Габи
100% истинска

След скандала с конкурса “Мис България” се срещаме с окончателната победителка – Габриела Василева, която освен с красота ни впечатлява и с невероятно зряло мислене. Вижте защо

Титлата Мис България е моя сбъдната мечта. И това, че събрах най-много гласове от публиката и от журито, ме прави невероятно щастлива. Сега идва най-трудното – да докажа, че нито един от хората, които са ме подкрепили, не е сгрешил в преценката си. Убедена съм, че ще се справя“, това са думите на 18-годишната Габи, която приема с вели-кодушна усмивка разразилия се скандал преди обявяването й за носителка на бленуваната титла. – Красотата е субективна и се възприема от всеки по-различен начин. Колкото до това, че настъпи разместване в класирането след галавечерта на конкурса, бих казала, че се изисква доста смелост от страна на продуцентите на предаването, за да се предприеме подобна стъпка. Желанието за  измама и допускането на грешки са част от човешката същност и в това няма нищо скандално.“ След тези думи няма как да не пожелаем успех на Габи в следващото й изпитание – конкурса „Мис Свят“, който ще се проведе през август в Китай. Ето как тя самата смята да плени журито на международния конкурс.

GRAZIA: Защо се записа да участваш в „Мис България“? 

Габриела Василева: Може би причината не е по-различна от тази на повечето момичета – просто исках да сбъдна една детска мечта. От малка гледам „Мис България” и съм се възхищавала винаги от красивите и смели участнички. Винаги съм искала да бъда на тяхно място. Когато пораснах, осъзнах, че конкурсът е повече от приказна церемония, и бях решена да се впусна в това приключение. Исках да се запозная с нови хора, да изпитам нови емоции и да изпробвам смелостта, силата и целеустремеността си.

G: Нарекоха те „скандалната Мис България“, как ще отговориш на тези нападки?

ГВ: Аз съм Мис България за 2012 година и това е нещото, което има значение за мен.

G: Ако беше на мястото на Ина Манчева, по какъв начин щеше да реагираш?

ГВ: Щях да съм много ядосана на човека, отговорен за измамата. По време на конкурса всички ментори ни учеха на добродетели, които напълно изключват подобно поведение. Мис България трябва да е достойна личност, ролеви модел. След всичко, през което преминахме, Ина не би носила короната, знаейки, че я е получила вследствие на манипулация.

G: Ти не изживя момента, в който ти връчват короната. Какво не би искала да пропуснеш от останалите моменти, които очакват всяка една Мис България?

ГВ: Напротив, изживях този момент, но просто получих друга корона. Чувството беше невероятно, а гордостта от победата – голяма. Аз смятам, че всички момичета на сцената изживяхме една и съща емоция и всяка от нас беше победителка. Минахме през толкова много препятствия. Зрителите видяха само част от тях в реалитито „Пътят към короната 2”, но всъщност времето за тренировки е със съвсем друга продължителност, уроците по етикет също, участията ни в мисии също са доста по-продължителни. Само ще ви кажа, че за дефилетата на финала тренирахме четири дни. За да минеш през всичко това, се изискват много усилия и емоцията от финала беше нашата награда. Шоуто беше изключително, а ние бяхме горди, че сме част от него.

G: Разочарова ли се, когато стана подгласничка на Ина?

ГВ: Бях толкова щастлива, когато ми сложиха короната, че не мога и да говоря за никаква отрицателна емоция в мен. В такива моменти човек е щастлив, развълнуван, не може да бъде разочарован.

G: Колко тежка е короната на Мис България?

ГВ: Може би толкова, колкото са тежки амбициите ти и колкото е силен характерът ти, а аз съм много амбицирана да представя България достойно на конкурса “Мис Свят” в Китай. Имам достатъчно време до август, вярвам в себе си и знам, че с помощта на екипа, който ми помага, ще успеем. Толкова харесвам хората, с които работя, че само заради тях и публиката, която ме подкрепи, бих положила двойно повече усилия в подготовката си.

G: Какво никога няма да забравиш от реалити формата „Пътят към короната 2“?

ГВ: Нищо няма да забравя, или по-скоро нищо не искам да забравя. Наистина беше много хубаво. Зрителите виждаха предимно нас – кандидатките за короната и менторите, но всъщност, за да се случи това, зад кадър работи голям екип от професионалисти, които ти помагат да се усмихнеш дори когато си останал без дъх. Някак си всичко беше измислено за нас – ние просто трябваше да се подготвяме. Въпреки това мога да отлича две неща – посещението ни в терапевтичния център за зависими и в SOS детското селище в село Дрен.

