Студено пилешко с желиран
Време за приготвяне: 15 минути (+ за стягане)
ЗА 6-8 ПОРЦИИ: Нарежете на лентички месото от 4 пилешки бутчета (кожата оставете настрана), 100 г свинско бонфиле, 100 г мортадела,
100 г прошуто крудо (или филе “Елена”) и напръскайте микса от месо и колбаси с 1 чаша сухо вино марсала. Оставете така за 2 часа на хладно място. После отделете 1/4 от сместа настрана и останалата смелете с месомелачка. Получената кайма омесете с 1 яйце, сол и пипер на вкус, 1 с.л. белен шамфъстък и щипка индийско орехче. Разстелете отделената кожа от бутчетата върху дъска и в центъра на всяка сложете по малко от смляното месо, разпределете и останалата 1/4 едро нарязано месо и колбаси. Завийте кожата около пълнежа и стегнете с помощта на домакински конец. Пуснете ролцата във врящ зеленчуков бульон, приготвен от 1 морков, 1 стрък целина и 1 глава лук. Варете 25 минути. После извадете и отцедете, оставете да изстине напълно. Нарежете моркова и лука на ситно и ги разбъркайте с 2 лъжички горчица и малко от бульона, докато се получи гъст сос. Пригответе желе от нар, като разтворите 1 опаковка желатин според инструкциите и разбъркате в тази желатинова смес зрънцата от 1 нар. После изсипете в правоъгълна форма за кейк и оставете в хладилника, за да се стегне. Сервирайте пилешкия колбас студен, нарязан на колелца, гарниран с желирания нар, нарязан на кубчета, и залят с горчичения сос.


Чаша настроение Как да си приготвим зимен коктейл...още>>

Закуска на треватаВ парка, в гората, на морския бряг...още>>

Италианска аферакласически италиански ястия...още>>

Пикантни кюфтенца със сос от къри...още>>

Разцъфнал артишок...още>>

Пържени пачи яйца...още>>

Лук, печен на сол...още>>

Лазаня с артишок и крабВреме за приготвяне: 2 часа...още>>

Салата от бял боб и пилеВреме за приготвяне: 30 минути...още>>

Свежа закуска...още>>

Свежа салата картофи и риба тонВреме за проготвяне: 10 минути...още>>

Заешка яхния по средиземноморскиВреме за приготвяне: 40 минути...още>>

Киш с чери доматчета и маково семеВреме за приготвяне: 50 минути...още>>