Blonde ambition
Ива Янкулова

Ако знам, че нещо няма да се получи както трябва, въобще не се захващам с него, твърди Ива Янкулова, която уверено представи дебютната си модна колекция

Познавам Ива от няколко години и съм сигурна, че никога не съм я виждала тъжна или ядосана. Винаги е лъчезарна и зарежда хората около себе си с усмивка. Не знам откъде намира сили с толкова натоварен график. Модел, актриса, дизайнер – мултифункционалността й отива! При това навсякъде се справя с елегантен замах. В сериала „Отплата“ Ива направи своите първи актьорски стъпки, но макар и начинаеща, излъчваше увереността, която я съпътства неизменно и на модния подиум, където определено се чувства в свои води. Явно със същата лекота се справя и като дизайнер – поне в това ме убеди представянето на дипломната й колекция Rock Ballad преди два месеца...

За фотосесията ни Ива се върна специално от морето, беше пътувала цяла нощ, за да е на линия за снимките, които започнаха в 5:30 сутринта. Очаквах да я намеря уморена или поне леко раздразнена, но вместо това ме посрещна с познатата усмивка и огромна доза енергия. Затова реших да не й напомням да ми върне кутията за паста, която ме помоли да й заема „за малко“, а си поговорих с нея за трите посоки в живота й, които иска да съчетава, докато й е забавно.

GRAZIA: Тази година завърши моден дизайн в Художествената академия с дипломно ревю. Успя ли да материализираш всичко, което си представяше?

ИВА ЯНКУЛОВА: Много съм доволна от резултата, всичко беше идеално. Участвах дейно в организацията. Нещата винаги се случват така, както си ги представяш, когато сам си ги направиш.

G: Фотосесията, с която представи дебютната си колекция, е прекрасна. Разкажи ни малко повече детайли за нейното осъществяване.

ИЯ: Фотосесията наистина се получи много добре. Италианският фотограф Симоне Фалчета дойде специално в България заради мен. Бях много щастлива, защото е страхотен професионалист. Веднага разбра какво искам и „влезе в моя филм“. Имаше жестоки идеи от негова страна. Кристина Милева представи дрехите, Жоро Петков направи косата й.

G: Какво мислиш самата ти за моделите си?

ИЯ: Харесват ми. Реализацията им ми излезе малко по-скъпо, отколкото предполагах, но няма никакво значение. Все пак това беше дипломната ми работа и исках да покажа на какво съм способна, дадох всичко от себе си.

G: Перфекционист ли си?

ИЯ: Да. Ако знам, че нещо няма да се получи както трябва, въобще не се захващам с него.  Понякога е недостатък, но, от друга страна, е хубаво да си знаеш в кое си добър и в кое не си. Предпочитам да не рискувам.

G: Ти в кои неща си добра?

ИЯ: Мога да ти кажа, че не съм добра в шиенето и конструирането. Обичам да рисувам. Добра съм в измислянето и осъществяването на цялостния проект. Естествено, с помощ. Според мен не е нужно да умееш да правиш всичко.

G: Би ли запазила някой модел от колекцията за себе си?

ИЯ: Бих запазила нещо, но ако ми става. Дрехите са правени не по моите размери и почти всичко ми е страшно голямо.

G: След като завърши, смяташ ли да продължиш да се занимаваш с дизайн?

ИЯ: Все още не съм мислила по този въпрос. Завладяло ме е лятното настроение. Върнах се от морето специално за фотосесията и се надявам скоро отново да замина.

G: А модният подиум все още ли е приоритет в живота ти?

ИЯ: Не съм решила нищо. Имам предложения от моята агенция (Ивет Фешън – б.а.) да замина да поработя в чужбина. Не съм сигурна, че имам желание да пътувам. Наистина не знам. Аз по принцип съм такъв човек. На мен нещата просто ми се случват. Когато опре ножът до кокала, чак тогава вземам решение. Не обичам предварително да си правя планове, защото никога не се реализират.

G: Какво се случва с актьорството? Предстоят ли снимки за нов сезон на „Отплата“?

