Hola, Barcelona
Отдавна не сме се виждали, затова реших
Отдавна не сме се виждали, затова реших да ти пиша и да видя как си – надявам се все същата цветна и емоционална, преливаща от изкуство владетелка на хаоса, който ти наричаш ежедневие.
По улиците ти никога не съм се чувствала сама, дори когато са били празни, защото всички са пред телевизорите или на небезизвестния Кемп Ноу и почти с религиозно преклонение следят поредния мач на Барса. Когато вървя по улица Ла Рамбла, не вървя, а сякаш се нося. Трудно съм успявала да си намеря място в някой от прочутите й тапас барове, защото винаги е пълна с туристи, но когато все пак съм имала този късмет, е било истинска наслада за сетивата ми. Каталунската кухня ме спечели със своята самфайна, онази специфична смесица от зеленчуци и подправки, за която ще трябва да поискам рецептата от някой истински каталунец следващия път, когато дойда на гости.
Знаеш ли какво друго съм си обещала? Ще си подаря Ден на Гауди! В града на Гауди трябва да се преживее поне един такъв ден. Не че Гауди, със своето въображение и безгранична енергия, не продължава да се усмихва закачливо от фасадата на всяка сграда, която е създал. Но имам чувството, че видяното винаги е било на малки хапки – сякаш съм откривала едно по едно парченцата от пъзела. Време е да го подредя, да си взема ударна доза Гауди – величието на Саграда Фамилия, порцелановия парк Гюел, релефната Ла Педрера, двореца Гюел, внушителната Каса Батийо и още толкова много други.
Размечтах се. Май ще дойда по-скоро, отколкото очаквах. Би било чудесно, ако успея за твоя шеметен карнавал през февруари или за Святата седмица – точно преди Великден, през която ще изобилстваш от типично каталунски обичаи. И в двата случая ще е като неспиращ сън, от който човек не иска да се събужда.

P.S. А до срещата ни ще си припявам думите на Фреди Меркюри и Монсерат Кабайе – Viva Barcelona!
Текст: GRAZIA
Превод: Елвира Дерменджиева


Най-добрият барман в светамиксира коктейли в Bedroom Premium Club...още>>

"Животът е един от най-сложните!"- - Част III...още>>

Сезонът на спомените- София Лорен...още>>

Животът е един от най-сложните!- Част II...още>>

Животът е един от най-сложните!- Част I...още>>

Благодарност на Рефанот Президента за Българската Коледа...още>>

Новото лице на грима- Лучия Пика за Chanel...още>>

Новините на седмицата- звезди в нова роля...още>>

Коледа с аромат на уют- идеи за по-красив празник...още>>

“Алкохолът е лош шофьор”- Алекс Язов разказва за кампанията...още>>

Да правим доброRefan за благотворителността...още>>

Анри Картие-Бресон -  великият фотограф...още>>

Austrian AirlinesПерфектната връзка...още>>