Затишие след буря
3D филма Katy Perry: Part of Me
Кейти Пери буквално нахлу на световната музикална сцена през 2008 г., а едновременно кокектният й и скандален стил веднага прикова вниманието на публиката. Дебютният й диск One of the Boys беляза влизането й през парадния вход на музикалната индустрия, след като зае челните места в класациите с парчета като I Kissed a Girl, Hot n Cold и Ur so Gay. 
Но за самата Кейти успехът не е неочакван тя го замисля още в гимназията. Затова и след появата на втория й албум Teenage Dream, който я прави първата жена в историята с пет сингъла от един албум, заели първо място в класацията на Billboard (рекорд, който дели с Майкъл Джексън), Пери предусеща, че се задава нещо много голямо. Следвайки инстинкта си, изпълнителката кани Дан Кътфорд и Джейн Липсиц, режисьорите на суперуспешния концертен филм на Джъстин Бийбър, да я придружат по време на турнето й California Dreams, за да заснемат най-добрите и най-лошите моменти от 365-те дни, през които изнася 124 концерта в Съединените щати, в Европа, в Южна Америка и в Азия. „Инстинктът ми подсказа, че през тази година (от февруари 2011 до януари 2012 г.) ще се случи нещо голямо, усетих, че се задава огромна вълна и че последствията ще са трайни. Затова реших да направя филма. Никога няма да имам година като последната с невероятни върхове, но и с големи падове, такъв е животът. Всеки преминава през добро и лошо, а това те прави по-силен”, казва певицата. В Katy Perry: Part of Me хората ще разберат не само как талантливата калифорнийка е преживяла отказите през първите години от своята кариера или как семейството й я е подкрепяло по пътя й, превръщайки се в Team Perry, но и как е направила и невъзможното, за да запази връзката си с Ръсел Бранд въпреки разстоянията и натоварения график, и как рухва, когато научава, че крахът на 14-месечния й брак е неизбежен. Защо е решила да покаже тъжната страна на личния си живот? На този въпрос тя отговори убедително в шоуто на Елън Дедженерис: „Мисля, че понякога хората смятат, че сме идеални, а не е така. Важно е да се пречупи схващането, че за да постигнеш мечтите си, трябва да си съвършен, безгрешен и да живееш в измислен свят.”
 
Между исус и училищния тормоз
Кетрин Елизабет Хъдсън е родена в Санта Барбара през 1984 г. в семейството на евангелистки пастори, поради което от малка е силно свързана с религиозната музика неслучайно първия й албум е само с госпъл изпълнения. В дома й не е позволено да се слуша „светска музика”, както майка й наричала всяка песен, в което не се говори за Господ.  И докато вкъщи страда от морални ограничения, в гимназията Кейти става жертва на психически тормоз пищните й форми, които днес предизвикват въздишки по цял свят, започват да провокират подигравките на нейните съученици до такава степен, че тя притиска гърдите си с ластичен бинт и носи широки дрехи, които да скриват фигурата й. „В гимназията ме наричаха „дойна крава”, а сега казват, че съм секси и гореща”, написа скоро в Twitter изпълнителката. 
 
Време за промяна
Ограничавана от религиозното си семейство, Кейти открива своето призвание съвсем случайно ри гостуването си в дома на своя приятелка тя вижда видеото на Аланис Морисет You Oughta Know и разбира каква кариера иска да преследва. Но за да изгрееш на съвременния звезден небосклон, талантът не е достатъчен трябва и силна доза провокация. Затова Кейти избира за себе си ретро секси имиджа на Pin-up момичетата от 40-те години. Фамилията Пери пък идва от моминското име на майка й певицата се опасява, че ако не промени фамилията си, непрекъснато ще я бъркат с актрисата Кейт Хъдсън. Първото й парче, което се завърта в ефира I Kissed a Girl, се  превръща в световен хит, а самата изпълнителка признава, че го е » написала заради привличането си към актрисата Скарлет Йохансон. „Спомням си, че отворих едно списание и видях една нейна снимка, бях с тогавашното си гадже и му казах: „Няма да те лъжа, ако Скарлет влезе в стаята и поиска да има нещо общо с мен, веднага ще приема. Надявам се да не ти е проблем” заявява тя в интервю. Кейти знае много добре как да привлича вниманието на пресата думите й обикалят целия свят и оттогава тя бива забърквана в не един лесбийски романс, най-нашумелият от които е този, който се предполага, че е имала с Риана. Запитана в радиопредаване за евентуален съвместен музикален проект между тях, калифорнийката отговаря през смях: „Не предвиждаме, по-вероятно е да си легнем”. 
 
Семейни войни?
В пресата не излязоха нито обяснения, нито подробности за причината за развода на Кейти с Ръсел Бранд и това даде повод за безброй теории, една от които включва като трети участник в раздора Мери Хъдсън, майката на звездата. Самата певица постави на масата тази вероятност, като заяви, че между тогавашния й съпруг и майка й е имало леко съмнителна връзка. „Майка ми кокетничи с Ръсел. Той открито флиртува с нея по имейла и това я очарова. Смятам го за абсолютно неприемливо, но какво мога да направя?”  Не е тайна, че връзката между нея и майка й не е лесна, особено откакто Кейти се премести в Лос Анджелис, където по думите й за пръв път започнала да живее. Със сигурност мама Мери не гледа с добро око на тази работа. Тя дори възнамерява да излее възмущението си в книга. Част от писанията й преди време бяха публикувани в New York Post. „Кейти излезе от пробната с много изрязано и дръзко облекло. Никоя майка не иска да вижда гърдите на дъщеря си. Първата ми реакция беше да й заповядам да се върне обратно и да се преоблече. За Бога, как мога да я спася от всичко това? Парите, славата, мрежите, хората, които я заобикалят…” Въпреки привидно обтегнатите отношения в семейството документалният филм подчертава как родителите на Кейти са допринесли за развитието й, а най-голямата й опора са сестра й Анджела и брат й Дейвид. 
 
Глътка въздух
След така изцеждащата в емоционално отношение изминала година Кейти признава, че иска да изчезне за известно време от светлината на прожекторите. „Имам нужда да оставя сърцето ми да оздравее. Трябва да заредя батериите и се надявам да се върна с куп страхотни песни. Дотогава ще се наслаждавам на света по свой начин, без да правя планове” сподели тя на премиерата на филма. Въпреки слуховете за връзката й с китариста на Florеnce+the Machine Робърт Акройд певицата е категорична: „Понякога излизам, запознавам се с разни хора и кокетнича, но няма нищо сериозно. В момента не си търся гадже. Моята вълшебна приказка тотално се разпадна. Не ми трябва принц на бял кон, за да има щастлив край, мога да го постигна и сама”.  

Текст: Grazia
Превод: Александра Гудева
Фотография: Corbis/Profimedia
 


На вечеря с Хилфигърпо време на филмовия фестивал в Цюрих...още>>

Алисия Викандер - за киното като любов...още>>

В света на:Алис Симеонова...още>>

В света на:Kатерина Евро...още>>

В света на:Константина Живова от Try with Ina...още>>

Айрис Апфел -Стил отвъд годините ...още>>

Вречени на модата средиземноморската сватба на Ерика и Луис...още>>

Гореща точка -„50 нюанса сиво“...още>>

ЗавръщанетоЛюба от X Factor отново е на голямата сцена...още>>

Pазлична, вдъхновяваща, FKA Twigs...още>>

GRAZIA Блиц: Рут Колева...още>>

Всички  мои лица...още>>

Aве ДжулияЗа модата в наследство...още>>