ИЯ: Сериалът е стопиран заради “Вип Брадър”. Ако в някакъв момент решат да продължат снимките, бих се върнала с удоволствие, защото ми е много интересно.

G: Дизайнер, модел или актриса?

ИЯ: Всичко е в начална фаза, освен моделството. Не искам да избирам. Бих се развивала и в трите насоки, защото ми е интересно и забавно навсякъде, а това е най-важното за мен.

G: Какво се крие в летния ти гардероб?

ИЯ: Само спортни дрехи! Обичам роклите. Е, и полите не са за подценяване. Скоро Кристина (Милева – б.а.) ми подари една своя пола, защото започнах твърде често да я „вземам назаем“.

G: Често ли си разменяте дрехи с Кристина?

ИЯ: Да, постоянно. Все пак тя ми е най-близката приятелка. Моите рокли обаче са й доста къси, затова под тях слага панталонки. Съответно нейните неща са ми по-лежерни.

G: Кой е най-добрият съвет, който си получавала от нея?

ИЯ: Кристина ми дава много добри съвети напоследък. Здраво стъпила е на земята и е доста зряла за възрастта си, докато аз съм много чувствителна. Тя се появява точно когато имам нужда от нея, за да ме вкарва в правия път. Двете се допълваме страхотно. Надявам се и аз да съм й полезна в някакви моменти. 

G: Значи не вярваш в мита, че женско приятелство не съществува?

ИЯ: Преди нямах приятелки, защото в момента, в който си хванех гадже, ги зарязвах. Това е голяма грешка, която правят по-голямата част от жените. Осъзнах го съвсем скоро, когато останах известно време сама – без приятелки. В момента нещата са различни. Винаги досега съм си мислила, че е по-добре да общуваш с момчета, защото жените са много лицемерни. Но след като голяма част от мъжете ме разочароваха, разбрах, че имам нужда от приятелките си.

G: Предпазлива ли си в отношенията си с хората около теб?

ИЯ: Всеки трябва да е. Аз съм доста доверчива и открита, но не харесвам тази черта на характера си, защото ме кара да се чувствам доста „гола“.

G: Наранявали ли са те заради тази доверчивост?

ИЯ: Много пъти са ме наранявали. Предавали са ме. Даже в последно време ми се случва доста често. Все повече се убеждавам, че няма приятелска солидарност.

G: Какви са изводите, които си вадиш?

ИЯ: Не мога да променя отношението на хората към мен. Също така не мога да променя характера си, най-вероятно ще си остана такава, каквато съм. Но сега вече знам, че никога няма да си позволя да постъпя с близък човек така, както са постъпвали с мен.

G: Егоист ли си?

ИЯ: Не съм, но се уча да бъда. Егоизмът много помага в определени моменти.

G: Какъв трябва да бъде мъжът, който ще застане до теб?

ИЯ: Всеки човек трябва да намери някого, който да го допълва. Не трябва човекът до теб да те спъва и да се опитва да те промени.

flash!

В синхрон с името й – Rock Ballad, една от доминиращите материи в дебютната колекция на Ива е кожата, обработена като дантела. Деликатното звучене и приказният елемент в моделите са подсилени от чувственото присъствие на Кристина Милева, която позира като лице на колекцията пред обектива на фотографа Симоне Фалчета.

Текст: Биляна Георгиева–Биба
Фотография: Васил Германов / thinktanklabЕлена ПетроваЖената, която не се страхува от високото...още>>

Опитай с Инаурок по сбъдване на мечти...още>>

Красива безкрайностКристина Несторова...още>>

Никол в света на телевизията винаги си мисля, че мога да свърша нещо и по-добре...още>>

Къде е ЕВА?всички се питат къде е Маги...още>>

Станимира Колевапред GRAZIA...още>>

Момичетопорасна...още>>

Габи100% истинска...още>>

Скорост 2012Ивет Лалова...още>>

Ах, тази Викимного добра в киното...още>>

Front RowFollow The Step...още>>

Една влюбена женаЖана разбира от щастие...още>>

Хубавата ДжияДжия Лазарова разбива на пух и прах клишетата...още>>