Една влюбена жена
Жана разбира от щастие

Жана разбира от щастие и не се страхува да говори за него

Срещам се с Жана на петък, 13-и, но някогашната адреналинка от „Гос-подари на ефира“ почти веднага ми дава да разбера, че изобщо не е фаталист. „За мен петък, 13-и, е ден като всички останали, а защо не и малко по-хубав“

Ппозитивната нагласа и оп-тимизмът на красивата брюнетка заразяват с искреността си и съвсем не е случайно, че след като преди година ни зарадва от ефира на TV7  като водеща на лайфстайл рубриката „Сладки приказки“, от около месец  Жана води нова рубрика, наречена „Тайната на щастието“ (всеки петък след 9 ч). Какъв е ключът към тайната за собственото й щастие и какви са уговорките й с Вселената, споделя 28-годишната тв звезда, чиято мечта е хората да започват деня си щастливи и усмихнати.

GRAZIA: Наближава денят на влюбените, затова много от въпросите в това интервю ще бъдат посветени на любовта. Да започнем с нещо лесно: Ти влюбена ли си?

Жана: Да, винаги съм влюбена… в живота и в един определен човек, мъжа до мен.

G: От колко време сте заедно?

Ж: От четири години, ако не ме лъже паметта. (Смее се.) Надявам се на 28 години все още да нямам проблеми с паметта. И вярвам, че това е точният човек за мен.

G: А имала ли си разочарования в любовта, преди да го срещнеш?

Ж: Не, разочарования силно казано. Имала съм неоправдани очаквания!

G: Къде усещаш първо любовта?

Ж: Банално, но в стомаха. Всички усещаме любовта в стомаха.

G: Особено мъжете – ти съгласна ли си с твърдението, че любовта на мъжа минава през стомаха?

Ж: Невинаги! На моя мъж любовта определено не му минава през стомаха, защото аз съм добър сладкар, но не мога да кажа, че съм добър кулинар. Но пък когато трябва да направя десерт, го правя с голяма любов и винаги става прекрасен. Рядко ми се случва, но ако няма хора около мен, мога да го изям целия. Обожавам сладко и шоколад.

G: Това обяснява винаги доброто ти настроение. Или може би то се дължи на факта, че вече си сгодена. Ще разкажеш ли малко повече за това, как ти предложи твоят приятел?

Ж: Не очаквай нещо необикновено. Предложи ми в ресторант, на рождения ми ден.  Не мога да кажа, че ме е попитал дали ще се омъжа за него и е трябвало да му отговоря. Почти нищо не помня от тази вечер, защото бях в еуфория, от една страна, заради рождения ми ден, а от друга – защото поканата за вечеря дойде от мен. Но той ми направи най-хубавата изненада - подари ми пръстена.

G: Планирате ли следващата стъпка?

Ж: Да, говорили сме за това, но не знаем кога точно ще се случи.

G: Когато си влюбена, това отразява ли се на професионалния ти живот?

Ж: Винаги съм твърдяла, че когато обичаш и си обичан, това се отразява на работата ти. Този, който твърди обратното, лъже. В подобни моменти, когато съм в хармония със себе си, съм по-организирана, по-съсредоточена, по-амбицирана и ми се работи повече.

G: Разкажи ми за „Тайната на щастието“. Каква е идеята на рубриката?

Ж: Реших, че след като изслушаме всички негативни новини, е хубаво да има поне половин час, в който да си говорим за хубави и приятни неща. С тази нова рубрика се опитвам да обърна вниманието на хората към позитивните, малките неща, които осмислят деня ни и ни правят щастливи и доволни. Никой не им обръща внимание, защото сме забързани в нашето ежедневие, а те са навсякъде около нас, само трябва да ги открием.

G: Ти как ги откриваш?

Ж: Те просто ми се случват, явно ги предизвиквам с мисълта си. За това сме говорили и в „Тайната на щастието“ – за силата на положителната мисъл, за поръчките до Вселената… как когато искаш нещо много силно, то ти се случва. Много е важно да знаеш какво искаш и как да го поискаш.

G: Ти знаеш ли какво искаш? И какво си си поръчала от Вселената?

Ж: Да, разбира се, че знам какво искам. Искам да съм спокойна, да съм усмихната и хората около мен да са усмихнати, любовта е налице и аз обичам, и съм обичана, работя, което е много важно за мен. Колкото до поръчките от Вселената – миналото лято си поръчах тази рубрика и тя се случи. Съвсем елементарно, поръчах си телефон и ето, имам го. Поръчах си да съм малко по-спокойна в работата си и… случва се.

G: Какво очакваш, че ще постигнеш, когато всеки петък разкриваш тайните на щастието?

Ж: Иска ми се зрителите на TV7 да започват деня си щастливи и усмихнати.

G: А твоят ден как протича?

Ж: Ставам в пет и половина, правя закуска. Отивам в телевизията към седем часа. Подготовка за ефир, 9 часа ефир. След това оперативки, подготовка за следващите няколко дни. Напрежението е доста голямо.

G: Остава ли ти време за мъжа до теб?

Ж: Намирам време и за него. Той работи през деня, така че се виждаме, когато и двамата се приберем от работа. Ако не е доволен от нещо в отношенията ни, съм му казала да си казва, защото в една връзка не трябва да се премълчава нищо. 

G: Налага ли се да правите компромиси?

Ж: Не. Не, защото ние се допълваме в отношенията си. До момента не се е стигало до скандали, да не говорим за други неща.

G: Искаш да кажеш, че никога не се карате?

Ж: Не се караме, водим дълги, но изчерпателни разговори, в които изясняваме всичко. Аз съм човек, който не търпи скандали, говорене на висок ток и т.н.

G: Получаваш ли нужната за теб любов от твоите приятели?

Ж: Да, все повече се замислям, че приятелите, с които съм се обградила, са малко, но качествени хора. Чуваме се всеки ден, виждаме се всяка седмица и знам, че мога да разчитам на тях.

G: Натоварват ли те хората с негативно мислене?

Ж: Да, много. Не обичам хора, които се оплакват постоянно. Затова и се опитвам да  общувам само с позитивни хора.

G: Кое е следващото нещо, което ще си пожелаеш от Вселената?

Ж: Следващото нещо, което ще си пожелая, е „Тайната на щастието“ да прерасне в едночасово предаване и да бъдем все по-полезни и по-позитивни. Знам, че ако много искам, желанието ми ще се изпълни!

Текст: Биляна Георгиева–Биба
Фотография: Костадин Кръстев–Коко
Стайлинг: Августина Маркова–Тути
Коса: Студио Fetish   Грим: Мария СТАНКОВИЧ
С любезното съдействие на: Club Chervilo


Елена ПетроваЖената, която не се страхува от високото...още>>

Опитай с Инаурок по сбъдване на мечти...още>>

Красива безкрайностКристина Несторова...още>>

Никол в света на телевизията винаги си мисля, че мога да свърша нещо и по-добре...още>>

Къде е ЕВА?всички се питат къде е Маги...още>>

Станимира Колевапред GRAZIA...още>>

Blonde ambitionИва Янкулова...още>>

Момичетопорасна...още>>

Габи100% истинска...още>>

Скорост 2012Ивет Лалова...още>>

Ах, тази Викимного добра в киното...още>>

Front RowFollow The Step...още>>

Хубавата ДжияДжия Лазарова разбива на пух и прах клишетата...още>>