Момичето
порасна

„Кристина Милева е една!“, казва любимият й мъж, фотографът Симоне Фалчета, но и ние имаме специално отношение към нея

Криси Милева краси корицата на GRAZIA за трети път не само защото е един от най-успешните български модели – клише, което по нашите географски ширини се изчерпва с присъствие по светски събития, а защото има постоянни ангажименти в световните модни столици, за което е необходима адекватност на друго ниво. Забелязахме я още преди 8 години в една от първите й фотосесии за GRAZIA. Макар вече да беше спечелила конкурса “Топмодел” на агенция “Ивет фешън”, през 2004-а Криси беше дете, което израсна и се разви пред очите ни. Днес тя е млада дама с много класа, гражданин на света, истински парти тигър и най-важното – качествен човек, на когото всяка фалшива престореност е напълно чужда. С нея винаги е удоволствие да се работи, защото е интелигентна, сетивна, няма проблеми с превъплъщаването в конкретна моделска задача… нито с егото. В поредната скоростна отсечка между София и Милано успяхме да откраднем няколко часа от времето й, за да ви покажем любимото ни пораснало момиче, дефилирало за Dior, Ellie Saab, Guess, Roccobarocco, John Richmond, MaxMara и Philipp Plein.

GRAZIA: В София си замо за няколко дни и се прибираш обратно в Милано. Можеш ли да кажеш, че там се чувстваш у дома си?

Криси Милева: Да, аз вече нямам къща в София. Дадох си апартамента под наем и сега, когато се върна тук, спя или при мама, или на хотел. Много е гадно, но това е положението.

G: Как си разпределила дрехите си между Милано и София?

КМ: Да си призная, положението с дрехите ми е трагично. Аз нямам гардероб тук, затова и всеки път си оправям багажа по метеорологичните прогнози в интернет, които никога не се оказват правилни. Ето сега си бях взела дрехи за студено време, а то е 30 градуса. Казвам ти това, за да не се чудиш защо съм с дълъг панталон.

G: Коя е най-скъпата дреха, която имаш? А която си обличала на ревю?

КМ: Моята най-скъпа дреха е една рокля на Versace. А иначе веднъж закривах ревю на Elie Saab с една булчинска рокля, която струваше около 50 000 евро. Цялата беше с диаманти.

G: Късала ли си рокля на ревю?

КМ: Да, въпросната рокля, скъпата – имаше много дълъг воал, който се оплете и се скъса, докато ходех по подиума с нея. Случва се, те си ги поправят след това. Рискът на професията. (Смее се.)

G: Случвало ли ти се е да не ти стане някоя рокля?

КМ: Да, това се случва доста често. Тогава сменят или роклята, или мен.

G: Падала ли си на дефиле?

КМ: Не съм падала, летяла съм. (Смее се.) Направих един хубав триметров полет на едно ревю, защото ми се закачи токът и понеже подиумът беше плексигласов, полетях пред всички фотографи. Накрая успях да се задържа по някакъв начин. Усмихнах се и си тръгнах. Фотографите се радват на подобни неща, даже понякога карат моделките  да падат нарочно. (Смее се.)

G: Поемаш ли ангажименти за български ревюта?

КМ: Не, защото не могат да си ме позволят. (Смее се.) Тъй като не живея в България, те трябва да ми платят самолетния билет и им излиза малко скъпо. Затова предпочитат да разчитат на моделите, които работят в страната. Единствено MaxMara са ми плащали билета и хонорара за ревюто им, това беше единственото българско ревю, заради което се върнах от Милано. Почувствах се все едно сме в чужбина.

G: Приятелят ти Симоне е моден фотограф, с него ли предпочиташ да снимаш?

КМ: Не. С него са ми най-големите скандали по време на фотосесия, защото ми е близък и защото държи много на детайлите.

G: Снимал ли те е гола?

КМ: Да, съвсем скоро. Но това е изкуство, определено не правим някакви порнографии.

G: Имаш ли критерии в какво да се снимаш или приемаш всичко?

