Киш с чери доматчета и маково
Време за приготвяне: 50 минути
Време за приготвяне: 50 минути

ЗА 6 ПОРЦИИ: Замесете тесто от 200 г брашно,  200 г масло, 1/2 лъжичка сол и накълцани 10 листенца бо-силек. Оформете топка, за-вийте във фолио и оставете в хладилника за 30 мин. После разточете тестото и настелете с него кръгла тавичка, като покриете и стените, надупчете с вилица, сложете отгоре хартия за печене и бобови зърна, за да не се надигне в средата, и печете на 180° 15 мин. След това махнете хартията и зърната и оставете пак във фурната да се допече до златисто. Смесете 100 г изцедено кисело мляко с 320 г натрошено козе сирене, 100 мл готварска сметана, 3 скилидки счукан чесън, зелен пипер и сол. Изсипете получената смес върху изстиналото тесто и наредете отгоре 300 г чери доматчета, по края цели, а в средата - нарязани на по-ловинки. Наръсете отгоре с 1 с.л. маково семе.


Редактор: Sandra Longinotti
Фотография: Marino Visigalli
Стайлинг: Patrizia Cantoni


Чаша настроение Как да си приготвим зимен коктейл...още>>

Закуска на треватаВ парка, в гората, на морския бряг...още>>

Италианска аферакласически италиански ястия...още>>

Пикантни кюфтенца със сос от къри...още>>

Разцъфнал артишок...още>>

Пържени пачи яйца...още>>

Лук, печен на сол...още>>

Лазаня с артишок и крабВреме за приготвяне: 2 часа...още>>

Студено пилешко с желиран нарВреме за приготвяне: 15 минути (+ за стягане)...още>>

Салата от бял боб и пилеВреме за приготвяне: 30 минути...още>>

Свежа закуска...още>>

Свежа салата картофи и риба тонВреме за проготвяне: 10 минути...още>>

Заешка яхния по средиземноморскиВреме за приготвяне: 40 минути...още>>