се продават добре. Как гледаш на нещата, които пишат по твой адрес в таблоидите?
- Не ги чета. Не чета списания. Не гледам и клюкарски предавания по телевизията. Не ме интересува чуждата гледна точка. Не се интересувам от това какво хората очакват от мен. Имам си лични цели.

Които са...
- В момента подготвям участията си в няколко филма. Имам много по-голям избор – както за роли, така и за режисьори. Сама продуцирам някои от нещата си. Преди всичко искам да съм добър човек. В момента се намирам в изключително позитивен период от живота си. Надявам се той да продължи колкото се може по-дълго.

Какво е отношението ти към красотата?
- Имам целулит. Гърдите ми не са такива, каквито бяха, преди да родя първото си дете. Страхувам се от империи като “Victoria’s Sеcret”. Смятам, че цялата тази масова култура за красотата действа по-скоро стресиращо, отколкото релаксиращо на жените. С няколко думи – важно е да се научим как да бъдем естествени!Елена ПетроваЖената, която не се страхува от високото...още>>

Опитай с Инаурок по сбъдване на мечти...още>>

Красива безкрайностКристина Несторова...още>>

Никол в света на телевизията винаги си мисля, че мога да свърша нещо и по-добре...още>>

Къде е ЕВА?всички се питат къде е Маги...още>>

Станимира Колевапред GRAZIA...още>>

Blonde ambitionИва Янкулова...още>>

Момичетопорасна...още>>

Габи100% истинска...още>>

Скорост 2012Ивет Лалова...още>>

Ах, тази Викимного добра в киното...още>>

Front RowFollow The Step...още>>

Една влюбена женаЖана разбира от щастие...още>>