Млечният път
С разнообразието си от видове, вкусове

С разнообразието си от видове, вкусове и форми сиренето е истинска кулинарна галактика. Надникваме в нея с няколко идеи, които определено няма да оставят сетивата ви безразлични

Дип от пушена сьомга и сирене филаделфия
200 г сирене Филаделфия
150 г пушена сьомга
6-7 стръка копър, накълцан
1-2 с.л. прясно изцеден сок от лимон
1 ч.л. едрозърнеста горчица
 
В купа смесете сиренето Филаделфия с лимоновия сок и горчицата. Нарежете рибата на дребни късчета и я добавете към сместа, разбъркайте добре. Накрая сложете и копъра. Поднесете с филийки черен хляб.

Тарталети с маскарпоне и пресен джоджен
за 12 малки тарталети:
400 г  маслено тесто за пай
250 г  сирене маскарпоне
100 мл  течна сметана 35%
5-6 листа пресен джоджен, ситно накълцани
3 с.л. мед, течен
1 бадемова есенция 
или 2 с.л. амарето
1 с.л. прясно изцеден сок 
от лимон
100 г  филирани бадеми, 
леко запечени
Листа джоджен за украса
 
Пригответе 12 форми за тарти с основа 4 см (или 6 форми с основа 7 см). Разделете тестото на равни части, разточете го тънко и го оформете във формичките. Надупчете с вилица основата на всяка тарталета, за да не се повдигне при печене. Печете до леко златисто в загрята фурна на 1700. Разбийте маскарпонето с миксер за около минута, добавете меда, лимоновия сок и накълцания джоджен и разбъркайте за около 30 секунди. В отделен съд разбийте течната сметана до пухкавост, след което я добавете към маскарпонето. Разпределете сместа върху вече изстиналите тарталети, поръсете с филираните бадеми и украсете с листенца джоджен.

Тарталети с течен шоколад fineti
продукти за 12 броя:
1 1/2 ч.ч. брашно
100 г краве масло
1 1/2 ч.ч. орехови ядки
1/4 ч.ч. светла кафява захар
1 яйце
1 щипка сол
За крема
400 г течен шоколад Fineti
60 мл прясно мляко
100 мл сладкарска сметана
1 голям банан
Сокът от 1/2 лимон
 
1. В купа смесете брашното, захарта, солта и студеното масло, нарязано на кубчета.
Прибавете смлените орехи. Омесете сместа с ръце, докато се образуват трохи. Добавете яйцето и отново омесете с ръце. Ако тестото е много ронливо, добавете 1-2 с.л. студена вода. Готовото тесто разточете на кора с дебелина 1/2 см.
2. От тестото с ринг изрежете кръгове, които поставете във форма за мъфини с 12 гнезда, трябва да покриват и стените. Сложете формата в хладилник за 15 минути. От останалото тесто изрежете малки сърчица, поставете в тава върху силиконово килимче
и също приберете в хладилника, за да стегнат.
3. Изпечете тарталетите в предварително загрята фурна на 180°С с вентилатор за около 20 минути, а сърцата за 10 минути. Охладете. Нарежете банана на малки кубчета и полейте с лимоновия сок. Разбийте сметаната, докато стане пухкава. Течния шоколад Fineti разбийте със затопленото прясно мляко. Смесете с разбитата сметана.
4. На дъното на тестените формички разпределете нарязаните банани, отгоре сложете крем и украсете със сърце.

Рецептата е приготвена от Лора и Стоян от предаването “Бон Апети” по Нова тв.
Текст, стайлинг и фотография:Станислава Кунева 


Бременност и детско здраве...още>>

В подкрепа на хората с Хемофилия!...още>>

Жана с нов проектДокрай e ново начало за Жана Бергендорф...още>>

Великден до Света ГораЗапознайте се с Eagles Palace ...още>>

Коледа на технологиитеТри супер подаръка от LG...още>>

Коледен шопинг - както никога досега...още>>

Големи емоциис новия Satellite Click Mini...още>>

Класическа мисия на 9 вече печелиш първите си награди...още>>

С крилаНепреклонни пред спънките...още>>

Ведическо приключение Матер алу таркари...още>>

Водещи с каузаСветовният бъбречен ден...още>>

За честта на фамилиятаКазахте най-важното „Да“ в живота си...още>>

Един топъл обяд Благотворителната инициатива стартира през 2002...още>>