Мъж под наем
Перфектният мъж е на един клик разстояние

Перфектният мъж е на един клик разстояние – принц, водопроводчик или просто приятел?! Интернет предлага специалисти по каталог срещу заплащане на час. Не, не говорим за секс услуги

Ако новогодишно сте се захванали с поредния списък, в който намирането на идеалната половинка е в топ 3, нека да си помислим не искаме ли твърде много от човека до себе си.

Какво искат жените

Разбира се, че искаме и заслужаваме най-доброто... но от мъжа на живота си очакваме да бъде до нас в тежките моменти, да ни подкрепя и да ни вярва, да вижда бъдещето си с нас и с деца и да бъде истински мъж във връзката. И макар никога да не си го признаваме официално, ежедневието ни показва, че Перфектният трябва да притежава още няколко важни качества и да бъде: шо-фьор, който ни прибира вечер от работа или взима дрехите ни от химическо; водопроводчик, който сменя тръбите на течащия бойлер; електротехник, който веднага ще разбере какъв е проблемът на печката, още преди да сме му се развикали, че за нищо не става; същият перфектен мъж ще използва същата тази печка, за да ни приготви вечеря изненада, с която да се почувстваме обичани; освен това само с поглед ще отстрани проблема от блокиралия компютър, ще сглоби новата маса и ще знае какво представляват тампоните на колата.
И без да продължаваме списъка, май вече ни стана ясно, че искаме прекалено много неща от половинката си, а за да бъдем щастливи, се нуждаем не просто от любящ съпруг, но и от момче за всичко, което да прави онези „мъжки” работи по къщата.
Ако сте намерили любящия мъж, честито! Но не разваляйте мира вкъщи заради течащия бойлер. Вземете си мъж под наем.

Специалист по всичко

Новата услуга, която предприемчиви господа са измислили, се крие именно в това. Обаждате се, казвате от какво се нуждаете и в уречения час пристига човек, готов да отстрани всеки проблем с усмивка и срещу заплащане. А скоро животът и на двама ви става малко по-лесен. Разбира се, всички фирми, които предлагат този тип услуги, уточняват, че ще работят за вас само ако намеренията ви са платонични. Не очаквайте на вратата да почука секси водопроводчик, чиято работа ще изисква червена точка на екрана.
В България от няколко години съществуват фирми от типа „мъж под наем”. Инж. Галин Радославов ни разказа как е дошла идеята за създаването на неговата. „През 2009 г. след поредното обаждане от приятели да ремонтирам нещо в тях, се запитах защо да не направя по-добна услуга и да получавам пари срещу труда си. Регистрирах сайт, където услугите „Съпруг под наем” се разделят на три основни групи – ремонти в дома, авто услуги, свързани повече с организация и поддръжка на колата, и услуги по подреждане, преместване и транспорт. Най-често ме търсят за електро услуги и монтаж/демонтаж на мебели, осветителни тела, простори, щори и други артикули, които обикновено купувате от магазина, но никой не идва да ви ги сглоби или монтира вкъщи.”
Инж. Радославов казва, че най-често от услугата се възползват жени, които живеят самостоятелно, не могат или нямат време да се занимават с подобни неща. Но имало доста заявки и от мъже. „Те се обръщат към нас, когато се нуждаят от специализирана техника, с която ние разполагаме. Така мъжете предпочитат да поръчат услугата, вместо да купуват инструменти. Цената на час е 24 лв., но като цяло все още не е толкова разпространено, колкото на Запад, тъй като българинът може всичко. Не трябва да се забравя, че обществото все повече живее в самотни единици, тези хора работят много и не разполагат с време за чакане на майстор. Големите ремонти пък се извършват от специализирани фирми, които обаче нямат интерес към дребните поръчки, където е нашият сегмент.”
Интересно е, че т.нар. момче за всичко влиза и в корпоративния свят. Много фирми на Запад, а постепенно и български компании с чуждестранни партньори въвеждат тази практика в работата. Мениджърите, които ценят качествата и способностите на служителите си и искат цялото им внимание да е насочено към професионалните задачи, наемат „офисно момче за всичко”, което поема неотложните ви лични дела, докато вие работите. Така той ще посрещне майсторите вкъщи или свекърва ви на летището, без да се налага да се откъсвате от работното си място. Специалистите по човешки ресурси твърдят, че инвестицията в подобен » вид персонал е несравнимо по-малка спрямо това, което ще произведат високо-квалифицираните служителите, когато са спокойни, съсредоточени и мотивирани във фирмата си.

