Къде е ЕВА
всички се питат къде е Маги
Макар според нас да притежава заразителен ентусиазъм, 19-годишната Ева не се смята за импулсивна и държи винаги първо да премисля нещата, а после да действа. Което обаче не я спира да следва сърцето си в преследване на голямата мечта да бъде на сцената. Може би именно затова „случайността“ й подарява възможността да получи ролята на 17-годишното момиче, което всички търсят в сериала „Къде е Маги?“ по bTV. Шанс, който красивата първокурсничка в НАТФИЗ иска да оползотвори по най-добрия начин. Пожелаваме й го от сърце! 
 
GRAZIA: Как получи ролята на Маги, и то само на 19 години?
Евелин Костова: Напълно случайно. Имам сестра, която учи в Лесотехническия университет. Веднъж, докато се прибирала от Студентски град с маршрутката, се заговорила с жената, която седнала до нея Нели Димитрова, тя е сценарист на „Домашен арест“, който също се излъчва по bTV. Харесали се и Нели започнала да я разпитва дали иска да се снима, сестра ми обаче й казала, че не й се занимава с кино и театър, но има по-малка сестра, която тепърва ще кандидатства в НАТФИЗ. Разменили си коoрдинатите, а после аз изпратих свои снимки на мейла на Нели. След една година ми се обадиха, за да се явя на кастинг за сериала „Къде е Маги“. Аз вече бях забравила за какво става въпрос, защото никога не можеш да предположиш, че от запознанство в маршрутка може да излезе подобно нещо. И така се явих на първия си кастинг...

G: Как се представи на кастинга според теб?
ЕК: Не мога да преценя, но много се бях притеснила. Физиономията ми се беше променила тотално, гласът ми трепереше… не бях на себе си. Хората обаче бяха много мили с мен и успяха да ме предразположат. Направихме сцената няколко пъти. След това ми се обадиха и казаха: „Ти ще си Маги“!

G: Всъщност къде е Маги?
ЕК: В момента й взимат интервю от списание GRAZIA. (Смее се.)

G: Кое беше първо сериалът или НАТФИЗ?
ЕК: Първо дойде кастингът, след това кандидатствах в НАТФИЗ и ме приеха в класа на Стефан Данаилов. Снимките започнаха още през април месец, преди да завърша гимназия. Имаше една кратка почивка, по време на която се подготвих за изпитите в НАТФИЗ.

G: Твърдо беше решила да кандидатстваш в НАТФИЗ или имаше и втори вариант?
ЕК: Твърдо бях решила, че ще уча 
актьорско майсторство, още когато бях пети клас. Моите родители ме подкрепяха в това мое решение, въпреки че искаха да запиша и още нещо, защото никога нищо не е сигурно.

G: Как ти се отразява ролята на Маги?
ЕК: Много си я харесвам още от самото начало, а това е най-важното. А и това е първата ми роля! В първите серии Маги все още не е показала това, на което е способна. Нейният образ тепърва ще се развива. Тя е много интересен човек, ще видите.

G: Лесно ли се работи с актьори като Георги Стайков и София Кузева-Чернева?
ЕК: В началото бях в шок от присъствието им в сериала. Впоследствие видях, че няма да ме изядат. (Смее се.) Те се държат много мило, дават ми напътствия и ме въвеждат в ролята и в ситуацията, което е много важно за мен, защото аз съм един новобранец.

G: По какъв начин очакваш да се развие актьорската ти кариера оттук нататък?
ЕК: Не знам какво да очаквам, тъй като повечето неща зависят от мен самата. Шансът ми е даден, сега трябва да се възползвам от това и правилно да си подредя приоритетите. 

G: Къде предпочиташ да продължиш своето развитие в театъра, в киното? Или ще продължиш със сериалите?
ЕК: Предпочитам да се развивам в театъра. Не отхвърлям по никакъв начин сериалите и киното, разбира се.

G: Защо всички актьори предпочитате театъра?
ЕК: Защото тръпката е различна. Имаш комуникация с публиката, в киното тя отсъства. 

