Никол в света на телевизията
 винаги си мисля, че мога да свърша

Амбиция, отдаденост и детски чар се преплитат по уникален начин в зелените очи на водещата на Нова телевизия Никол Станкулова

След срещата с 24-годишната красавица останахме с усещането, че току-що сме препрочели историята на Алиса в модерен тв вариант. Тъй като Никол смело скочи в заешката дупка на реалити форматите, след които трябваше да се научи да се справя с клюките и жълтите вестници, но накрая излезе от историята пораснала, помъдряла и спокойна.

GRAZIA: В момента си ководеща на Dancing Stars. Разкажи ни повече за работата си по този проект.
Никол Станкулова: Всеки петък съм заедно с участниците по време на елиминациите. За мен е много интересно, защото в студиото има публика, каквато е нямало в нещата, които съм правила до момента. Публиката създава настроение, но едновременно с това усещаш как приемат работата, коментарите ти, всичко е на живо и адреналинът много се вдига. В началото се притеснявах и защото ще работя с опитни актьори като Алекс Сърчаджиева и Краси Ранков. Първите две-три участия ми бяха истински шок, но сега вече се чувствам по-уверена и пълноценна. Вярвам, че едно от най-важните неща в живота е да намериш онова, което те кара да се чувстваш пълноценен, за мен това е работата, поне за момента.

G: Ти си с участниците в най-напрегнатия за тях момент, преди някой да бъде изгонен. Това напрежение пренася ли се и върху теб?
НС: Не, не бих казала, а и не смятам, че те са толкова напрегнати. Вълнуват се, естествено, но я няма тази ожесточена конкуренция на живот и смърт, всички приемат Dancing Stars като забавление и игра, в която им е приятно.

G: Наскоро участва и в още един реалити проект VIP Brother. Там имаше ли сериозна конкуренция между съквартирантите?
НС: Имаше някои моменти, в които нещата ескалираха, но за мен единственият, който се стремеше към финала, беше Къци. Другите просто се веселяхме.

G: Доволна ли си от преживяното в Къщата и от представянето си като цяло?
НС: Трудно ми е сама да преценя, но по коментарите на хората около мен мисля, че съм се представила добре. Все пак доста се притеснявах и се колебаех, преди да вляза. В Къщата те снимат постоянно, а и почти всички участници от предишни сезони по някакъв начин са се изложили и са си навредили. Не бях убедена дали и с мен няма да се случи същото. Но трябва да си призная, че във VIP Brother ме обзе пълно спокойствие като нямам напрежение отстрани, като не следя кога ми изтича синята зона, дали ще закъснея за среща или дали ми звъни телефонът, всякакви дребни неща, които не осъзнаваш колко ти влияят, но които наистина те напрягат. Когато си спокоен, дори някой да те издразни, е много по-лесно да си кажеш голяма работа”. А когато си изнервен и на тръни, само някой леко да те закачи, избухваш и изсипваш всичките си негативи върху него. Не трябва да сме такива и откакто съм излязла от VIP Brother, съм много по-спокойна. Като че ли се балансирах, влязох в един по-спокоен ритъм и още ме държи. Разбира се, в Къщата ми ставаше мъчно за близките ми, но знаех, че ако се случи нещо с тях, задължително ще ми кажат. Щом не са ти казали, значи навън всичко е наред, вътре ти е спокойно и това е. (Смее се.)

G: Звучиш много позитивно, оптимист ли си по принцип?
НС: Не, не съм. По-скоро съм с негативна нагласа, винаги си мисля, че чашата е наполовина празна, че нещо мога да свърша и по-добре, все намирам недостатъци. И в най-хубавата ситуация ще намеря нещо, което не е както трябва. Но аз съм зодия Лъв, а Лъвовете са много амбициозни, винаги държат да са номер едно, егоисти са. Аз също съм амбициозна, най-вече в работата и съм готова да работя на 3-4 места едновременно, без значение от умората. От малка съм така, винаги съм работила на няколко места. 

G: Остава ли ти време за себе си?
НС: Остава ми даже на още едно място да работя, ако искам. (Смее се.)

G: Как си почиваш?
НС: Най-много обичам да седна на някой площад, където минават много хора, да пия кафе и да ги гледам. Гледаш ги и си мислиш: защо този човек изглежда омърлушен… измисляш си истории. Лошото е, че сега не мога да го правя, защото те гледат мен и на мен ми е неудобно да ги наблюдавам. (Смее се.) 

G: Усещаш ли по-голямо внимание от непознатите по улиците?
НС: Хората ме гледат много странно навсякъде и се побутват и посръчкват, но лоши коментари не съм чула. Честно казано, медийното внимание започва да ме притеснява. Например миналата седмица в продължение на дни някой е карал след мен, следил е кой се качва в колата ми, къде ходя, всякакви такива неща. Чак ми се вижда страшно. И защото съм закарала един приятел от една пряка до друга, вече се появяват заглавия за любовника на Никол”, тя го остави на уреченото място”. Пълни безумия. Ако пък просто си обуя един анцуг и тръгна на разходка сама, ей така да подишам чист въздух, на следващия ден ще прочета заглавие: Никол е в депресия” или нещо подобно. Като че ли в цяла България само аз имам или нямам гадже и всички се интересуват само от мен. Много ме дразнят тези неща, но няма какво да направя. Как после човек да не предпочете спокойствието на VIP Brother. (Смее се.)

G: Няма да те питам за личния ти живот, но ми е любопитно каква искаше да станеш, като беше малка?
НС: Честно ли? Стюардеса! Много обичах самолети и сервитьорки. Постоянно карах всички за рождените ми дни да ми подаряват сервизи с пластмасови чашки и чинийки, чаках да дойде някой вкъщи и започвах да разнасям тези сервизи. Много бях запалена по това, а бях чула, че всъщност е по-елитно да си сервитьор на самолет, затова исках да съм стюардеса. Нищо друго не ме интересуваше освен чашките и чинийките. По-късно станах модел в Ивет фешън, откъдето ме пратиха на кастинг за водещ в телевизия ММ, после отидох в Нова телевизия и така. Малко по малко нагоре.

G: Докъде? Кое е върхът в амбициите ти?
НС: В момента телевизията е 100% това, с което искам да се занимавам. Върхът зависи от това в какъв етап от живота си съм. Не може на 24 години да водиш сериозно предаване, в което водещият трябва да вдъхва доверие на зрителя. Мечтая си след години да водя женско предаване например. Не знам, обикновено не си чертая планове, нещата сами ми се случват.

 

Текст: Златина Георгиева
Фотография: Елена Ненкова
Стайлинг: Васил Божилов
Грим: Надя Сивкова
Коса: Жоро Петков
С любезното съдействие на галерия Юзина”


Елена ПетроваЖената, която не се страхува от високото...още>>

Опитай с Инаурок по сбъдване на мечти...още>>

Красива безкрайностКристина Несторова...още>>

Къде е ЕВА?всички се питат къде е Маги...още>>

Станимира Колевапред GRAZIA...още>>

Blonde ambitionИва Янкулова...още>>

Момичетопорасна...още>>

Габи100% истинска...още>>

Скорост 2012Ивет Лалова...още>>

Ах, тази Викимного добра в киното...още>>

Front RowFollow The Step...още>>

Една влюбена женаЖана разбира от щастие...още>>

Хубавата ДжияДжия Лазарова разбива на пух и прах клишетата...още>>