Музика Мода Мол
От 24 до 27 септември най-големият търговско-развлекателен
От 24 до 27 септември най-големият търговско-развлекателен център в столицата Mall of Sofia се превърна в световна модна сцена, на която под музикалните изпълнения на известни български и чужди изпълнители бяха представени новите есенно-зимни колекции за сезон 2009-2010 г. Събитието Музика Мода Мол постави началото на новия културен и моден сезон и показа, че дори във време на криза дизайнерското вдъхновение работи на пълни обороти. Наситени със суперинтересна фешън и музикална програма - специално за мода и арт събитието в София пристигнаха популярният флейтист и бийтбоксер Nathan Fluetbox Lee и колегата му WanDan - четирите септемврийски дни сякаш пренесоха всички посетители на Mall of Sofia в атмосферата на модната столица Милано. Това, разбира се, се случи с ексклузивната намеса на известната италианска стилистка Росела Орту, утвърдена с работата си по ревюта на Versace, Fendi, Dolce&Gabanna. Росела пристигна в България специално за есенните дни на модата в Mall of Sofia и изпълни събитието с естетиката на своя дизайнерски почерк. 

Г-жо Орту, какво според вас прави италианската мода така популярна и обичана в цял свят?

- Италианската мода има успех по цял свят, защото изпипваме детайлите. Valentino, Armani, Marras за мен са истински гении. В Италия сме щастливи -  заобиколени сме от произведения на изкуството. От деца сме възпитавани да ценим и познаваме хубавото.

А каква е причината Милано да измести Париж като световен моден център?

- Не съм съгласна. И Париж, и Милано, и Ню Йорк са градове на модата. Всеки от тях има силна идентичност и всяка една от тези идентичности обогатява света на модата по различен начин. Днес дори София е модна столица –  през четирите дни, посветени на новите модни колекции в Mall of Sofia.

Екстравагантен или консервативен стил предпочитате?

- Моят стил е микс от много стилове... Vivienne Westwood, Antonio Marras, Balenciaga, Channel - много творци, от които съм се учила и вдъхновявала, за да създам свой собствен стил.


GRAZIA и PANDORAв пролетен тандем...още>>

Устойчив стил или Conscious Exclusive.....още>>

Жега и клаустрофобия  за журито на X Factor...още>>

Нощта  на ергените ...още>>

Бутик Juicy Coutureотваря врати за феновете на модата в София...още>>

Jacobs Grazia Shopping Night...още>>

Добра новина за всички шопинг маниаци!JACOBS GRAZIA SHOPPING NIGHT...още>>

Синди Крауфорд Лицето на „Омега”...още>>

Седмица на Модата в ПарижПървият ред...още>>

Уитни ХюстънЗавръщането...още>>

С пижами по червения килимЕдно от най-красивите и артистични места в Ню Йорк...още>>

ПРАЗНИК НА КРАСОТАТАСЕПТЕМВРИЙСКАТА КОРИЦА НА GRAZIA ДИЛЯНА ПОПОВА СЕ ВКЛЮЧИ...още>>