G: Какво предстои на Габи, след като получи короната?

ГВ: Да завърши семестъра успешно, да отдели време на важните и истински хора. Да пътува много и да се запознава с интересни личности. Да се превърне в една успешна Мис България, да представи достойно страната ни на „Мис Свят“, да се отдаде на каузата си. Да продължи да се занимава с благотворителност и след като свали короната от главата си.

G: Започна ли подготовката за „Мис Свят“?

ГВ: Подготовката започва с приемането на короната. Ще продължа да се подготвям с всички хора, които ни помагаха в реалитито „Пътят към короната”. Имам график, който трябва да спазвам стриктно, а между ангажиментите ми давам интервюта, опитвам се да изкарам подобаващо изпитите си в университета и си почивам, ако остане време. 

G: С колко рокли ще заминеш за световния конкурс, с какво ще спечелиш журито?

ГВ: Ще замина за Китай с няколко от прекрасните рокли на София Борисова, направени специално за изявата ми на „Мис Свят“. Смятам да грабна журито с поезията, която пиша от малка.

G: Коя е любимата ти Мис България?

ГВ: Ивайла Бакалова! Страшно много я харесвам. Прекрасна е и е с добър характер, много харизматична. Бях малка, когато тя спечели. Гледах с възхищение и си се представях на нейното място, а сега, на финала, тя гласува за мен. Страхотно чувство. Запознахме се по-късно. Още едно хубаво нещо, което ми се случи в последните месеци.

G: По какъв начин ще се развие животът ти оттук нататък според теб?

ГВ: Не съм се замисляла, но е факт, че настъпва голяма промяна. Ежедневието ми се промени. Дори да не правех нищо друго, освен да давам интервюта, и това щеше да е голяма промяна за мен. Но не интервютата и светлината на прожекторите са моя приоритет. Сега имам страхотно предизвикателство пред себе си. Към мен са насочени погледите на много хора, които очакват да бъда подготвена, да бъда този човек, за когото са гласували. 

G: Всяка една Мис България се занимава с благотворителност, коя е каузата, която ще подкрепиш?

ГВ: Каузата ми през тази една година ще бъде свързана с превенция на зависимостите при младите хора. Много ме трогна посещението в Центъра за рехабилитация на наркозависими „Ново начало“, където аз и останалите 12 финалистки в риалити формата „Пътят към короната – 2“ се запознахме с живота на тези хора, видяхме отблизо как живеят в комуната и как си разпределят ежедневните задължения. Тогава разбрах, че мечтите не се постигат никак лесно, и реших да защитавам именно тази кауза и с това да помогна за превенцията на зависимостите, особено при младите хора.

G: Каза, че короната е твоя сбъдната мечта, коя е следващата ти мечта, която би искала да се сбъдне?

ГВ: Следващата ми мечта е по-скоро следващата ми цел. Искам да представя страната ни достойно в Китай. Ясно ми е, че международните титли са свързани с икономически и политически фактори, но искам да се представя така, че България да се гордее с моето участие. Смятам, че ако силно искаме нещо, то се случва, и ако мечтите ни са истински, те рано или късно се осъществяват.


В гардероба на Габи

„Гардеробът ми е пълен с най-различни като стил дрехи, чанти, шапки... Предимно практични и удобни неща, които не изискват гладене, но си имам и любима част с рокли и екстравагантни облекла. Най-много обичам роклите. От дете те са ми слабост.

Текст: Биляна Георгиева–Биба
Стайлинг: Хубен Хубенов
Фотография: Васил Германов/ thinktanklab
Коса и грим: Слав


Елена ПетроваЖената, която не се страхува от високото...още>>

Опитай с Инаурок по сбъдване на мечти...още>>

Красива безкрайностКристина Несторова...още>>

Никол в света на телевизията винаги си мисля, че мога да свърша нещо и по-добре...още>>

Къде е ЕВА?всички се питат къде е Маги...още>>

Станимира Колевапред GRAZIA...още>>

Blonde ambitionИва Янкулова...още>>

Момичетопорасна...още>>

Скорост 2012Ивет Лалова...още>>

Ах, тази Викимного добра в киното...още>>

Front RowFollow The Step...още>>

Една влюбена женаЖана разбира от щастие...още>>

Хубавата ДжияДжия Лазарова разбива на пух и прах клишетата...още>>