Търси се съпруг за мама

От холивудските филми знаем, че наемането на мъж може да те спаси от доста конфузни ситуации като семейна сбирка или сватба, на която да отидеш без партньор и да ти се наложи да даваш безкрайни обяснения какво не ти е наред и кога най-сетне и ти ще се омъжиш. Да си наемеш кавалер за вечерта, става все по-разпространено в САЩ, Канада и Европа. От година най-големият сайт в тази сфера RentAFriend.com набира скорост също в Индия и в Китай. В тази своеобразна социална мрежа членуват над 450 000 кандидат-приятели от цял свят. Можеш да си наемеш някого за придружител на официална бизнес вечеря или на среща на випуска, можеш да си наемеш и повече „приятели” и да си организираш цяло парти за рождения ден. Създателят на платформата Скот Розенбаум казва, че по този начин помагат на много хора да се отпуснат в социалните контакти. Някои от членовете в общността предлагат приятелството си безплатно, за други – тарифата е от 10 до 50 долара на час. Като основните правила са, че не се предлагат секс услуги и че това не е сайт за запознанства, от който да очакваш да разцъфне романтична холивудска история. Това е наемане на компания за свободното време. Разбира се, услугата има много противници, които твърдят, че истинското приятелство е дар и за него не се плаща, че няма как да срещнеш подходящи хора с подобен тип срещи. Огромният брой потребители обаче показва, че търсене има. Един от редовните „наематели” на приятели, разказва, че работата му е свързана с непрекъснати пътувания. Понякога, когато е в непознат град, просто иска да има някого, с когото да се разходи, да хапне и да поговори. В сайта има и регистрирани българи, които се включват в идеята за глобално приятелство.
А пък дали новата година ще ни донесе секси майстор или принц на бял кон, предстои да разберем. Но не забравяйте, че имате възможност да си наемете и двамата… поне за час.


Ники Кънчев

под наем
Преди няколко месеца Ники Кънчев замени костюма и студиото на “Стани богат” в името на работните дрехи и желанието да помага на зрителите. Вдъхновени от набиращата все по-голяма популярност услуга “мъж под наем”, Нова телевизия стартира преда-ването “Ники Кънчев под наем”, където чаровният водещ обещава да ни реши всеки проблем, откривайки най-добрите специалисти за нашия случай. От почистване вкъщи, през поправка на колата, до намиране на нова работа или на перфектна половинка.

Текст: Златина Георгиева
Фотография: Guliver Photos, PR


В тoпформа с балет, скуош, тенис или йога.....още>>

Професия детегледачкаперфектният заместник-родител...още>>

Идеи които променят светадве истории със световен оттенък...още>>

Идеи които променят светаПредставяме ви две изключителни българки...още>>

Любов в три посокиБог е любов във всяка култура и във всяка религия...още>>

Предстартова треска преждевременните раждания в България, Европа и...още>>

Let’s talkabout sex...още>>

Пътеводител намодерния стопаджия...още>>

Летни намаленияот adidas...още>>

Улови си подарък!Ела в The Mall и хвани златната рибка...още>>

Устойчив дизайнеко материалите...още>>

Живот на колелаТой невинаги е скоростен...още>>

Сън за щастиебитката за обич...още>>