Симфония на уюта
Първото нещо, което прави впечатление
В сърцето на венецианския квартал Дорсодуро, в непосредствена близост до световноизвестната галерия на Пеги Гугенхайм – Guggenheim Collection, се намира бутиковият хотел Charming House DD724, чийто дух на съвременна гостоприемница го превръща в едно от предпочитаните места във Венеция. Неподправеният му чар и модерен дизайн, създадени от архитекта Мауро Мацолини, известен с интериорните си проекти в Рим и Умбрия, са комбинацията, която превръща преживяването в DD724 в уникално само по себе си.

Собственичката на мястото Киара Бочини, поощрена от личните си връзки с мениджмънта на намиращата се в съседство галерия на Пеги Гугенхайм, превръща хотела в нещо като импровизирана галерия, в която събира произведения на изкуството на популярни съвременни италиански художници като Раймондо Галеано, чийто артистичен поход към славата започва като вид изследване на класическите рисувални техники. Сред останалите имена са Стефания Ору, Назарено Лучани, Теренцио Еузеби, Джани Тарли и фотографът Пиеро Рои. Целта на Киара била да превърне DD724 в нещо като уютна алтернатива на масовия туризъм, който шества във Венеция вече няколко десетилетия, с любов към нещата, които наистина имат значение в този град. Така след уморителен ден по каналите на Венеция, протяжна разходка до Сан Марко и Двореца на Дожите и културен тур до галериите на града прибирането в хотела е истинско удоволствие.

Другото, което прави впечатление тук, е умелата игра със светлината. Всяка стая има собствено осветление, което създава различна атмосфера в различните помещения. Техниката на обзавеждане е изключително авангардна и разчита преди всичко на оригиналността и функционалността и перфектното взаимодействие между тях. Хай-тек детайли допълват общата хармония. Всичко това в съчетание с оригиналните дървени тавани на сградата, придава на хотела незаменим стил.

Стаите са общо седем, което съдейства за специалната атмосфера на мястото, превръщайки го в нещо, което наподобява фамилна къща. Всяко едно от помещенията има собствена камина и е снабдено със сет от оригинални свещи, които посетителят може, ако пожелае, допълнително да запали. От прозорците се разкрива гледка към автентичните канали на Венеция и градината на Peggy Guggenheim Collection.

Хотелът разполага и с общо помещение, чиято основна функция е да социализира гостите. За целта пространството е снабдено с малка, но ексклузивна библиотека с книги за изкуство, кино, пътувания и фотография, както и с възможност за лека закуска, свежи плодове, кроасани, чай и кафе, а защо не и чаша червено вино. Целта е ексклузивният комфорт да бъде съчетан с възможност за задълбочаване на мислите и чувствата в изключително автентична атмосфера.

DD724 не е единственото бижу в семейството на Charming House. Собствениците се гордеят и с четирите апартамента IQs, обзаведени по законите на съвременния дизайн, но с добавена щипка готическа сол на вкус, които подобно на основния хотел са гаранция за незабравимо преживяване.

Flash!
Престоят в Charming House може да бъде описан като приключение на остров в острова. Място, където светът спира, а посетителят може да си поеме дъх в удобна, елегантна и деликатна атмосфера. Повече информация за DD724 и IQs можете да намерите на info@dd724.com и  info@iqs4425.com, както и на телефони: +39 0412770262; +39 0412410062.
Текст: Поля Александрова
Фотография: PR


Арт-деко магия- Thistle Marble Arch Hotel...още>>

ХелоуинИли изкуството да плашиш с красота...още>>

Париж както никога до сега! ...още>>

ФлоренцияРенесансов портрет...още>>

Предпочитан от звездитеОбичан от известните личности и защитен от посегателствата...още>>

Модерен аристократизъмЯрки цветове, ексцентрични детайли, вдъхновяваща...още>>

Изкуство в небетоНамиращ се в сърцето на финансовия квартал Шинджуку...още>>

Летящият холандецРазположен в сърцето на Амстердам, дизайнерският...още>>

Около басейнаПредложенията за комфортното ни прекарване през...още>>

Домът на MissoniСветът на Отавио и Розита Мисони. Любов, въплътена...още>>

Design Week в СофияNext Identity е мотото на седмицата на дизайна...още>>

МинисиестаБРИТАНСКИЯТ ИНТЕРИОРЕН ДИЗАЙНЕР ДЕЙВИД КАРТЪР СЪЗДАДЕ...още>>

БЯЛА ТИШИНАИзисканост, модернизъм и бяла тишина излъчва това...още>>