G: Смяташ ли, че в момента има по-голяма възможност за развитие на младите актьори?
ЕК: Да от няколко години има търсене на нови лица. Това много ме обнадежди. Радвам се, че се търсят млади, свежи лица, които не са омръзнали на публиката. Но и знам, че както ни повтарят преподавателите всеки ден: „Истинската борба започва след излизането от НАТФИЗ“ 

G: Спомена, че си в класа на Стефан Данаилов, имаш ли негова любима роля?
ЕК: Да, ролята му в „Дами канят“. Страшен е.

G: Как протича един твой ден?
ЕК: Изцяло в НАТФИЗ. Доста ме измъчва ранното ставане. Едва се събуждам в осем часа, а по принцип трябва да го правя  още в седем. 

G: Кога снимаш за сериала?
ЕК: Предимно вечер. Изпратила съм си програмата на хората, които организират снимките, и те се съобразяват с часовете ми. Единственият час, който не пропускам, е актьорско майсторство. 

G: Твоите родители ревнуват ли те от НАТФИЗ и от сериала?
ЕК: Не бих казала, че ме ревнуват, но със сигурност им е доста мъчно, защото досега живеехме заедно в Перник и не съм се отделяла от тях за дълго време. Откакто съм в София, имам възможност да ги виждам само през уикенда. Това много ме натъжава. Липсват ми. Говорим си по телефона всеки ден, но това не ми стига.

G: За какво си говорите?
ЕК: Мама всеки път иска всичко да й разказвам. Не мога да не й отговоря на всички въпроси,  дори когато ме пита какво съм яла през деня…

G: Тъй като ще снимаме до късно и не съм сигурна, че ще се чуеш с майка ти, за да не ти липсва този въпрос, ще те попитам какво яде днес?
ЕК: Много вкусно готвят в стола на НАТФИЗ. Обичам супички, затова преди да дойда на снимките, хапнах набързо една крем супа. (Смее се.)

G: Според едно проучване жените определят стила си чак след 57-ата си година. Ти си само на 19 мислиш ли, че вече си изградила своя стил?
ЕК: Не мога да кажа, че съм изградила стила си, но определено предпочитам да се обличам в дрехи, които са ми удобни. Не обичам да се чувствам некомфортно в облеклото си, не обичам да се притеснявам дали нещо ще ми изскочи или ще ми се покаже.

G: Какво обичаш да правиш, когато си свободна?
ЕК: Обичам да е хубаво времето, да има слънчице… не обичам да е мрачно, дъждовно, да си стоя вкъщи и нищо да не ми се случва. Трябва да върша нещо постоянно. Само когато съм много изморена, мога да си стоя и да съзерцавам тавана.

G: Кой е съветът, който си запомнила от родителите си?
ЕК: Съветът, който винаги ще помня, е да не прибързвам с нищо и в нищо. Понякога ми се случва да правя емоционални и прибързани избори, но по принцип съм по-предпазлив човек, винаги мисля, преди да направя нещо. Не съм много импулсивна. Моите приятелки ми се подиграват от време на време, викат ми „мамо“.

G: Значи ти си „майката“ на компанията?
ЕК: Определено бях, но приятелите ми останаха в Перник. Много ми липсват. Сега обаче съм организирала всички да кандидатстват в НАТФИЗ и да дойдат при мен, за да може отново да сме заедно. Опънала съм червения килим и ги чакам в София. (Смее се.) 


Текст: Биляна Георгиева-Биба
Фотография: Васил Германов
Стайлинг: Хубен Хубенов
Коса и грим: Слав


Елена ПетроваЖената, която не се страхува от високото...още>>

Опитай с Инаурок по сбъдване на мечти...още>>

Красива безкрайностКристина Несторова...още>>

Никол в света на телевизията винаги си мисля, че мога да свърша нещо и по-добре...още>>

Станимира Колевапред GRAZIA...още>>

Blonde ambitionИва Янкулова...още>>

Момичетопорасна...още>>

Габи100% истинска...още>>

Скорост 2012Ивет Лалова...още>>

Ах, тази Викимного добра в киното...още>>

Front RowFollow The Step...още>>

Една влюбена женаЖана разбира от щастие...още>>

Хубавата ДжияДжия Лазарова разбива на пух и прах клишетата...още>>