Разцъфнал артишок
За 4 порции: 4 артишока, 4 жълтъка, 250 г белени домати, чесън, зехтин, сол и пипер

КАК СЕ ПРИГОТВЯ: Почистете артишока от най-външните листа и от бодличките, отрежете дръжката. Сварете на пара за 12 минути. После изстудете веднага със студена вода и лед, за да не се промени цветът на артишока. Подгответе доматен сос, като сварите доматите, размачкани на пюре, заедно с чесъна, зехтина и сол и пипер на вкус. Затоплете за няколко секунди в микровълнова печка артишока, после внимателно разтворете листенцата в центъра и чукнете там по един суров жълтък. Сервирайте „цветето” с доматения сос.


Чаша настроение Как да си приготвим зимен коктейл...още>>

Закуска на треватаВ парка, в гората, на морския бряг...още>>

Италианска аферакласически италиански ястия...още>>

Пикантни кюфтенца със сос от къри...още>>

Пържени пачи яйца...още>>

Лук, печен на сол...още>>

Лазаня с артишок и крабВреме за приготвяне: 2 часа...още>>

Студено пилешко с желиран нарВреме за приготвяне: 15 минути (+ за стягане)...още>>

Салата от бял боб и пилеВреме за приготвяне: 30 минути...още>>

Свежа закуска...още>>

Свежа салата картофи и риба тонВреме за проготвяне: 10 минути...още>>

Заешка яхния по средиземноморскиВреме за приготвяне: 40 минути...още>>

Киш с чери доматчета и маково семеВреме за приготвяне: 50 минути...още>>