Къщата на мечтите
Анна Молинари наскоро обнови интериора

Grazia бе ексклузивен гост в обновената лятна къща на дизайнерката Анна Молинари

Създателката на модния бранд Blumarine Анна Молинари наскоро обнови интериора на лятната си къща в луксозния тоскански курорт Форте дей Марми – обикновено дизайнерката прекарва там лятната си почивка, както и свободните си уикенди. Затова и не е изненада, че е участвала активно в цялостното оформление и избора на всяка мебел в къщата. Екипът на италианската Grazia се срещна с г-жа Молинари, за да разкаже повече за своя гнов“ дом.
 
GRAZIA: Какво ви привлече в тази къща и как точно я променихте?
Анна Молинари: Влюбих се в къщата от мига, в който я видях за първи път, това беше и причината да я купя преди шест години. Къщата е построена в началото на 20-те години на миналия век и е класически пример за архитектурата на Тоскана. Тя е изумително красива, обляна е в светлина и има наистина очарователна градина, обградена е от дървета и цветя, а изгледът към морето наистина спира дъха. Архитектурата е изчистена и елегантна. Основните цветове са бяло и светлосиньо и по мое мнение се съчетават идеално. Трябваше да се направят много структурни промени по нея, но винаги се съобразявах с ограниченията на дирекция гПаметници на културата“. Най-сериозни промени имаше при окабеляването, отоплението и етажите. След това трябваше да се направи нов план за разпределението на всички помещения (вилата имаше 12 стаи, разпределени на 2 етажа). В градината поставихме френски ретро мебели и декоративни фигури.

G: Струва ни се, че виждаме почерка ви навсякъде...
АМ: Така е – всичко до най-малкия детайл е мое дело, от мебелировката до декорацията. Наистина ми харесва да оставям своя собствен почерк върху къщите си. Харесва ми да съчетавам бляскавия стил с усещането за романтика, от което се създава елегантна и същевременно спокойна атмосфера, вдъхновена от цветовете на морето, но и съобразена с  класическата архитектура на къщата.

G: Разкажете ни малко повече за избора на мебелите и декоративните елементи.
АМ: Когато купих къщата, правех всичко сама в продължение на цяла година, като лично подбрах някои съвременни дизайнерски предмети и декоративни елементи. Голяма част от нещата са изработени в Италия. Спрях се на Blumarine Home Collection за кухненските прибори, за дамаските и спалното бельо, както и за някои декоративни акценти – харесва ми съчетаването на луксозен дизайн, висококачествени материи и изящни женствени детайли, типични за модните ми колекции.

Много ми харесват и традициите за обработване на муранско стъкло: вазите, някои декоративни елементи и полилеите в къщата са направени изцяло от кристал или стъкло. Едновременно класически и модерни, те ме карат да мечтая, успяват да пресъздадат чистотата и прозрачността на морето, което е точно в стила на една крайбрежна къща. 

Когато пътувам в чужбина, много обичам да посещавам местните пазари, където намирам ленени покривки ръчна изработка, както и всякакви уникални вещи за къщата. Пример за това е един сив избелял дъбов шкаф от началото на XX век в комплект със стари чаши и порцеланови чинии. Поставих го в трапезарията, изключително светло помещение с хармонична атмосфера.
 

Превод: Марина Делева
Фотография: Massimo Listri
Портретна снимка: Alan Gelati


На вечеря с Хилфигърпо време на филмовия фестивал в Цюрих...още>>

Алисия Викандер - за киното като любов...още>>

В света на:Алис Симеонова...още>>

В света на:Kатерина Евро...още>>

В света на:Константина Живова от Try with Ina...още>>

Айрис Апфел -Стил отвъд годините ...още>>

Вречени на модата средиземноморската сватба на Ерика и Луис...още>>

Гореща точка -„50 нюанса сиво“...още>>

ЗавръщанетоЛюба от X Factor отново е на голямата сцена...още>>

Pазлична, вдъхновяваща, FKA Twigs...още>>

GRAZIA Блиц: Рут Колева...още>>

Всички  мои лица...още>>

Aве ДжулияЗа модата в наследство...още>>