Лазаня с артишок и краб
Време за приготвяне: 2 часа
ЗА 6-8 ПОРЦИИ: Сварете 1 краб в подсолена вода за около 15 минути, после отцедете, почистете и съберете в купичка месото, овкусете го със зехтин, сок от 1 лимон, черен пипер и шепа накълцан магданоз. В 2 с.л. зехтин запържете 1 скилидка чесън и 4 главички лук боретана, прибавете рачешкото месо и залейте със 100 мл сухо бяло вино. В друг съд с 1 с.л. масло и 2 с.л. зехтин запържете 1 главичка сладък бял лук, настърган на ситно, няколко листенца прясна мащерка и 4 артишока, предварително почистени и нарязани на парченца. Разбъркайте, напръскайте със 100 мл бяло вино. След това наръсете артишока с 1 с.л. брашно, разбъркайте и залейте с 200 мл зеленчуков бульон. Оставете на огъня, за да се посгъсти. Размачкайте на крем половината от артишока, другата половина оставете както е на парчета. Вземете 250 г кори за лазаня и в намазана с масло тавичка редувайте пласт кори със сос от краб и сос от артишок, като най-отгоре завършите с кори - наръсете ги с галета и с парченца масло. Печете 40 минути на 180°. Извадете от фурната, изчакайте няколко минути, нарежете и сервирайте.


Чаша настроение Как да си приготвим зимен коктейл...още>>

Закуска на треватаВ парка, в гората, на морския бряг...още>>

Италианска аферакласически италиански ястия...още>>

Пикантни кюфтенца със сос от къри...още>>

Разцъфнал артишок...още>>

Пържени пачи яйца...още>>

Лук, печен на сол...още>>

Студено пилешко с желиран нарВреме за приготвяне: 15 минути (+ за стягане)...още>>

Салата от бял боб и пилеВреме за приготвяне: 30 минути...още>>

Свежа закуска...още>>

Свежа салата картофи и риба тонВреме за проготвяне: 10 минути...още>>

Заешка яхния по средиземноморскиВреме за приготвяне: 40 минути...още>>

Киш с чери доматчета и маково семеВреме за приготвяне: 50 минути...още>>