Модерен аристократизъм
Ярки цветове, ексцентрични детайли
Хотелите трябва да имат свой собствен живот, а не да бъдат скучни сгради за престой. С това мото, с мно-го оригинални идеи и вдъхновение Тим и Кит Кемп, собственици на веригата хотели Firmdale в Лондон, създават 6 уникални бутикови хотела на възлови места в английската столица. Най-новият от тях е Haymarket Hotel. Разположен в сърцето на театрален Лондон, той е подходяща отправна точка за приключение по Темза, защото е само на крачка от Националната художествена галерия и Трафалгар Скуеър.

Сградата на хотела е построена в началото на XIX век от архитекта Джон Наш, създателя на Бъкингамския дворец. Интериорът съчетава модерни и класически намигвания, аристократичният дух е пречупен през призмата на съвременните технологии и удобството. Необикновеното внимание на дизайнерката Кит Кемп към малките детайли може да бъде забелязано навсякъде. Фоайето създава въздушна атмосфера, допълнена от стоманена скулптура. Кътчето за срещи има собствен индивидуален стил. Ще ви очарова с ярки цветове, дървени аксесоари и много светлина от стъкления таван. Библиотеката пък предлага уют на английско имение и възможността да прегледате пресата в удобния фотьойл срещу камината с чаша бренди в ръка. За топлината и уюта на Haymarket Hotel допринася и обширният ресторант. Стените и мебелите пресъздават гамата от ярко пурпурно до горещо розово в съчетание с тъмен дъб. Английската закуска е допълнена с оригинални картини на Питър Роклин. Отправяйки поглед към тавана пък, ще бъдете изумени от лампите във формата на чадъри. Много английско, нали?!

След цял ден разходка из магазините по „Оксфорд стрийт“ си заслужава да се отпуснете в спа зоната. Басейнът има уникална осветителна инсталация - използва контраст на светлина и сянка, за да създаде релаксираща атмосфера.

Връзката между миналото и настоящето е най-видима в специалната зала за снимки – шедьовърът на това място. Пространството е дълго 18 метра, а стените са покрити с драматични пейзажи от джунглата, огледала и египетски картини. Залата е обзаведена с еклектична колекция от мебели от 70-те и е предпочитан декор за модни фотосесии.

50-те стаи за гости са с индивидуално обзавеждане. По този начин се придава персоналност на помещението и се бяга от формулата „направени по общия модел“. Огромни легла, комбинация от модерно и антично обзавеждане, прозорци от пода до тавана, тежки завеси и ярки наситени цветове. Банята е създадена от черен гранит и стъкло с вградени телевизори. Това не е хотел за една нощ, в който дори не си разопаковате багажа. Това е хотел, в който се чувствате като у дома си... и дори по-добре.

Текст: Златина Георгиева
Фотография: PR


Арт-деко магия- Thistle Marble Arch Hotel...още>>

ХелоуинИли изкуството да плашиш с красота...още>>

Париж както никога до сега! ...още>>

ФлоренцияРенесансов портрет...още>>

Предпочитан от звездитеОбичан от известните личности и защитен от посегателствата...още>>

Симфония на уютаПървото нещо, което прави впечатление в DD724, е абсолютната...още>>

Изкуство в небетоНамиращ се в сърцето на финансовия квартал Шинджуку...още>>

Летящият холандецРазположен в сърцето на Амстердам, дизайнерският...още>>

Около басейнаПредложенията за комфортното ни прекарване през...още>>

Домът на MissoniСветът на Отавио и Розита Мисони. Любов, въплътена...още>>

Design Week в СофияNext Identity е мотото на седмицата на дизайна...още>>

МинисиестаБРИТАНСКИЯТ ИНТЕРИОРЕН ДИЗАЙНЕР ДЕЙВИД КАРТЪР СЪЗДАДЕ...още>>

БЯЛА ТИШИНАИзисканост, модернизъм и бяла тишина излъчва това...още>>