Изкуство в небето
Намиращ се в сърцето на финансовия квартал
Бащата на модерната японска архитектура Кензо Танге е автор на 235-метровата конфигурация от три кули със стъклена пирамидална форма, чиито последни 14 етажа се обитават от най-елегантния хотел в японската столица - Park Hyatt Токио. Мястото е известно най-вече с отнемащите дъха панорамни гледки към Токио и вулкана Фуджи. Последният може да бъде видян само при ясно време, но от поне няколко различни места в хотела – от бамбуковата градина на 41-ия етаж, от басейна на 47-ия етаж, от ресторанта New York Grill&Bar на 52-ия етаж, както и от която и да е от луксозните стаи на хотела.

Базираният в Хонконг
американски дизайнер Джон Морфорд е автор на интериора на Park Hyatt Токио, а основната му идея била да превърне мястото в елегантно и лично пространство в сърцето на студената скулптура от гранит, стомана и стъкло на Танге. Може би затова атмосферата тук е преди всичко модерна, с характер и чар, подчертани с помощта на безупречно обзавеждане и уникални произведения на изкуството. Морфорд ангажира няколко световноизвестни творци за създаването на уникалната хотелска арт колекция. Картини на японския художник Йошитака Ечидзеня са изложени в общите пространства на хотела, като Библиотеката и преходната част, свързваща бамбуковата градина с рецепцията. Графики на известни и неизвестни творци » красят стените на основните коридори, асансьорите и стаите на хотела.

Сърцето на Park Hyatt Токио е ресторантът Girandole. Френската фотографка Вера Мерсер е автор на 144 черно-бели фотографски панели с образи, запечатани от различни европейски кафенета. Кухнята тук е европейска, с традициите на истинско френско брасери. На отсрещната страна на Girandole е съвременният японски ресторант Kozue. Основно за дизайна на мястото е връзката между интериорното пространство и заобикалящата го среда, изразена тук от комплект картини на художничката Мицуко Миуа. Две бамбукови кули представят взаимодействието между традиционните занаяти и модерното изкуство. Ресторантът предлага ястия, сервирани в ръчно изработени чинии и подноси.

Не пропускайте да отделите заслужено внимание и на Библиотеката, където са събрани над 2000 книги с историческа и куртурна тематика. Хотелът разполага и с впечатляваща CD колекция, достъпна за гостите по време на престоя им. Зад Библиотеката пък е лобито с рецепцията, където любезните домакини са готови да изпълнят дори и най-малките ви прищевки. На 52-рия етаж е прочутият New York Grill&Bar, където духът на Ню Йорк е представен с помощта на храна, музика и изкуство. Ресторантът е композиран в три отделни пространства и е аранжиран в изключително изтънчен стил. Типични нюйорк-ски сцени са изобразени в картините на италианския художник Валерио Адами.

Flash!
Club on the Park е спа пространството на Park Hyatt Токио. Под 25-метровата пирамида на 47-ия етаж е разположен 20-метров басейн, осветен приказно през нощта. Стъклените стени разкриват впечатляващи гледки към града, особено атрактивни от финтес залата и бара. Спа процедури от изключително висока класа се предлагат само два етажа по-надолу.

Текст: Поля Александрова
Фотография: PR


Арт-деко магия- Thistle Marble Arch Hotel...още>>

ХелоуинИли изкуството да плашиш с красота...още>>

Париж както никога до сега! ...още>>

ФлоренцияРенесансов портрет...още>>

Предпочитан от звездитеОбичан от известните личности и защитен от посегателствата...още>>

Симфония на уютаПървото нещо, което прави впечатление в DD724, е абсолютната...още>>

Модерен аристократизъмЯрки цветове, ексцентрични детайли, вдъхновяваща...още>>

Летящият холандецРазположен в сърцето на Амстердам, дизайнерският...още>>

Около басейнаПредложенията за комфортното ни прекарване през...още>>

Домът на MissoniСветът на Отавио и Розита Мисони. Любов, въплътена...още>>

Design Week в СофияNext Identity е мотото на седмицата на дизайна...още>>

МинисиестаБРИТАНСКИЯТ ИНТЕРИОРЕН ДИЗАЙНЕР ДЕЙВИД КАРТЪР СЪЗДАДЕ...още>>

БЯЛА ТИШИНАИзисканост, модернизъм и бяла тишина излъчва това...още>>