Мода на квадрат
Една история от Шотландия с много цветове
Тази зима няма да е скучна, защото в колекциите на дизайнерите вдъхновението е на квадрат. Да приберем тъмните дрехи дълбоко в гардероба и да отворим място на нетипичните цветови комбинации. Модерната нестандартност може  да се опише с една дума – каре. То ще бъде безспорният хит през този сезон, като ни покаже как една традиция може да бъде пречупена през призмата на модата.

Още от древността шотландското каре, познато още като тартан, е било използвано от различните кланове като белег за индивидуалност. Днес то е инструмент на модата, която сякаш е готова да направи една безкрайна вселена от интерпретации на „класиката“ от Острова.

Карето е навсякъде – от ве-черните рокли, през палтата, аксесоарите, обувките, панталоните, то прави абсолютен фурор в колекциите на дизайнерите. В компанията на Vivienne Westwood, която от години подписва своя хаплив, моден почерк с акценти от тартан, през този сезон влиза и креативният екип на Sonia Rykiel. Тяхното бохемско разточителство от вълна и естествена кожа в кройки на широки панталони и оversize сака дава път на ексцентричността на квадрат. DKNY замесват карирания принт в комфортна градска игра на мода с поло блузи и трикотажни рокли на райета. Класическа черна рокля, съчетана с карирано палто в нетипичната комбинация от лилаво » и портокалово, ще ви превърне в звездата на вечерта (Thakoon). И точно като едни от най-големите почитателки на тренда – Гуен Стефани, Сара Джесика Паркър и Миша Бартън, вие ще осигурите на стила си необходимата нотка ексцентричност.

Ако пък не сте достатъчно смели, опитайте да разнообразите монотонния зимен аутфит със закачливи карирани аксесоари. Чифт обувки, колан или чанта в класическите или по-палавите цветове на тартана ще прибавят към визията ви допълнителна доза енергия  и уникалност.
Не се страхувайте да експериментирате, но бъдете внимателни, защото както всяко специално нещо, така и карето е много взискателно. Не опитвайте да го съчетавате с други цветни дрехи, а го оставете да играе с едноцветни класически панталони, малка черна рокля или всекидневен деним.

Текст: Силвия Канин
Фотография: Антимос Георгиадис, Guliver Photos
Селекция: Елвира Томалевска


Есента на 2014  връща класиката ...още>>

Слънчеви очила за зима 2014...още>>

Индустрията на лукса  разчита на мъжете...още>>

Границата на нормалното  в модата...още>>

Модата среща  изкуството в Instagram...още>>

Стилът  Малефисънт ...още>>

Гащеризонът през лятотое от кожа ...още>>

Black Tie Новите правила за дрескода ...още>>

Аксесоарза зимата...още>>

Нашето credo!Удобство, функционалност и качество...още>>

Ретро привкуселегантно, но комфортно лято...още>>

The girlfrom ipanema...още>>

MEXX Freshза мъже и жени...още>>