Лук, печен на сол
За 4 порции: 4 големи глави жълт лук, 50 г настъргано пармиджано, 50 г галета, 2 кг едра сол, зехтин, сол и пипер

КАК СЕ ПРИГОТВЯ: Опечете лука на сол за 45 минути на 170°. Отрежете в горната част капачета, после внимателно издълбайте с помощта на лъжичка и запържете извадената част в малко зехтин, след това пасирайте заедно с настърганото пармиджано и галетата, докато се получи гъста хомогенна смес. Напълнете с нея изтърбушените лукчета и покрийте отгоре с пармиджано и малко зехтин. Печете отново в предварително загрята фурна на 200°, докато станат златисти на цвят. Сервирайте топли.


Чаша настроение Как да си приготвим зимен коктейл...още>>

Закуска на треватаВ парка, в гората, на морския бряг...още>>

Италианска аферакласически италиански ястия...още>>

Пикантни кюфтенца със сос от къри...още>>

Разцъфнал артишок...още>>

Пържени пачи яйца...още>>

Лазаня с артишок и крабВреме за приготвяне: 2 часа...още>>

Студено пилешко с желиран нарВреме за приготвяне: 15 минути (+ за стягане)...още>>

Салата от бял боб и пилеВреме за приготвяне: 30 минути...още>>

Свежа закуска...още>>

Свежа салата картофи и риба тонВреме за проготвяне: 10 минути...още>>

Заешка яхния по средиземноморскиВреме за приготвяне: 40 минути...още>>

Киш с чери доматчета и маково семеВреме за приготвяне: 50 минути...още>>