Флоренция
Ренесансов портрет

Център на света по времето на Медичите, Флоренция успява да превърне духа на времето в развиваща се модерна реалност

Хотел J.K. Place е част от тази невероятна трансформация, съчетаваща традиции и бъдеще по един истински ексклузивен начин. Намиращо се в сърцето на историческия център на града, мястото предлага необикновено преживяване извън всички разбирания за актуалност и стереотипи. „Залагаме преди всичко на уникалността”, бърза да се похвали мениджърът Клаудио Мели, когото срещам на чаша лате в лаундж пространството на J.K. Place. И наистина, всичко наоколо говори за едно искрено посвещение към качеството на преживяването, с помощта на модерните инструменти на естетиката и т.нар. „персонализиран” комфорт, комбиниран преди всичко с висок стандарт на обслужване.
В J.K. Place няма рецепция. Посрещат те в пространство, което прилича на хибрид между офис и библиотека, което мигновено скъсява дистанцията между госта и домакините.

Гостоприемство от ново поколение
, отвъд обичайните за хотелския бизнес клишета. Всъщност J.K. Place прилича по-скоро на дом, а за първото впечатление допринасят многобройните камини, пръснати наоколо, рафтовете, отрупани с книги, и многобройните фотографии, картини, постери и принтове, окачени по стените.
След на пръв поглед скромната входна врата следва дълъг коридор, който свързва отделните пространства в едно. Препратките към така наречения британски аристократизъм, така модерни в последните години, се усещат още в тази начална фаза на преживяването. Интериорът е по-скоро дискретен, базиран на философията на хармоничния контраст.
Шумът на града остава някак далеч, победен от един по-заглушен ритъм. Именно на това бягство от реалността залага и човекът, който стои зад проекта – интериорният дизайнер Микеле Бьонан – млад архитект от Флоренция, с богат международен опит. В J.K. Place той избира изисканата, но модерна класика, създавайки безпрецедентно усещане за лукс.
Отново сме в лаундж пространството на хотела, в компанията на камина от черен мрамор от времето на Чарлс X и предмети в стилистиката на 70-те години на XX в. Добавяме библиотеката в неокласически стил, столовете тип френски кралски двор, лампите в дизайн от 50-те, играта на черно и бяло и таваните, облицовани в рисувано дърво. Усещането е като за британски аристократизъм от края на 60-те. Необикновена комбинация между типични за Острова декорации и геометричен флорентински дух.
Като гости на хотела веднага разбираме, че закуската е групово преживяване. Заедно с всички останали гости сядаме на нещо като обща кръгла маса от масивно дърво, където започването на деня се превръща в споделен ритуал.
На върха на сградата пък е разположен открит лаундж, който предлага невероятна гледка към покривите на Флоренция. Пътят дотам ни предлага препратки към Средиземноморието и Северна Африка.

J.K. Place е като ексклузивен клуб
, който привлича разнообразен кръг от хора – от бизнесмени до звезди от международна величина. Може да спрете тук просто за кафе или бърз обяд, а защо не и по време на прословутия брънч в неделя. Вечерята тук е преживяване с необикновена тежест. Хотелът често е и импровизирана галерия – по стените му място намира трудът на съвременни артисти, фотографи и художници. „Опитваме се да бъдем адекватни на имиджа на Флоренция, който винаги е бил свързан с културата – коментира Клаудио Мели. - Конкретно ние се борим за популяризирането на съвременното изкуство, в синхрон с традициите на града.”Арт-деко магия- Thistle Marble Arch Hotel...още>>

ХелоуинИли изкуството да плашиш с красота...още>>

Париж както никога до сега! ...още>>

Предпочитан от звездитеОбичан от известните личности и защитен от посегателствата...още>>

Симфония на уютаПървото нещо, което прави впечатление в DD724, е абсолютната...още>>

Модерен аристократизъмЯрки цветове, ексцентрични детайли, вдъхновяваща...още>>

Изкуство в небетоНамиращ се в сърцето на финансовия квартал Шинджуку...още>>

Летящият холандецРазположен в сърцето на Амстердам, дизайнерският...още>>

Около басейнаПредложенията за комфортното ни прекарване през...още>>

Домът на MissoniСветът на Отавио и Розита Мисони. Любов, въплътена...още>>

Design Week в СофияNext Identity е мотото на седмицата на дизайна...още>>

МинисиестаБРИТАНСКИЯТ ИНТЕРИОРЕН ДИЗАЙНЕР ДЕЙВИД КАРТЪР СЪЗДАДЕ...още>>

БЯЛА ТИШИНАИзисканост, модернизъм и бяла тишина излъчва това...още>>