Нови тенденции за здрава
Всяка от нас използва най-малко един
Повечето жени предпочитат стилизиращата пяна или спрей за коса със средна фиксация. Близо седемдесет процента от жените в Източна Европа използват боя за коса и стилизиращи продукти още преди 18 години. 

Проучването е на козметичния гигант Wella, който в началото на ноември покани над петдесет журналисти от цяла Европа в изследователския си център в Дармщад, Германия, за да представи тенденциите за коса за сезон 2010. Опитът на марката в областта на красотата е толкова дълъг, че със сигурност знаят до болка всички рискове за скалпа и косата при екстремно къдрене, из-светляване и стилизиране. Марката е първа в разработката на уред за трайно къдрене и на първата боя за коса. По същата причина изследователският център на Wella вече 130 години подлага на наблюдение естествената коса,  за да гарантира стопроцентовата  функционалност на продуктите. „Ако на етикета пише „за максимален обем“, трябва да сме сигурни, че всеки потребител ще постигне този ефект. Ако ме питате какво не можем да измислим, сигурно е хапче за боядисване на косата, това в кръга на шегата! Можем обаче да сресваме естествена коса в лабораторна среда милиони пъти, докато не открием формула, която намалява триенето с гребена, причиняващо накъсване, докато не защитим косъма, неговия блясък и естествена здравина“, коментира пред екипа на GRAZIA д-р Фрауке Нюсер, научен консултант на Wella. „Следвайки горещите модни тенденции, на всеки шест месеца лансираме нови нюанси в успешната формула на боите за коса. В това сме изключително бързи. Когато обаче става въпрос за иновация, каквито са новата боя Wellaton и балсамът с комплекс, имитиращ защитния f-слой на косъма, екипите ни работят с години.“­­­


Факти за f-слоя

Небоядисваната коса притежава естествен защитен слой( f-слой), който я прави устойчива и неабсорбираща вода. С първото боядисване тази крепост за красотата на главата се отстранява веднъж завинаги. Резултатът е податлива на увреждане, пореста по дължината, суха във върховете и силно хигроскопична коса.  Революционната Wellaton Wellness Color придава 100% здрав вид на косата, а балсамът-серум с аминосиликони Pantene Color Exclusive Serum имитира естествения f-слой, като покрива повърхността на боядисания косъм и оставя фин равномерен слой за блясък и мекота, който не се отмива дори след няколко измивания.


5 топ съвета от стилиста Саша Бройер:

1. Нанасяйте пяната на влажна коса с гребен от корена на косата към върха.
2. Лакът за коса трябва да достига косата от 20 см, само така ще постигнете фиксация без ефект на слепване.
3. Сушете косата си като професионален фризьор – започнете от лявата страна и издухвайте на малки кичури докато стигнете отдясно.

4. Четете упътването на стилизиращите продукти, за да постигнете максимален резултат.
5. Любимият продукт на фризьорите е лакът за коса – за ежедневна употреба изберете такъв със средна фиксация.

Фотография: Wella


Най-важният аксесоар РЕФАН с елегантен жест за зрелостниците и техните...още>>

Многото лица на Ририbeauty тайните на звездата...още>>

За лицето в градски условия- кодът на успеха е DD...още>>

Романи от нотки  на Hermes...още>>

Той - Идеалният Мъжки ароматни имена...още>>

Екзотика  във флакон...още>>

Грим акценти 2011Дойде ред на хладното сребристо очарование...още>>

Плюшените кецове на Hello Kitty и Reebok завладяват света...още>>

Хитови попълнения в колекцията ни от аксесоари тoзи сезон...още>>

Силни жени!...още>>

Малки ретро чанти хит за зимата ...още>>

Цветовете на сезонаГрим тенденциите за 2010 демонстрират възхитително...още>>

GUERLAIN...още>>