Красива безкрайност
Кристина Несторова

Бъдещето пред изкусителната Кристина Несторова изглежда по-светло отвсякога – с нови мечти, смели проекти и щури летни емоции

Dior, Valentino, Chanel – тези и още много световни марки не просто знаят името Кристина Несторова, но и обожават лицето й, което блести на някои от най-добрите им фотосесии и реклами. Азия също е сред феновете на нашето момиче – след като излиза на корица на едно от най-известните азиатски списания, тя буквално за една нощ се превръща в звезда. И макар кариерата й да е повече от успешна, при Криси нищо не е на всяка цена – тя дори се отказва от най-големия си професионален шанс – договор със световна модна агенция, в името на любовта.

Днес, след 12 години в модния бранш, Криси е по-прекрасна отвсякога. И ако впечатляващата й външност като един от най-успешните модели на агенция Visages е пред очите на всички, то вътрешният й свят и емоции са запазена територия само за най-близките й хора. И тя прави всичко по силите си, за да е така дори след като излезе от риалити формата „Къртицата“. Именно там успяхме да видим момичето от кориците, билбордовете и рекламите без поза, с естествена усмивка, с нейните страхове и радости. Точно така – естествена, я видяхме и по време на нашия разговор, когато тя открехна завесата на всичко, което й предстои през следващите месеци.

G: Взе участие в първото издание на реалити формата „Къртицата“. С какви  впечатления остана от него?
КН: Бях приятно изненадана от кастинга – бяха подбрани разнообразни персонажи, които успяха да привлекат вниманието на голяма аудитория. Но аз нямах много време да събирам впечатления, защото си тръгнах едва след месец. Заради страховете ми и моята пасивност зрителите видяха в мен къртицата и дойде време да напусна базата.

G: Успя ли да научиш нещо за себе си, докато беше в базата?
КН: Разбрах, че съм вярна на страховете си. Разбрах, че не си давам никакъв зор да опознавам хората. Но запазих своята толерантност към нещата, които ме дразнеха, докато бях вътре, защото не обичам да влизам в спорове.

G: Значи не успя да намериш нови приятели в шоуто?
КН: Няма как да намериш приятели на подобно място. По-скоро познати, хора, с които можеш да изпиеш едно кафе, но не и приятели.

G: С кой от участниците се разбираше най-добре?
КН: Разбирах се много добре с Икебаната. Той е много забавен и интересен човек. Беше ми супер да си общуваме, а и когато бях около него времето сякаш минаваше по-бързо.

G: С Жени Калканджиева работите заедно от години. Помагаше ли ти в предаването?
КН: Да, много ми помагаше, дори ме защити, когато Любо започна да ме разпитва за професията ми и личния ми живот, който аз не обичам да коментирам.

G: Как се държи Жени със своите модели в агенцията?
КН: Тя е като наша приятелка, никога не ни се е карала. Помага ни, дава ни съвети и се грижи за нас и нашите интереси. Самата аз много я харесвам, защото е непринудена, естествена и не й пука от нищо.

G: „Къртицата“ e вече зад гърба ти. Би ли участвала в друго реалити?
КН: Не. Не бих участвала дори в някой танцов формат, въпреки че съм тренирала три години модерен балет.

G: Какво предстои оттук насетне?
КН: Предстои ми дипломно ревю, завършвам специалност Мода в НБУ. Паралелно с това подготвям собствена марка. Смятам да се занимавам с дизайн, харесва ми, но нямам амбиции да творя висша мода. Напротив, правя и ще продължавам да правя дрехи, които аз бих носила – цветни, лежерни, непринудени.

G: Значи идеята е да създадеш модна марка, за да правиш дрехи, които сама ще си носиш? 
КН: (Смее се.) Точно така – колкото и да ми искат дрехите, не ги продавам, искам само аз да ги нося. Но може би все пак няма да е лошо да се преориентирам.

G: Как ще се казва твоята марка?
КН: 134 – харесвам комбинацията от тези числа, освен това сборът им прави 8, а ако обърнем осмицата се получава знакът за безкрайност.

G: Кога един модел трябва да сложи край на кариерата си?
КН: Различно е. По принцип в цял свят има модели като Кейт Мос, към които има постоянен интерес. Но не можем да се залъгваме, че това е професия за цял живот. Ако спрат да те търсят, някъде към 27-28 години трябва да прекратиш работата си като модел. За мен самата  моделството в момента е по-скоро хоби, отколкото професия.

G: По какъв начин се различава работата на модел в чужбина и в България?
КН: Ще дам един много прост пример: ако закъснееш с повече от десет минути за фотосесия някъде извън България, ти удържат от дневния хонорар, но в същото време ти плащат извънредно, ако се наложи да работиш повече от предвиденото. Това, естествено, променя и характера на работата.

G: Ще споделиш ли нещо за личния си живот?
КН: Личният ми живот е абсолютно табу за медиите, дори и за теб! (Смее се.)

G: Кажи ни поне дали „Къртицата“ навреди на личния ти живот?
КН: Не бих казала. Малко преди старта на предаването се бях разделила с приятеля ми. С него бяхме заедно доста дълго време, дори живеехме заедно. Но предаването донякъде ми помогна да преодолея този период от живота ми. Сега мога да кажа, че съм щастлива и това е най-важното за мен.

G: Очевидно красотата отвътре се отразява и отвън. Но сигурно правиш и нещо друго, за да поддържаш страхотната си форма?
КН: Спортувам доста често. Два пъти в седмицата ходя на спининг, през останалото време плувам или ако имам време, се качвам на пътеката.

G: Спазваш ли някаква определена диета, която би препоръчала на нашите читателки?
КН: Започвам всяка сутрин с десет сурови бадема, фреш, мюсли, овесени ядки и 15 годжи берита. Половин час след това изпивам едно кафе и след още половин час изяждам една ябълка. След което мога да ям и нещо по-сериозно, тъй като организмът ми е подготвен за по-тежка храна... Освен това държа да се наспивам добре. Аз съм като мечките. (Смее се.) Мога да спя по 12 часа, ако нямам ангажименти.

G: След дипломното ти ревю ще се отдадеш ли на заслужена лятна почивка?
КН: Да, ще ходя на море, колкото се може повече. (Смее се.)

G: Преди да тръгнеш, ще ни позволиш ли да надникнем в летния ти гардероб? Какви дрехи има там?
КН: Имам много цветни дрехи, но и доста изчистени неща. Харесвам по-официалния стил, обожавам поли и рокли. Предпочитам дължините да не са къси, по-скоро средни или дълги.

Текст: Биляна Георгиева–Биба
Фотография: Костадин Кръстев–Коко
Грим: Велислава Велкова за Inglot
Коса: Николай Тонев за The Snakes


Елена ПетроваЖената, която не се страхува от високото...още>>

Опитай с Инаурок по сбъдване на мечти...още>>

Никол в света на телевизията винаги си мисля, че мога да свърша нещо и по-добре...още>>

Къде е ЕВА?всички се питат къде е Маги...още>>

Станимира Колевапред GRAZIA...още>>

Blonde ambitionИва Янкулова...още>>

Момичетопорасна...още>>

Габи100% истинска...още>>

Скорост 2012Ивет Лалова...още>>

Ах, тази Викимного добра в киното...още>>

Front RowFollow The Step...още>>

Една влюбена женаЖана разбира от щастие...още>>

Хубавата ДжияДжия Лазарова разбива на пух и прах клишетата...още>>