Заешка яхния по средиземноморски
Време за приготвяне: 40 минути
Време за приготвяне: 40 минути

ЗА 4 ПОРЦИИ: Измийте и нарежете на пръчици 1 патладжан и го наръсете със сол – оставете така 30 минути, да си пусне горчивата вода. После изплакнете и подсушете. Запържете го в 6 с.л. зехтин заедно с 1 скилидка счукан чесън, сол и пипер на вкус и 1 лъжичка семена от нигела. Нарежете 4 заешки филета на ивички, запържете ги в 4 с.л. зехтин, посолете и наръсете с черен пипер. Прибавяйте по малко зеленчуков бульон и задушавайте до омекване на месото. Нарежете на кубчета 4 домата, задушете ги за ня-колко минути в 3 с.л. зехтин със сол, пипер и щипка захар. Разпределете доматения сос в  купички, сложете отгоре заешкото месо, объркано с патладжана, и наръсете с накълцани  на ситно 2-3 стръкчета пресен кориандър.

Редактор: Sandra Longinotti
Фотография: Marino Visigalli
Стайлинг: Patrizia Cantoni


Чаша настроение Как да си приготвим зимен коктейл...още>>

Закуска на треватаВ парка, в гората, на морския бряг...още>>

Италианска аферакласически италиански ястия...още>>

Пикантни кюфтенца със сос от къри...още>>

Разцъфнал артишок...още>>

Пържени пачи яйца...още>>

Лук, печен на сол...още>>

Лазаня с артишок и крабВреме за приготвяне: 2 часа...още>>

Студено пилешко с желиран нарВреме за приготвяне: 15 минути (+ за стягане)...още>>

Салата от бял боб и пилеВреме за приготвяне: 30 минути...още>>

Свежа закуска...още>>

Свежа салата картофи и риба тонВреме за проготвяне: 10 минути...още>>

Киш с чери доматчета и маково семеВреме за приготвяне: 50 минути...още>>