КМ: Положението става все по-тежко. (Смее се.) Колкото по-голяма ставам, толкова повече изисквания имам. Някои неща въобще не ми се снимат. Например бельо и бански. Още като ми кажат, и направо отказвам. Може би защото като си снимал толкова много едно и също нещо, то ти омръзва и предпочиташ да се разнообразиш.

G: Какво ти се снима?

КМ: Някакви моди – да скачам, да стоя мирно… Нещо да се случва. Проблемът е, когато те вкарат в един типаж. Ето, мен ме вкараха в секси типажа и решиха, че само затова ставам.

G: Правила ли си секс по време на ревю?

КМ: По време на ревю не съм, но съм правила секс по време на фотосесия. Със Симоне.

G: Водила ли си Симоне в България?

КМ: Да, и на него много му харесва. Учи български. Вече знае няколко думи, може да си поръчва. В началото знаеше да казва само кюфте, кебапче и котенце. „Котенце“, защото аз и моите приятели си викаме от лигавщина „котенце“. Когато седнеше в ресторант, си поръчваше кюфте, кебапче и едно котенце. Сервитьорите го гледаха много странно, но вече се справя доста по-добре.  През лятото съм обещала да го заведа на Българското Черноморие, а и не съм си прекарвала лятната ваканция тук от две години. Искам да потанцувам, защото в чужбина не е като в България. Тук нещата с танцуването са много по-сериозни. Не знам само какво ще правя с цигарите.

G: Южното или Северното Черноморие ще му покажеш?

КМ: Смятам да го заведа от Лозенец на юг. И след това сме решили да прекараме един месец на остров Бали.

G: Защо избра точно Бали?

КМ: Защото не сме били там и решихме да направим едно по-дълго пътуване само на едно място. И двамата сме свободни само през август. Миналата година пътувахме много, но не успяхме да си починем. Сега мислим да направим точно това, а и на Бали има много неща, които можем да правим заедно – да се гмуркаме, да се разхождаме, да ходим на плаж…

G: По какъв начин поддържаш форма, спазваш ли някакви диети?

КМ: Сега за Модната седмица в Ню Йорк  трябваше да съм с 5-6 килограма надолу от това, което съм в момента. Налагаше ми се да ям по една салата на ден и ходех поне по 10 километра. По принцип се опитвам да ям правилно и да се движа.

G: Мислила ли си да се откажеш от моделството?

КМ: Точно преди д   а се запозная със Симоне, бях решила да се отказвам, но тогава ми излезе един ангажимент на Сейшелите, който приех, след това още един… и така. Все още не съм се отказала, но ще го направя, когато хората започнат да не ме харесват и работата ми намалее.

G: С какво ще се занимаваш, след като се откажеш?

КМ: Тази година трябва да завърша специалност интериорен дизайн. Искам да се развивам в тази насока, но в чужбина.

G: Ти си насочила целия си живот към чужбина.

КМ: Аз винаги съм го искала, но някои неща ме задържаха тук, в България. Бях си казала, че когато тези неща вече не са фактор в живота ми, първото нещо, което ще направя, е да замина. Така и направих. Харесвам България и ми липсва, но е много трудно да се развиваш тук в областите, към които аз съм се насочила.

G: Какво ти липсва най-много?

КМ: Хората, приятелите ми… простотиите. (Смее се.)

Текст: Биляна Георгиева-Биба
Стайлинг: Хубен Хубенов
Фотография: Васил Германов / thinktanklab
Грим и коса: Слав


Елена ПетроваЖената, която не се страхува от високото...още>>

Опитай с Инаурок по сбъдване на мечти...още>>

Красива безкрайностКристина Несторова...още>>

Никол в света на телевизията винаги си мисля, че мога да свърша нещо и по-добре...още>>

Къде е ЕВА?всички се питат къде е Маги...още>>

Станимира Колевапред GRAZIA...още>>

Blonde ambitionИва Янкулова...още>>

Габи100% истинска...още>>

Скорост 2012Ивет Лалова...още>>

Ах, тази Викимного добра в киното...още>>

Front RowFollow The Step...още>>

Една влюбена женаЖана разбира от щастие...още>>

Хубавата ДжияДжия Лазарова разбива на пух и прах клишетата...още>>