Фън Шуи
Спалнята
Човек прекарва около две трети от живота си в спалнята. Затова има някои специални изисквания за това помещение.
Спалнята трябва да е уютна и да създава чувство на спокойствие. Човек е най-уязвим когато спи. Тогава той е податлив към "Ци на лошия късмет", която носи нещастия, злополуки и загуби. Спалнята не трябва да е преходна, а да има само една врата. Таванът не бива да е скосен или да има открити греди – това носи напрежение и лоши енергии в помещението.

    
Трябва да се постараете през деня в спалнята да влиза максимално количество Ци. Проветрявайте, дръпайте пердетата,за да влиза повече слънце.
Позицията на логлото е от изключително значение. То задължително трябва да се намира до стена, за да има опора. Не е добре леглото да е под прозорец – Ци излита през прозореца и има опастност спящият да не получи необходимата му за “презареждане” енергия. Спящият не бива да бъде с положение “крака към вратата”, което във Фън Шуй е известно като "позицията на мъртвеца".
Не поствяйте леглото под открита греда - гредите носят в енергийно напрежение, което предават под себе си. Скосените тавани също внасят объркана енергетика в спалнята.
Ако помещението го позволява, леглото е най-добре да бъде ориентирано с таблата  на север. Избягвайте леглата с остри ъгли на таблите.
Огледалата в спалнята не се препоръчват. Ако има такова на дамската тоалeтека, то не бива да отразява леглото. Това причинява проблеми между спящите партньори. Водни украси и аквариуми също не са желателни. Те смущават съня чрез силните си енергии.
Цветове за пода и стените са пряко свързани с вкусовете на обитателите на спалнята. Това важи особено силно за детската спалня.
Не поставяйте картини в спалнята. Те активират енергии, които идват в повече за нуждите на това помещение. Телевизор и компютър в спалнята са лош Фън Шуй.
В семейната спалня може да поставите фигури на двойка лебеди или патици мандаринки. Патиците са чудесен активизатор на съпружеските отношения.
Не превръщайте спалнята в склад за вещи и дрехи. Под леглото не трябва да е пълно с ненужни предмети, защото носят стари енергии и смущават съня. Може да поставите под него пари или бижута – когато спите върху тях, това означава, че сте над тези неща, защото сте ги постигнали.Бягство в синьо и зеленонедалеч от нас...още>>

Тествайте Philipsи техните предложения за умна телевизия...още>>

Вдъхновения от Ideal StandardАкценти в банята...още>>

Къде се сбъдват мечтитеДа събуди за живот всичките ви сетива...още>>

Верижна реакцияИзолде Принджърс е убедена, че комбинацията между...още>>

Reality BitesВ световен мащаб...още>>

Фото стенаДомашна декорация...още>>

СвещиСъздайте уют...още>>

Лудостта на величиятаДве мащабни експозиции в Музея за модерно изкуство...още>>

Коледно настроениеУкрасете дома си ...още>>

Поле на мечтитеЛегендарният архитект Франк Лойд Райт...още>>

Свободна дисциплина...още>>

В легло с АрманиИталианският дизайнер Джорджо Армани...още>>