Водещи с кауза
Световният бъбречен ден

Художниците Дия Николова и Румен Рачев дариха свои картини за благотворителния търг в полза на децата с бъбречни заболявания

На 14 март за осми път в цял свят се отбеляза Световният бъбречен ден, който тази година мина под егидата “Остри и хронични бъбречни увреждания”. България също се включи с благотворителна вечеря, организирана от Българската бъбречна асоциация, Българско нефрологично дружество и фирма „РП ПР Консултинг“.

По време на вечерята, на която присъстваха лекари, партньори и приятели на каузата, се проведоха благотворителен търг и томбола, а събраната сума е 4165 лв. Тя ще бъде дарена на Клиниката по нефрология и диализа в специализираната детска болница в София, ръководена от доц. д-р Анелия Буева. Благодарение на неуморните усилия на доц. Буева през последните години беше реализирано първото национално изследване на деца за скрити бъбречни заболявания.
Продуктите в благотворителната акция бяха предоставени от фирмите „Ивентас“, издателска къща „Труд“ и „Трансимпорт“.

Известните български художници Румен Рачев и Дия Николова дариха свои картини, а младите изпълнители Лазар Кисьов и Цвети Радойчева забавляваха гостите със своите песни. Водещ на събитието бе Ники Кънчев, а по време на търга към него се присъединиха Милена, Кирил и Тодор от „Тройка на разсъмване“, които от години си партнират с доц. Буева за подобряване на условията в клиниката по нефрология. По време на емоционалната вечер д-р Карел ван Билдербеек и съпругата му Елеонора ван Билдербеек, собственици на медицинската фирма за апаратура „Дъчмед Интернешанъл”, дариха и чисто нов дефибрилатор на клиниката, което изправи екипа на крака в бурни аплодисменти.

Текст и фотография: GRAZIA


Бременност и детско здраве...още>>

В подкрепа на хората с Хемофилия!...още>>

Жана с нов проектДокрай e ново начало за Жана Бергендорф...още>>

Великден до Света ГораЗапознайте се с Eagles Palace ...още>>

Коледа на технологиитеТри супер подаръка от LG...още>>

Коледен шопинг - както никога досега...още>>

Големи емоциис новия Satellite Click Mini...още>>

Класическа мисия на 9 вече печелиш първите си награди...още>>

С крилаНепреклонни пред спънките...още>>

Ведическо приключение Матер алу таркари...още>>

За честта на фамилиятаКазахте най-важното „Да“ в живота си...още>>

Един топъл обяд Благотворителната инициатива стартира през 2002...още>>

Млечният пътС разнообразието си от видове, вкусове и форми сиренето...още>>