Бунтарка с нежно сърце
Тя е хлапе, което цени искреността. Мрази

Тя е хлапе, което цени искреността. Мрази преструвките и обича неподправеността. Александра Сърчаджиева е от онези представители на новото поколение, за които нещата се случват тук и сега


От Поля Александрова
Фотография: Елена Спасова

Според теб какво се случи на концерта за българската песен на Евровизия?
- Бях много изненадана от това, което стана на Евровизия. Не го очаквах. За мен БНТ си свърши добре работата, имаше перфектна организация. Хората са изразили своя глас, имаме победител. В крайна сметка човек трябва да се научи да губи достойно.

Музиката на сърце ли ти е?
- Разбира се. Самата аз често пея. Има песни, които ме правят свободна, сякаш летя, други пък ме натъжават.

В момента учиш актьорско майсторство...
- Да, трета година, в класа на професор Здравко Митков. В момента репетираме дипломния ни спектакъл, който се казва “Уморените коне ги убиват, нали?”, по романа на Хорас Маккой. 

Може ли да се каже, че интересът ти към театъра ти е предаден генетично?
- От малка съм в тези среди, така че това, което ми се случва в момента, е съвсем естествено. Веднъж като станеш част от тази култура, няма излизане. Когато кандидатствах във ВИТИЗ, майка ми (популярната българска актриса Пепа Николова-бел. ред.) спря да ми говори. Тя искаше да уча право. Намирах амбициите й за странни. 

Как стана така, че се озова в екипа на “МелоТВмания”?
- Явих се на кастинг. Главният продуцент на предаването ме гледал в “Шоуто на Слави”, видял, че съм на подходяща възраст и поръчал да ми се обадят. Спомням си, че се появих в изключително отчайващ вид – дънки, маратонки, без прическа. Изобщо не вярвах, че някой ще ми обърне внимание. Но нещата се случват, когато човек най-малко очаква.

Можеш ли да опишеш с по няколко думи всеки един от колегите си в “МелоТВмания”?
- Ники е изключителен човек и за пореден път казвам, че един ден жената, която ще се омъжи за него, ще е най-щастливата на света. С Атанас са изключително противоположни като характери. Наско е абсолютно откачен, емоционален и спонтанен. Яница е човек, на когото може да се разчита. Йоана е от- скоро в екипа ни. Лъчезарна е и усмихната. И много спокойна. Каквато аз определено не съм.

Какво ти носи удовлетворение?
- Любовта на хората.

Лесно ли я получаваш, или трябва да се бориш за нея?
- Любовта ме зарежда с енергия. Радват ме малките неща - думи или подаръци. Когато държа на определен човек, правя всичко възможно той да остане мой приятел и да имам с него нормални човешки взаимоотношения. Както и да задържа любовта му.

Как минава един твой ден?
- Всеки ден е различен. Отивам на репетиции във ВИТИЗ в 9 сутринта и излизам 12 часа по-късно. Истинска лудница е. Най-интересно става обаче, когато нещата се случват, без да са планирани. Преди няколко вечери с двама мои приятели решихме да отскочим на нощна разходка до Пловдив. Тръгнахме, вечеряхме край Пловдив, след което завихме към село Труд. Оттам продължихме към Сопот, след което тръгнахме към Троянския проход, който се оказа, че е непроходим. Ние, естествено, не знаехме това и продължихме. Постепенно на пътя се появиха камъни, после свлачища, сняг, преспи, мъгла... Нищо не се виждаше, колата спря. Бутнахме, колата тръгна. После пак спря. Не можехме да мръднем нито напред, нито назад. Телефоните ни нямаха обхват, бензинът беше на привършване, да не говорим за храна и вода. Пред нас – 10 м преспи. Тръгнахме да търсим обхват, успяхме да се свържем с пътна помощ. Много емоционално взех телефона и започнах да обяснявам, че ако не ни се притекат на помощ, ще ни намерят мъртви.  Помощта дойде чак на следващата сутрин... Излязохме от прохода някъде към обяд. Не искам да си спомням какво ми мина през главата тази нощ.

За какво си мислеше през цялото това време?
- Мислех си, че ако не ни се притекат на помощ в най-скоро време, вероятно ще ни намерят чак през пролетта. В един момент ми хрумна, че мога да се обадя на майка ми във Варна, но бързо изоставих тази мисъл. Тя със сигурност щеше да вдигне цяла България на крак. Плашеше ме и мисълта, че никой няма да ми повярва, че съм заседнала в 4.30 през нощта в Троянския Балкан.

Такива моменти помагат ли да оцениш малките неща, които ти се случват в живота?
- Определено. За втори път ми се случва да се притеснявам дали ще оцелея. Първият път беше преди три години в Израел. Спомням си за последните си три дни в Йерусалим. В съседния квартал започнаха да стрелят. Страшно е да заспиваш под шума на картечници, хеликоптери, танкове и линейки. Не пожелавам на никого да изпита това чувство. Спомням си, че си казах: “Господи, нека това не е последната вечер, в която виждам звездите! Ако е писано да си отида днес, нека поне имам възможност да се обадя за последен път на хората, които обичам.” Върнах се от Израел страшно променена и си дадох сметка за много неща. Хората сме много странни, ядосваме се за глупости. Нещата могат да бъдат толкова прости, ако сами не ги усложнявахме.

Звучиш мъдро за възрастта си. На колко години си?
- На 20 май ще стана на 22 години.

Играеш ли роля в истинския живот?
- Не, опитвам се да бъда себе си. Който иска, да ме вземе! (Смее се.)

Какво е предизвикателство за теб?
- Всяко нещо може да се окаже страхотно предизвикателство. Аз обичам провокацията. Тя прави живота много по-интересен, много по-динамичен...

Къде се виждаш след една година?
- В театър. На сцената. Бъдещето ще покаже.


ВЪПРОСИТЕ НА ПРУСТ

Какво е перфектното щастие?
- Няма перфектно щастие.
Най-големият ти страх?
- Самотата.
От кого се възхищаваш?
- Майка ми.
Каква е най-голямата ти ексцентричност?
- Поведението ми.
Какво не харесваш в себе си?
- Носа си.
Съжаляваш ли за нещо?
- Не.
Кой е любовта на живота ти?
- Няма да кажа.
Кога си щастлива?
- Когато съм с хората, които обичам.
Кое е най-голямото ти постижение?
- Предстои ми.
Какво цениш в приятелите си?
- Искреността.


Елена ПетроваЖената, която не се страхува от високото...още>>

Опитай с Инаурок по сбъдване на мечти...още>>

Красива безкрайностКристина Несторова...още>>

Никол в света на телевизията винаги си мисля, че мога да свърша нещо и по-добре...още>>

Къде е ЕВА?всички се питат къде е Маги...още>>

Станимира Колевапред GRAZIA...още>>

Blonde ambitionИва Янкулова...още>>

Момичетопорасна...още>>

Габи100% истинска...още>>

Скорост 2012Ивет Лалова...още>>

Ах, тази Викимного добра в киното...още>>

Front RowFollow The Step...още>>

Една влюбена женаЖана разбира от щастие...още>>