Роби Уилямс
“да греша ми е професия”

Преди началото на европейското си турне Take the Crown Роби Уилямс сваля картите на скандалния си живот пред италианското издание на Grazia

С невъзможно зелените си очи Роби Уилямс иска да се окичи с титлата Крал на поп музиката. Ние обаче веднага можем да му присъдим друга – Крал на бъбренето. Забавен, естествен и очарователно несъвършен, след всеки въпрос Роби пуска кранчето с признанията, сякаш почти няма какво да крие. Срещаме се с бившия член на Take That  в Лондон, където прави последни приготовления за стартиращото си този месец мащабно турне, като същевременно записва и новия си диск със суинг музика, в който по последна информация ще има и доста интересни дуети (един от тях е с Майкъл Бубле). И макар музикантът още да се радва на успеха на Take the crown, излязъл през ноември, вече няма търпение да запише нещо ново: „След албума, по който работя сега, планирам веднага да издам друг диск – вече имам идеи за него. Искам да направя възможно най-много неща, преди дъщеря ми да тръгне на училище”, признава певецът, който през 2010 г. се ожени за актрисата Айда Фийлд. Двамата живеят в Лос Анджелис заедно с дъщеричката им Теодора „Теди” Роуз, която ще навърши годинка през септември.
Почти 40-годишен, Роби най-сетне се чувства победител в борбата с наркотиците и преодолял провала на албума си Rudebox от 2006 г., се наслаждава на новия си живот на съпруг и баща. А той явно му се отразява доста сантиментално – поне ако съдим по идеята му да сподели във видето към парчето Soul Transmission любителски кадри от сватбата си.

GRAZIA: На един от кадрите в Soul Transmission се вижда как изтриваш сълзите на съпругата си, ти плака ли по време на сватбата си?
Роби Уилямс: Дори сега се вълнувам – сигурен съм, че плаках, но не помня кога. Денят на сватбата ми беше най-щастливият ден в живота ми, а когато се роди Теодора, беше най-космичният.

G: Ти от бащите, които сменят памперси, ли си?
РУ: Да, правя го с удоволствие, защото това е специален момент на близост с дъщеря ми. Но когато тя порасне и акото стане по-голямо, не знам дали ще е толкова специален. (Смее се.)

G: А когато дъщеря ти доведе вкъщи първото си гадже, как мислиш, че ще го приемеш?
РУ: Зависи от това какъв е той. Може би ще бъда толкова заплашителен, че ще го накарам да избяга. Или пък ще се опитам да го поставя в неудобно положение – така ще ни забавлява със съпругата ми. Даже реших – ще направя и двете неща. (Смее се.)

G: Раждането на Теди Роуз промени ли взаимоотношенията ви като двойка?
РУ: Ние със съпругата ми още се учим да бъдем родители. Всичко беше лесно до тази седмица, когато съм далеч заради работата. Говорих с Айда по скайп и тя не беше доволна, че е останала сама да се грижи за всичко – една дъщеря, осем кучета и две костенурки! Но се надявам, че ще успея да изпълня дълга си. Трябва да държа под око егоистичното копеле в мен. Досега винаги съм правел това, което искам, точно тогава, когато искам.

G: В музикално отношение бащинството вдъхновява ли те?
РУ: Честно казано, в новия албум, който пиша и който ще излезе след този със суинг музиката, изобщо няма да се споменава дъщеря ми, напротив – мисля, че той ще бъде пълен с омраза. Казах си: „Защо да не вложа гняв в песните?” Идеята ми хрумна, когато слушах новия диск на Джон Грант Pale Green Ghost (Уилямс започва да пее колкото му глас държи песента на Грант I hate this town, като набляга на всяка ругатня в текста. – б.а.). Откровените му творби ме накараха да осъзная, че и аз съм ядосан! Имам нужда да се освободя от негативната енергия, която ми изпращат хората, които не ме харесват, от ужасните ми връзки в миналото, които включват и грешните ми любови. Често ми се случва да се разхождам с дъщеря ми и мислено да се карам с някого.

G: Това начин да прогониш тъмната си страна ли е?
РУ: Да, тази страна, която толкова иска да забрави, че се крие зад най-различни наркотици. В миналото бях нещо като боклукчийска кофа от плът, която поглъща всяко хапче, прахче и т.н. Бях на крачка от самоубийство, можех да свърша като Хийт Леджър, горе-долу в периода, в който той почина.

G: Сега обаче си чист…
РУ: Надявам се. Не съм влизал повече в клиниката и не вярвам, че ще се случи, но кой знае… Винаги може да има неочакван обрат. Животът е много кратък, но е най-дългото нещо, което някога ми е било подарявано.

G: Би ли се определил като нарцистичен?
РУ: Само ако съществува нарцистичен човек, който мрази себе си. Всъщност искам да потърся точното значение на думата, преди да отговоря.” (Роби взима компютъра и се консултира с Гугъл, в това време продължаваме да разговаряме.)

G: Ядосваш ли се, че остаряваш?
РУ: Да. Вече съм почти на 40. Ето още едно нещо, което трябва да вмъкна в ребуса на живота: „ Как да приемем старостта философски?”

G: Все пак 40 години не са чак толкова много...
РУ: За една поп звезда са. Още повече, когато вътрешно още се чувстваш като объркано момченце в света на шоубизнеса. (Певецът ми показва екрана на компютъра си.) Ето, открих статия за най-важните черти на един нарцистичен човек. Да ги видим една по една: „Мислите ли се за повече от останалите?” Така е, мисля, че съм. Не от всички, но от доста хора. „Чувствате ли се единствен и специален?” Да, чувствам се. „Ориентиран ли сте към успеха?” Очевидно.

G: Добре, тогава последният ми въпрос е... егоист ли си?
РУ: Егоизмът е най-големият ми грях. След всичко, което казах, май мога да се определя и като нарцистичен, нали? (Смее се.)


flash!

Едва на 16 години, Роби става част от Take That благодарение на майка си Джанет, която вижда обява, че бой банда набира членове. Дори и в най-славните времена на групата Роби някак винаги е оставал в сянката на Гари Барлоу, но днес той е величина, която малко изпълнители могат да достигнат.

Текст: Киара Меатели
Превод: Станислава Клисарска
Фотография: Corbis/Profimedia


На вечеря с Хилфигърпо време на филмовия фестивал в Цюрих...още>>

Алисия Викандер - за киното като любов...още>>

В света на:Алис Симеонова...още>>

В света на:Kатерина Евро...още>>

В света на:Константина Живова от Try with Ina...още>>

Айрис Апфел -Стил отвъд годините ...още>>

Вречени на модата средиземноморската сватба на Ерика и Луис...още>>

Гореща точка -„50 нюанса сиво“...още>>

ЗавръщанетоЛюба от X Factor отново е на голямата сцена...още>>

Pазлична, вдъхновяваща, FKA Twigs...още>>

GRAZIA Блиц: Рут Колева...още>>

Всички  мои лица...още>>

Aве ДжулияЗа модата в наследство...още>>