Взривоопасна
Милица Гладнишка
Какво може да направи един наистина слънчев ден още по-слънчев? Отговорът е – Милица Гладнишка, която те кара да се усмихнеш още в момента, в който я видиш. Срещнахме се с нея, за да си поговорим за „Като две капки вода“, любимите актриси и любовта, а се оплетохме в истории за Втората световна война, извънземните и ковчежето й със скъпоценни камъни. Въобще запалената по астрологията темпераментна брюнетка веднага се превърна в една от любимите ни срещи от месеци насам. А сега е време да си подарите няколко хапки от Милица и нейната реалност…

GRAZIA: Ти бързо се превърна в едно от любимите лица от малкия екран с участието си в „Етажна собственост“. Как попадна в сериала?
МИЛИЦА ГЛАДНИШКА: Продуцентите на Hidalgo Productions ме поканиха на кастинг, когато актрисата Албена Колева, която беше предвидена за моята роля, по някакви причини се е отказала. Имаше още няколко момичета, но избраха мен.

G: С твоята героиня имате ли нещо общо?
МГ: Много сме различни. Тя е чудовище, властна е и брутална, доста селски типаж, но все пак споделяме страстта към хляба! (Смее се.) Сестра ми още си спомня как като малка си слагах крайчето в една кутийка и през нощта си ядях и си представях , че съм на пътешествие, а това е храната ми за из път.

G: Сега си част от едно от най-позитивнити реалити предавания. Как дойде поканата за него?
МГ: Един ден ми се обади Маги Халваджиян и каза, че много спешно иска да говори с мен. Изтичах до офиса и той ми сподели, че работи по ново предаване – „Като две капки вода“. Етиен Леви ме е гледал на концерти и ме е похвалил и така Маги е решил, че ще мога да се справя и ще пасна във формата. Аз се съгласих, защото това е най-хубавото предложение за реалити, в което да участвам – всичко е много весело и е голяма забава.

G: А колко време репетирате за едно превъплъщение?
МГ: Най-често репетираме вкъщи, иначе четвъртък и петък са дните с нашите учители.

G: Как се подготвяш у вас, имаш ли си микрофон?
МГ: Пускам си клипове, пускам и синбека, пея, крещя, играя. Нямам микрофон у нас, използвам дезодоранта. (Смее се.)

G: В началото на разговора ни спомена сестра ти. С нея близки ли сте?
МГ: О, да! Тя от много години живее в Австрия. Прекрасна виолистка е, свири в операта, а също е и страхотна художничка. Много красива, по-умна от мен, по-млада от мен, по-висока от мен, по-слаба от мен, по-луда. (Смее се.)

G: И двете се занимавате с изкуство, родителите ли ви насочиха към него?
МГ: Главно майка ми. Тя ме записа на уроци по пиано и солфеж, снабди ме с книги по астрономия. И двете сме фенки на астрономията. Баща ми беше шофьор на тролей, но рисуваше карикатури и пишеше стихове. Баба ми също е много артистична.

G: Ти си кръстена на нея, нали?
МГ: Да, с нея имаме много силна връзка. Тя е имала тежък живот – две деца са й починали, третото е майка ми, преживяла е Втората световна, а след това комунистите я преследваха, защото е от Македония. Тя е уникален разказвач – веднъж ми разказваше за бомбардировките над Скопие. Била дете тогава. Каза ми: „Витрините бяха счупени и по улиците имаше пръснати бонбони и шоколади... и докато това ти се струва вълнуващо и хубаво – след няколко метра убити коне и кръв.“

G: Разказваш толкова разпалено. Кажи ни понякога искало ли ти се е да заживееш живота на друг за няколко дни?
МГ: Дълго време бях много бедна и си представях как някакви супербогати хора се излежават на басейна или ходят да обикалят света, как летят с балон в небето.

G: Кога беше този период на трудности?
МГ: Откакто се помня, ние сме си били бедни. Докато учех в НАТФИЗ, съвсем обедняхме. Работих всичко – била съм и сервитьорка, и телефонистка, изобщо какво ли не, била съм и клоун.

