Пържени пачи яйца
За 4 порции: 4 пачи яйца, 100 г тесто за кадаиф, 200 г карфиол, 150 мл зеленчуков бульон, 400 мл олио, 1 глава лук, оцет, зехтин, сол и пипер

КАК СЕ ПРИГОТВЯ:
Сварете пачите яйца в було (във вряща вода с малко оцет пускате за 3 минути всяко яйце) и после веднага изстудете с вода и лед. Оваляйте всяко яйце в тестото за кадаиф и го пържете в олиото, докато придобие златист цвят. Пригответе пюре от карфиола и лука, сварени в зеленчуковия бульон и след това пасирани с малко зехтин. Сервирайте пюрето с пърженото яйце и овкусете със сол и пипер.


Чаша настроение Как да си приготвим зимен коктейл...още>>

Закуска на треватаВ парка, в гората, на морския бряг...още>>

Италианска аферакласически италиански ястия...още>>

Пикантни кюфтенца със сос от къри...още>>

Разцъфнал артишок...още>>

Лук, печен на сол...още>>

Лазаня с артишок и крабВреме за приготвяне: 2 часа...още>>

Студено пилешко с желиран нарВреме за приготвяне: 15 минути (+ за стягане)...още>>

Салата от бял боб и пилеВреме за приготвяне: 30 минути...още>>

Свежа закуска...още>>

Свежа салата картофи и риба тонВреме за проготвяне: 10 минути...още>>

Заешка яхния по средиземноморскиВреме за приготвяне: 40 минути...още>>

Киш с чери доматчета и маково семеВреме за приготвяне: 50 минути...още>>