G: Клоун?
МГ: Завършила съм кукловодство и съм работила по детски рождени дни. Падне ли клоунът на земята, смятай че е мъртъв. (Смее се.) Децата започват да скачат върху теб, да те скубят и да искат да те събличат.

G: Като малка каква искаше да станеш?
МГ: Космонавт. Много исках, но ми ставаше лошо в кола и се отказах. (Смее се.)

G: Значи не си падаш по екстремните неща, така ли?
МГ: Обичам да летя. Веднъж летях с малко самолетче и пилотът правеше лупинг след лупинг. Беше много страшно, но е невероятно усещане. Другото ми екстремно изживяване беше, когато се качих на покрива на триетажната ни къща с майка ми, за да чистим комина. Казвах си, че щом тя може – мога и аз.

G: А ако не беше актриса?
МГ: Мислила съм си за археология, но може би пак щеше да избие към актьорството и музиката.

G: Влече ли те историята?
МГ: О, да! Древни цивилизации и извънземни в миналото. (Смее се.)

G: Виждала ли си НЛО?
МГ: Да, като малка, и си казвах – „Те няма да кацнат в София, а по-скоро някъде на Витоша.“ (Смее се.)

G: А за духовете какво мислиш?
МГ: Мисля, че не е логично да трупаш толкова знания и опит духовно и изведнъж това да изчезне. За нас е страшно, защото нямаме връзка с близките си, които са ни напуснали. Може да е много хубаво там горе, след като никой не се е върнал. (Смее се.)

G: Имаш ли хоби?
МГ: Събирам камъни, минерали, пера от птици и записвам птиците в нашия квартал. (Смее се.) Имам си книга и в нея „картотекирам“ видовете на пернатите в района. Обичам много астрономията и пътешествията, но в общи линии си пътешествам наум с книгите и колекциите си. (Смее се.)

G: А за камъните и минералите имаш ли си ковчеже?
МГ: Ковчеже съм си направила за наследниците. Обичам и да подвързвам книги с кадифе и камъчета – както са го правили едно време.

G: Коя е мечтаната дестинация за теб?
МГ: Много искам да отида в Нова Зеландия.  Там има страхотна природа, а и аз съм голям фен на „Властелинът на пръстените“. Искам и да обиколя България.

G: Влезе в ролята на мъж в „Като две капки вода“, кажи ми какво според теб искат мъжете?
МГ: Искат да бъдат обичани, искат да им е интересно. Зависи от човека, но всеки иска да бъде обичан.

G: Любовта ли е движещата сила в твоя живот?
МГ: Да! Любовта към хората, приятелите, природата.

G: А сега сърцето ти заето ли е?
МГ: О, да!


flash!

„Много ми се искаше да ми се падне анимационен герой в „Като две капки вода“, те са много позитивни и винаги пеят с цяло гърло“, казва усмихнатата Милица, която е успяла да съхрани детето в себе си, защото предпочита да вижда нещата винаги от позитивната им страна.

Текст: Силвия Канин
Фотография: Елена Ненкова
Стайлинг: Августина Маркова–Тути
Грим: Елиза Попова
Коса: Студио Fetish
С любезното съдействие на ресторант TE QUIERO


На вечеря с Хилфигърпо време на филмовия фестивал в Цюрих...още>>

Алисия Викандер - за киното като любов...още>>

В света на:Алис Симеонова...още>>

В света на:Kатерина Евро...още>>

В света на:Константина Живова от Try with Ina...още>>

Айрис Апфел -Стил отвъд годините ...още>>

Вречени на модата средиземноморската сватба на Ерика и Луис...още>>

Гореща точка -„50 нюанса сиво“...още>>

ЗавръщанетоЛюба от X Factor отново е на голямата сцена...още>>

Pазлична, вдъхновяваща, FKA Twigs...още>>

GRAZIA Блиц: Рут Колева...още>>

Всички  мои лица...още>>

Aве ДжулияЗа модата в наследство...още>>